Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:23
Namazlar
Yönetici

Cenaze için salâ vermek gerekir mi? Sala vermenin hükmü nedir?

Cenaze için salâ vermek gerekir mi? Sala vermenin hükmü nedir?

Fetva Meclisi
Cenaze için salâ vermek gerekir mi? Sala vermenin hükmü nedir?
sela vermenin hükmü

Salâ, ülkemizde, genellikle cenaze olduğunu o bölgedeki insanlara ilan etmek amacıyla okunması adet haline gelen ve Rasûlüllah’a salât ve selam içeren duadır. Ayrıca bazı yörelerimizde cuma ve kandil geceleri ile cuma namazından önce de salâ okunmaktadır. Hz. Peygamber döneminde sala okunduğuna dair dini kaynaklarda her hangi bir bilgi yer almamaktadır. Bununla birlikte ölüm haberinin çeşitli yollarla duyurulması sünnettir. Nitekim Rasûlüllah’ın (s.a.s.), Necaşî’nin vefatını ashabına haber verdiği (Buhârî, Cenaiz, 4), kendisine bildirilmeden defnedilen bir cenaze için de Bana neden haber vermediniz? (Buhârî, Cenâiz, 5, 56) diye serzenişte bulunduğu rivayet edilmiştir.


Cevap: Cenaze için salâ vermek gerekir mi? Sala vermenin hükmü nedir?

EHLİMAN
Cenaze olduğu zaman sala vermek,cuma namazından önce sala vermek,perşembe yatsı namazı ezanından önce sala vermek ülkemizde yapılmaktadır.Bu her yerde aynı değildir.Bazı bölgelerde daha yaygın bir şekilde yapılmaktadır.Fakat cenaze olduğunu ve kimin vefat ettiğini bildirmek için uygulanan bir yöntemdir.

Okudunuz mu?  Ettahiyyatü ye oturdugumuzda parmağımızı yukarı doğru kaldırmak gerekirmi

sela vermenin hükmü, sala vermek, selanin hukmu

Bu kategoride yer alan Bedeninde dövme bulunan kişinin namazı geçerli olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cenaze için salâ vermek gerekir mi? Sala vermenin hükmü nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.