Anasayfa
9 Ağustos 2022, 4:31
missa7-2
Abone

Sünnet aletleri nelerdir?

Sünnet aletleri nelerdir?

Kayıtsız Üye
sünnet aletleri


Cevap: sünnet aletleri nelerdir?

@hmet
Sünnet
Sünnet ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
UFUK ORAK TARAFINDAN YAZILDI.
SÜNNET SONRASI NE KADAR İSTİRAHAT YAPILMALIDIR ?

Sünnetli çocuk muayenehaneden ağrısız,sorunsuz,yürüyerek çıkacaktır. Ancak kötü şans faktörünü azaltmak için sünnet günü kesin yatak istirahatı yapılmalıdır.

NE ZAMAN BANYO YAPABİLİR?

Sünnetten iki gün sonra banyo yapabilir Sabun, şampuan değmesinin zararı yoktur.
NE ZAMAN İÇ ÇAMAŞIRI GİYER ?

Penis bölgesindeki hassasiyet geçince giyebilir
TAMAMEN İYİLEŞME NE ZAMAN OLUR ?

1 hafta sonra tamamen iyileşir.
NE ZAMAN HAVUZA, DENİZE GİREBİLİR ?

1 hafta sonra havuza, denize girebilir
NE ZAMAN TOP OYNAYABİLİR ?

15 gün sonra top oynayabilir.
NE ZAMAN BİSİKLETE BİNEBİLİR ?

15 gün sonra bisiklete binebilir

Yararlanılan Kaynaklar

Baskin LS : Circumcision. Baskin, Kogan, Duckett: Handbook of Pediatric Urology içinde. Lippincott-Raven, Philadelphia, 1997, s.1
Koo HP ve Duckett JW: Circumcision – Quo Vadis? Williams ve Etker: Contemporary Issues in Pediatric Urology içinde. Logos, İstanbul, 1996, s.149
BJU International, 83 (suppl.1), January 1999 (Circumcision özel sayısı)
Karaman MI ve ark.: An alternative method of circumcision for boys with hemophilia. Haemophilia, 4:181, 1998.
Kavaklı K ve Aledort LM: Circumcision and haemophilia: a perspective. Haemophilia, 4:1, 1998.
Kaplan GW: Complications of circumcision. Urol Clin N Amer, 10:543, 1983.
Metcalf TJ ve ark.: Circumcision: a study of current practices. Clin Ped, 22:575, 1983.
Kirya C ve Werthman MW: Neonatal circumcision and penile dorsal nerve block – a painless procedure. J Pediatrics, 92:998, 1978.
Lander J ve ark.: Comparison of ring block, dorsal penile nerve block and topical anesthesia for neonatal circumcision: a randomized controlled trial. JAMA, 278:2157, 1997.
Dr.Kaan Badakal: [url]www.cerrahisunnet.com
Dr.İhsan Karaman : [url]www.ihsankaraman.com
[url]http://www.cirp.org/ (sünnete dair her bilgiyi içeren internet sitesi)

Okudunuz mu?  Sigara içen kişinin sigara içtiği nasıl anlaşılır?

Sünnet Sonrası Sık Rastlanan Problemler
UFUK ORAK TARAFINDAN YAZILDI.

