Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:45
sizden01
Abone

Namazda huzur

Namazda huzur

YunusC
Selamün Aleyküm ,
Ben 5 vakit namazımı Allah’a şükür kılabiliyorum.Sabah kalkıp kıldığımda içime bir huzur doluyor.Ama geri kalan vakitlerde dünyavi işlere kafam gidiyor.Bazen namazımı 3 defa tekrar kılıyorum.Fakat yinede sabah ki kadar huzurlu olamıyorum.Ve bazen Efendimiz (S.A.V.)’in Hadis’i Şerifleri aklıma geliyor.Ve kendimi kötü hissediyorum.Namaz kılarken ne düşünmemi önerirsiniz?

Okudunuz mu?  Taharet Alma Sorunu

Cevap: Namazda huzur

ELHAMDULİLLAH
Peygamber Efendimiz (S.A.V.) ASHAB’ına seslenir.

İçinizden biri hiç bir şey düşünmeden NAMAZ kılabilirmi diye…. HIRKAMI hediye edeceğim eğer bu şekilde namaz kılabilen biri çıkarsa….. dediğinde Hazreti Ali (R.A.)’ ben talibim YA RESULULLAH der.

Hazreti Ali (R.A.) Namaz’a başlar ve hitamında Peygamber Efendimiz (S.A.V.), Hazreti Ali (R.A.)’na sorar.

Okudunuz mu?  Gusülden sonra kanı fark etmek gusülü bozar mı ?

Ya Ali (R.A.) hiç bir şey düşünmeden namazını kılabildinmi…..????

Cevap şu şekildedir.

Hayır Ya RESULULLAH(S.A.V.) Acaba ESKİ HIRKA’sınımı verecek, yoksa YENİ HIRKA’sınımı diye düşündüm.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in ASHAB’ı eğer bu şekilde düşünmüş ise, Size önerimiz, çarşı pazar dolaşırken, biraz daha az dolaşmaya gayret etmenizdir. Ancak asla çarşı pazar dolaşmadan namaz kılabilirseniz eğer ki; bu durumda mümkün olmadığı görünüyor. Bazı istisnalar hariç. Bu hususda sizinde bu tür düşüncelerde bulunmanız gayet normal.

Okudunuz mu?  Muhabbet kuşum öldü. Cennet kuşu mu olacak

Cevap: Namazda huzur

YunusC
Allah Razı olsun kardeşim.Sen bu konuda bana neyi düşünmeyi önerirsin?


Cevap: Namazda huzur

ELHAMDULİLLAH
Eğer yaradılmışsan ki; RAB’binin KUL’usun….. O halde her KUL gibi eksikliğini bilecek ve hata ve eksiklerden dolayı RAB’bine her daim TÖVBE hali içerisinde olacaksın ki; Acziyetini bilip, NEFS’inin belini kırıp, RUH’unu terbiye ile, MABUD’a MAHLUK sunabilesin….. Hemde EŞREFUL MAHLUK, Yaradılmışların en şereflisini…..

Okudunuz mu?  Soy Sop Hakkında hadisler

Hatasızım ve hatasız olmalıyım diye yola çıkan. Hatasını görmeyip, hatasız olduğunu sandığı sürece RAB’binden uzaklaştığının ve NEFS’inin hükmü altına girdiğinin şuuruna varamaz.

Siz hata yaptım diyorsanız İnşaAllah, MAHLUK olmanın ve KUL olmanın hazzını taddınız demektir. Şeytan Aleyyullana’ya bakmayın siz. O lanetullah, öyle bir azgınlık yaptı ki; İNSAN’ıda o hal içerisinde görüp, RAB’bimize delil olarak sunmak gayretinde..

Okudunuz mu?  Tırnağım şu hale geldi, Gusüle mani mi ? Resim var

Biz hiç Şeytan Aleyyullana’nın elinde, RAB’bimize karşı delil olarak sunulacak kadar azgın bir toplum olurmuyuz hiç….????

MAHLUK isek, gayretimiz KUL’luk olur. RAB’bine KUL. HABİBİ’ne ÜMMED….

İŞTE MABUD, İŞTE MAHLUK bundan büyük şerefmi var….????


YunusC
Allah razı olsun kardeşim


peygamberimiz namazda hicbirsey dusunme hirkami sana verecem, hz. peygamberin namazda aklina bir şey gelmesi hadisi, hz Muhammed ile hz ali huşu ile namaz

Bu kategoride yer alan İnsanın içindeki sıkıntılar ve derdime derman .. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda huzur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.