Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:12

Diş teli taktırmak günah mı ?

Diş teli taktırmak günah mı ?

mum
Dişlere tel taktırmak günah mı?

Diş teli taktırmak günah değil, belki dişleri düzene soktuğumuz için sevap bile kazanırız. 🙂
Diş teli neden günah olsun ki!


Cevap: Diş teli taktırmak günah mı ?

ASUDE
diş teli dişteki sorunları düzeltmek için takılır bunun dinen bir sakıncası yoktur sağlık için yapıldığı için sorun olarak görülmez hatta faydalıdırlar

Okudunuz mu?  Erkeklerde saç boyatmak günah mıdır

Diş teli

Buğra Koç
Selamun Aleyküm hayırlı akşamlar. Benim bugün diş tellerim çıktı (tedavi amaçlı idi) çıktıktan sonra dişlerimi cilaladılar temizlensin diye ancak sanırım bir tane dişimde braketleri yapıştırmak için sürülen katı yapıştırıcı kalmış gibi hissediyorum. Dilim ile oraya değdiğimde pürüz varmış gibi duruyor ancak görünürde bir şey göremiyorum. İkilemde kaldım aldığım namaz ve gusül abdestlerim geçerli olur mu ? Yaklaşık 20 dakika cila yapıldı diye tahmin ediyorum çıkmaması imkansız ama dilimi değdirdiğimde bir pürüz varmış gibi hissediyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Okudunuz mu?  Hemoroid hastalığından dolayı kalın bağırsaktan kanama oluyorsa bu gusül abdesttini ve orucu bozar mı?

Yorum: Diş teli taktırmak günah mı ?

arifselim
Aleykum selam. Dişteli takmak bir tedavi olarak kabul edilmiştir. Bu yüzden telin dişlerle olan teması gusle engel değildir. Dediğin gibi bir madde varsa onu olabildiği kadar temizlemen yeterlidir.

Bu kategoride yer alan İslamda Ölüyü Mumyalamak Caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Diş teli taktırmak günah mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.