Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:38
Sure Ayet
Yönetici

Ayetel kürsi ne zaman okunur

Ayetel kürsi ne zaman okunur

Kayıtsız Üye
Ayetel kürsi ne zaman okunur Ayetel kürsinin ne vakit okunması gerektiği hakkında bilgi verir misiniz ?


Cevap: ayetel kürsi ne zaman okunur

Snowdrop
Ayetel Kürsi Bakara Suresi’nin bir ayetidir. Bu ayetin fazileti hakkında hadisler de mevcuttur. Her zaman ve zeminde, sıkıntıda, darlıkta, bollukta okunabilir. Ayet olduğu için namazda da okunur. Uyurken bu ayeti okuyup yatmak da iyidir. Her türlü şeytan ve cinlerin şerrinden Allah’a sığınarak bu ayet okunabilir.

Okudunuz mu?  Fatiha süresinin özellikleri

Doç. Dr. Mustafa Karataş

Ayetül Kürsi’nin okunması hakkında bazı Hadisler

"Cibril bana geldi. Cinden bir ifrit sana tuzak kurmak istiyor. Yatağına girdiğin zaman Ayetel Kürsi’yi oku. Yani yatmadan evvel Ayetel Kürsi’yi oku." dedi."

"Kim farz olan her namazın ardından Ayet’ül Kürsi okursa ondan sonraki namaza kadar mahfuz kalır." Bu hadis sebebiyle her farz namazdan sonra ayetül kürsi okunur.

Okudunuz mu?  Saffat suresi neden bahsetmektedir?

"Kim sabah çıkınca Ayetül Kürsi ile Ha-mim tenzilül kitabi minellahil azizil alim suresinin evvelindeki iki ayeti okursa o gün akşama kadar (bela ve kazalardan) mahfuz kalır. Kim de akşama dahil olunca onları okursa o gece sabahlayıncaya kadar mahfuz olur."

"Uyurken ayetel kürsi okuyana şeytan yaklaşmaz." (Bkz. Kütüb-i Sitte Tercüme ve Şerhi, Prof. Dr. İbrahim Canan )
Forumdasnet.

Okudunuz mu?  Helal kazanç hakkında ayetler

Yorum: Ayetel kürsi ne zaman okunur

Kayıtsız Üye
Farz namazlarında ilk rekatte Fatiha dan sonra Ayetel kürsiyi okursam ikinci rekatta Tin suresi, leyletlkadr suresi veya asr suresi Fil suresi bunlardan herhangi birini okumamda sakınca var mı ? veya hangi sureyi okuyayım ?

Okudunuz mu?  Yasin Suresi Ne Zaman Okunur?

Yorum: Ayetel kürsi ne zaman okunur

arifselim
Zammı sure olarak bütün surelerden veya ayetlerden okunabilir. Farz veya nafilelerde ilk rekatte ayetel kürsiden sonra bütün bu sorduğun sürelerden birisini okuyabilirsin.


Ayetil kursuyu bilmiyorsa ne okunur, ayetel kürsü nerede okunur, ayetel kursi

Bu kategoride yer alan Fil suresinin inmesine neden olan önemli olay başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ayetel kürsi ne zaman okunur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.