Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:14
missa07
Abone

Kaza ve kaderle ilgili tolumdaki yanlış anlayışlar

Kaza ve kaderle ilgili tolumdaki yanlış anlayışlar

Kayıtsız Üye
Merhaba arkadaşlar çevrenizdeki kaza ve kader ile ilgili yanlış anlayışlar nelerdir acil lazım ödevim var ondan


Yorum: Kaza ve kaderle ilgili tolumdaki yanlış anlayışlar

seyit gazi
ödevim dediğin için kabaca cevap vereyim

Okudunuz mu?  Dini bayramlarda eşler arasında cinsel ilişki yasak mıdır?

öncelikle insanın hakkında bir bilgisi olmadığı gücününde bir şeye yetmediği bu hususda kendisini hakim konumuna oturtup; hüküm verme, değerlendirme yapma, konuşma, sorma, ahkam kesme gafletine düşmesi en başta düşülen hatadır.

bu hususda ameli önemsiz görüp herşeyi Allah ın takdirine bırakan hatalı görüşler çıkmıştır. (mürcie)
sadece amele güvenip Allah ın takdirini yok sayan kimseler de çıkmıştır. (kaderiyye)
bu hususda bu iki grubunda islamdan bir nasiblerinin olmadıkları söylenmiş. burada islamdan nasibleri olmaması dinden çıktıkları anlamında değil, cimrinin malından nasibi yoktur anlamında söylenmiştir. cimrinin malı vardır ama yiyemez. bunlarada Allah, insanı ailesini çevresini devletini insanlığı ve dünyayı imar etsin ihya etsin diye tastamam bir din indirmiş; böyle düşünürsen sen ferrariye eşşeğe biner gibi biniyorsun demektir. seni neyine ferrari.

Okudunuz mu?  Peygamberimiz Hz. Muhammed'in ailesinin seçkin özellikleri nelerdir?

kader Allah ın ilmine dilemesine ve yaratmasına iman etmektir. kadere iman etmek aslında Allah’a iman etmektir. Allah bilmez mi ? dilediğini yaratmaz mı ? bunun dışında sorulan her soru girilen her çetrefil insanın dini yanlış bilmesi veya Allah ı yanlış tanımasından kaynaklanmaktadır. çokda çeşitlenebilir… bu zulüm değil mi ? sen zalim bir Allah a mı inanıyorsun. bu şöyle mi adil mi bilmem ne ? sen Allah ın adaletine inanmıyor, herşeyi bütün inceliğiyle tartacak ve karşılığını ona göre vereceğine inanmıyor musun. ya işte o zaman bilmem ne ? böyle bir yaradılış böyle bir dünya böyle bir eşyanın tabiatı var mı? hayat öngörülebilir kestirilebilir sipariş verilebilir bir yer mi veya ayağınla gitmediğin elinle yapmadığın dilinle söylemediğin neyle karşılaştın. sen yaparken uyarıldığında dinledin mi, yoksa binbir izahat mı getirdin? sorularım biraz saçma oldu ama eşyanın tabiatını, yaradılışı, gözünün önünü, islamı, Allah ı doğru tanımayıp bunların bizi sevkettiği her türlü yanlış düşüncelerde düşünülebiliyor.

Okudunuz mu?  Komik karı koca fıkraları

kaza ve kaderle ilgili toplumdaki yanlış anlayışlar

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kaza ve kaderle ilgili tolumdaki yanlış anlayışlar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.