Anasayfa
7 Ağustos 2021, 19:23
kadin
Yönetici

Adetliyken diş teli taktırmak abdeste engel midir?

Adetliyken diş teli taktırmak abdeste engel midir?

sara
bilmeden adetliyken diş teli takdırdım daha sonra adetli olduğumu hatırladım bundan sonra aldığım abdestler kabul olur mu


Cevap: Adetliyken diş teli taktırmak abdeste engel midir?

Fetva Meclisi
Adetliyken diş teli taktırmak gusül abdestine engel midir?

Okudunuz mu?  Hz Fatıma annemizdeki tesettür

Gusül abdesti alırken, ağza ve buruna su vermek farzdır. Ağza su verirken suyu boğaza kadar ulaştırıp ağzı çalkalamak ve buruna su verirken de genize kadar da suyu çekmek ise sünnettir. Bu hüküm oruçlu olmayan kimseler içindir. Oruçlu olanların boğaza veya genize su kaçma ihtimali olduğu için böyle yapmaları uygun olmaz. Onlar gusülde ağza ve burna su verirken abdestte yaptıkları gibi yaparlar (İbn Âbidîn, Raddu’l-Muhtâr, Riyad, 1423/2003, I, 237, 291).


adetliyken diş teli

Bu kategoride yer alan Evde hiç kimse yok iken çıplak durmak ve çıplak yıkanmak günah mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adetliyken diş teli taktırmak abdeste engel midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.