a- Kanama,
b- Ağrı,
c- Şişlik,
d- Pansumanın erken düşmesi
e- Pansumanın ıslanması
f- Pansuman yapışması
g- Enfeksiyon
Kanama : Doğru yapılan sünnetten sonra kanama olmaması gerekir. Ancak bir şekilde olsa bile aşırı olmadığı sürece kompresyonla (Baskıyla) kontrol edilir. İnatçı kanamalarda dikişle kanama durdurulur.
Ağrı : Sünnetten yaklaşık 2 saat sonra başlar 30-45 dakika sonra diner. Bu sürede verilen ağrı kesiciler ağrıyı durdurur.
Şişlik : Penis derisine yapılan lokal anestezik ilaç ve kesilen damarların bağlanmasına bağlı sünnet sargısı açıldıktan sonra Ödem dediğimiz şişlik ortaya çıkar. Bu genelde normal sayılan problemdir. Yaklaşık 5-6 gün içinde kendiliğinden geçer.
Enfeksiyon : Sık rastlanmaz, sünnet derisi yapışık olan çocuklarda yapışan bölgelerde ve genellikle penisin alt kısmında sarı akıntılı bir görüntü olur. Bu hal enfeksiyon (iltihap) değildir. Normal yara iyileşmesi sürecidir. Penis çok kanlı bir organ olduğu için enfeksiyon olma ihtimali zayıftır.
Pansumanın yapışması : Genelde sünnet derisinde yapışıklık olan çocuklarda sargı bezi penis başına yapışır, bu da sünnetten 1 gün sonra gün boyu gliserinle ıslatılarak yumuşatılır ve rahat bir şekilde sargı alınır. Bu durum artık çok nadir görülmektedir çünkü sünnetin sonunda merhem emdirilmiş sargı bezleriyle pansuman yapılmaktadır ve tekrar pansuman yapılması neredeyse hiç gerekmemektedir.
Pansumanın erken çıkması : Çoğu kez sorun teşkil etmez. Gerekirse tekrarlanır. 24 saat kalması şişliği engeller.
Pansumanın " idrarla" ıslanması: Ciddi bir sıkıntıya yol açmayacaktır. Pansumanın açılacağı süreye kadar geçecek olan süre zarfında yara iyileşmesinde olumsuz etkisi yoktur.

Okudunuz mu?  İftira ile ilgili ayet ve hadisler

SÜNNET SONRASI GEÇ DÖNEMDE RASTLANILAN PROBLEMLER

Penis başında morluk : Önemli bir problem değildir Sünnet anına kadar sünnet derisi ile kapalı olan penis başının mor görünmesi doğaldır. Kendiliğinden doğal rengini zamanla alır.
İnce işeme : Sünnet sonrası uzun süre şişlik ve kabuklanmalar sonucu idrar deliğinin daralması olabilir. Bu durumda genişletme ya da cerrahi yolla açma işlemi yapılabilir
Penis derisi altında irili ufaklı sertlikler (Nodüller) :Bunlar genellikle damar bağlamada kullanılan iplerin emilememesi sonucudur. Uzun dönemde kendiliğinden kaybolur.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre, elbisede bulunan kan namaza mani olur mu?

İLAÇ :

İhtiyaç olursa sünnet sonrası kullanılan ilaçlar: ağrı kesiciler, antıbotıkler, antibiotikli pomadlar, steril gliserin, antiseptik solüsyonlar dır.( Rivanol, Batticon gibi)

Sünnet Tekniği
UFUK ORAK TARAFINDAN YAZILDI.

Penis köküne ring blok (Çepeçevre) tarzında lokal anestezi uygulamasını takiben, sünnet sahası temizlenip örtülür. Mukoza ve glans arasındaki yapışıklıklar giderilip sünnet derisi serbest hale geldikten sonra, saat 12 ve 6 hizasına konan iki düz klemple sünnet derisi asistan tarafından yukarı doğru çekilir.

Okudunuz mu?  Korkulan şeyler için ne yapılmalı?

Operatör, sol elinin baş ve işaret parmaklarıyla penis cildinin dışından glansı hisseder. Daha sonra, Sol elinin işaret ve orta parmaklarını glansın distalinde kalan sünnet derisini kavrayıp sıkıştıracak tarzda ve frenulumu koruyacak bir eğimle yerleştirir ve yaklaşık 1 cm. kadar sünnet derisi kesilir.

Bu durumda Sünnet derisi ve mukoza birbirinden ayrılarak her iki katmanın daha kontrollü ve düzgün bir hat ile kesilmesine olanak tanır. Kesilen sünnet derisi 6 ve 12 hizasında iki düz klemple tekrar asılarak düzgün bir kesi hattı ile revize edilir. Mukoza uygun miktarda bırakılarak bir makas yardımıyla çepeçevre kesilir

Okudunuz mu?  Kıble Yonunü bulamıyorum ne yapmalıyım?

Hemostazı takiben (kanama kontrolü) mukoza ve cilt dudakları birbirine sık aralıklı 5/0 normal katgüt ile primer dikilir. Dikiş hattına antibiotikli krem uygulanıp işleme son verilir.

Bu dikişler sonradan alınmaz, kendiliğinden erir.

