Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:27
Namaz
Abone

Teyemmüm abdesti ile namaz kılmak caiz mi?

Teyemmüm abdesti ile namaz kılmak caiz mi?

Kayıtsız Üye
Teyemmüm abdesti ile namaz kılmak caiz mi? Teyemmümle namaz kılmak caiz olur mu ?


Cevap: Teyemmüm abdesti ile namaz kılmak caiz mi?

Ercan
Eğer abdest alma imkanı yoksa ya da su zarar veriyorsa teyemmümle namazlarını kılar. Teyemmüm abdest gibidir. Bir abdestle her türlü ibadet yapılabildiği gibi, teyemmümle de her türlü ibadet yapılabilir. Kaza namazları kılmak, Kuran okumak gibi. Bu nedenle vakit namazı için aldığı teyemmümle kaza namazları da kılabilir.

Okudunuz mu?  Namazda dilin dolaşması huşuyu bozuyor dilimin dolaşmasının sebebi nedir ?

Cevap: Teyemmüm abdesti ile namaz kılmak caiz mi?

Galus
su bulunmadığı vakit ,(tabi teyemmümün belli şartları vardır), abdest alır namaz kılabilirsiniz.
ancak su bulunduğunda teyemmüm ortadan kalkmış olur ve abdestinizi tekrardan almanız lazım gelir.

Cumhura göre, namaza durduktan sonra suyu bulan kimse namazını kesmez. Ebû Hanîfe ve bir rivayetinde Ahmed b. Hanbel teyemmümün bozulduğu görüşündedirler. Ancak Muğnî’nin ifâdesine göre, Ahmed b. Hanbel cumhurun görüşünden dönmüştür. Hanefî mezhebinde namaz içinde su bulunsa teyemmüm bozulacağından namaz da bozulmuş olur, yeniden namazın kılınması gerekir. Muzenî, Sevrî, Evzâî ve İbn Şureyh’de bu görüştedir.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre sabah namazı nasıl kılınır?

Teyemmüm edip de henüz namaza durulmadan su bulunacak olursa, ittifakla teyemmüm bozulur.

"Teyemmümle kılman namazın iadesi meselesine gelince, bizim mezhebimize (Şafilere) göre hastalık, yara ve buna benzer bir sebepten dolayı teyemmüm etmişse, iade gerekmez. Suyu kullanmaktan âciz olduğu için teyemmüm etmişse -ki, yolculukta olduğu gibi- suyun olmadığı bir yerde ise yine iade gerekmez. Ama suyun bulunmaması nâdir olan bir yerde teyemmüm etmişse iadesi gerekir. Sahih olan görüş budur."

Bu kategoride yer alan Altı (6) Rekat Teheccüd Namazı Nasıl Kılınır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Teyemmüm abdesti ile namaz kılmak caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.