TEKNİK (2)
Açık cerrahi yöntemlerden slit + eksizyonda,
Saat 12’ye yapılan dorsal slitten sonra, uygun miktarda mukoza bırakılarak, tüm sünnet derisi makasla çepeçevre kesilir ve hemostazı takiben kalan cilt ve mukoza birbirine dikilir.

TEKNİK (3)
Sleeve tekniğinde ise,

Eksize edilecek cilt ve mukoza sınırlarına bistüri ile sirküler tarzda birer insizyon yapıldıktan sonra, arada kalan tüm sünnet derisi band halinde kesilip çıkarılır. Bunu hemostaz ve dikiş takip eder.

TEKNİK (4)
Termokoter Tekniği;

Penis köküne ring blok tarzında lokal anestezi uygulamasını takiben, sünnet sahası temizlenip örtülür. Mukoza ve glans arasındaki yapışıklıklar giderilip sünnet derisi serbest hale geldikten sonra, saat 12 ve 6 hizasına konan iki düz klemple sünnet derisi asistan tarafından yukarı doğru çekilir. Operatör, sol elinin baş ve işaret parmaklarıyla penis cildinin dışından glansı hissedip penis köküne doğru bastırırken, sağ eliyle Modifiye Mogen klempini, glansın distalinde kalan sünnet derisini kavrayıp sıkıştıracak tarzda ve frenulumu koruyacak bir eğimle yerleştirir ve kilitler. Daha sonra DC veya AC beslenmeli bir termokoterle, klempin distalinde kalan sünnet derisi kesilir. Bu esnada, aletin kesici elektrodunun, klempin distal yüzüne sıkı temas halinde olması, düzgün bir kesi hattı oluşmasını sağlar. Klemp açıldıktan sonra penis cildi, köke doğru bastırılarak glans ekspoze edilir. Genellikle hiçbir kanama ile karşılaşılmaz. Nadiren görülen birkaç kanayan damar, termokoterin ucu ile koagüle edilir. Son olarak, kalan mukoza ve cilt dudakları sık aralıklı 5/0 normal katgüt ile primer dikilir. Dikiş hattına antibiotikli krem uygulanıp işleme son verilir.

Okudunuz mu?  Tesbih namazında ne söylenir? Tesbih namazında şaşırmak

Sünnet Hakkında Genel Bilgi
UFUK ORAK TARAFINDAN YAZILDI.
SÜNNETİN YARARLARI

Doğru yapılan sünnet cinsel ilişkide Erken Boşalmayı Engeller.
Penis kanseri sadece sünnet olmayan erkeklerde gözlenir .
Sünnetli çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu daha az gözlenir.
Bulaşıcı hastalıklar sünnet olmayan erkeklerde daha sıktır.
Sünnet olan erkeklerin eşlerinde rahim kanseri riski azalır.

Okudunuz mu?  Günlük konuşmalarımızda kullandığımız dini ifadeler

SÜNNET YAPILMA YAŞI

Genel olarak kabul gören görüş 2 yaşından önce ya da 6 yaşından sonra yapılmasıdır.Bu yaşlar arasında özellikle ruhsal açıdan çocukların olumsuz etkilendikleri, bunun kendilerine anne ve babası tarafından verilmiş bir ceza olduğunu düşündükleri savunulmaktadır. Ancak tıbbi gereklilikler doğrultusunda her yaşta yapılabilir.

Yeni doğan döneminde sünnet konusunda farklı görüşler bulunmakla birlikte, özellikle yaşamın ilk iki haftasında bebeğin hızlı iyileşme özelliğinden yaralanmak üzere yapılması önerilmektedir.
Gelecekte, çocuklarımızın yanlış sünnet edilmiş olmalarından dolayı yapı ve fonksiyon (Erken Boşalma gibi ) bozuklukları yaşamalarını istemiyorsak doğru bilgiye dayalı tercihler yapmalıyız.
Cerrahi Sünnet çok basit ve kolay bir işlem olduğuna inanılsa da ancak yetkin insanların eliyle bu inanış doğrudur. Ne var ki hala birçok yerde, çok kötü şartlarda sünnet yapılmaktadır. Dolayısıyla da çok kötü sonuçları olabilmektedir.

Okudunuz mu?  41 yasini iki kişi okuyabilir mi

ÇOCUK SÜNNETE PSİKOLOJİK OLARAK NASIL HAZIRLANMALI

Anlayabilecek yaştaki çocuklarla sünnet kararı birlikte alınmalıdır. Çocuğun bu konuda çevre ve arkadaşları tarafından yanlış bilgilendirilmesine meydan verilmeden konu anlayacağı basitlikte anlatılmalı, konuşma ile sünnet arasındaki süre de kısa tutulmalıdır.
Bu iletişim sayesinde çocuk ve aile operasyon ile ilgili bilmesi gereken ayrıntıları öğrenme fırsatını bulurlar. Bu bilgilenmeden sonra çocuğun yasına göre Ailenin yapacağı psikolojik hazırlık sünnetin başarısında bana göre %90 oranında etkili olmaktadır. Penis ‘imi kesecekler korkusunu yaşayan bir çocuk sünnet sırasında ağrı hissetmediği halde ağlamakta ve sünneti zorlaştırmaktadır. Bu durumun önüne geçmek için ailenin çocuğu psikolojik olarak hazırlaması çok faydalıdır. Eğer çocuk psikolojik olarak iyi hazırlanırsa sünnet güzel geçmekte başarısı da bu oranda güzel olmaktadır. Ayrıca çocuğu sakinleştirmek için sünnet den yarım saat veya bir saat önce verilecek küçük dozlarda sakinleştiriciler de kullanılabilmektedir.

Okudunuz mu?  Peşimde bir kişi var bunun için korunma duaları ve esmalar nelerdir

SÜNNET ÖNCESİ NELER YAPILIR?

Sünnet den önce ön muayene yapılarak, karşılaşılabilecek problemler araştırılır. Çocuğun kanama problemi veya ilaç alerjisi var mı ? Sünnet de kullanılacak ilaçlara karşı alerjisi olabilir mi diye test yapmak da fayda vardır. Ayrıca doğuştan anomalisi ( Fimozis sünnet derisinin penisin başına yapışık olması ,Hypospadias peygamber sünneti ,Epispadias gibi daha birçok anomali) araştırılmalı böyle bir durum tespit edilirse bu çocuklar sünnet edilmemelidir ve ilgili cerrahi branşa yönlendirilerek ileri tedavi almasına yardımcı olunmalıdır.
Hypospadias: Peygamber sünnetli veya Doğuştan sünnetli olarak bilinir. Penis de şekil bozukluğuyla beraber idrar kanalı kısadır ve idrar çıkış deliği penisin alt kısmında herhangi bir yerde olabilir. Böyle bir durum tespit edilirse bu çocuklar sünnet edilmemelidir. Çünkü bu hastalığın tedavisinde sünnet derisi kısa olan idrar kanalını uzatmak için yama olarak kullanılır. Bu hastalar ilgili cerrahi branşa yönlendirilerek ileri tedavi almasına yardımcı olunmalıdır.

Okudunuz mu?  Aklıma gelen başıma geliyor

SÜNNET SIRASINDA NELER YAPILIR?

Sünnet steril koşullarda yapılmalıdır. Bunun için sterilizasyonun mikroptan arındırma işlemi olduğunu ve sünnette kullanılacak aletler fırına benzeyen ( Etüv ) aletlerin içinde 180 derece yüksek ısı altında 90’dk gibi bekletilerek yapılması gerekir.
Sünnet küçük cerrahi müdahaledir. Bütün cerrahi işlemlerdeki gibi sünnet süresince sterilizasyon bozulmadan işlem yapılmalıdır.
İnanın bize; sterilizasyon ve cerrahi müdahale boyunca steril koşulların sürdürülebilmesi çok ciddi bir eğitim süreci sonrası gelişebilen bir bilinçtir.
Genel ya da lokal anestezi tercihi iyi yapılmalıdır. Tercihimiz Lokal Anestezidir.Cerrahi teknik seçilmeli ve uygun malzeme kullanılmalıdır.


sunnet aletleri, sünette kulanılan aletler.n, sünnet aletleri

Bu kategoride yer alan Mezi ile meninin farkı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sünnet aletleri nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.