Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:01
sizden5
Abone

Davranışlarımı sözlerimi kontrol edemez oldum

Davranışlarımı sözlerimi kontrol edemez oldum

ankara06
ailemle sürekli tartışma yaşıyorum.ortada iyi bir sohbet devam ederken ben sohbeti kavgaya sürüklüyorum.son zamanlarda bu çok sık olmaya başladı daha az önce tüm aileyi birbirine düşürdüm.kavga sırasında neredeyse her haltı yiyorum sonra olay bittikten sonra içimde aşırı pişmanlık oluyor ama yine aynı konu açılınca bu sefer dahada beter olabiliyorum.içimden bir ses durmadan beni yönlendiriyor,ailemle anneme konuşurken küfürlü konuşuyorum ailemin bireylerini küfürlü hakaretler ediyorum ama yapmak istemiyorum.bunun için hangi duaları okumalıyım.normalde insanlar beni büyüklerime karşı olan saygımla,insanlara olan cömertliğimle överler.son zamanlarda bu olaylar çok sıklaştı insanları çok üzüyorum.

Okudunuz mu?  Rahman suresi 31. ayeti kerime, Sakaleyn Hadisi ve Sırrı

son 2 aydır ibadetimi yerine getirmeye başladım.başladığım ilk zamanlar iyiydi,davranışlarım daha da iyi oluyordu ama şu yeni yıla girdiğimizden bu yana insanları ezmeye başladım,kendimi yüceltmeye başladım.çevremdekiler ne oluyor sana diyor benden şikayetçiler


Cevap: davranışlarımı sözlerimi kontrol edemez oldum

İnanc
SelamunAleykum öncelikle şeytanın şerrinden Allah’a sığının sürekli abdestli olmaya çalışın sinirlendiğiniz zaman olduğunuz yeri terk edin başka yere geçin ayakta iseniz oturun eğer siniriniz halen geçmediyse yatın .
Ağızınızdan çıkan küfürlü hakaretler için ise Rabbiniz’den sizi ıslah etmesini isteyin ayrıca her küfürlü hakaretinizde veya hareketinizde sadaka verin . Emin olunki bu işi yarar Nas Felak Ayetel Kursi İhlas sürelerini okuyun siniriniz yatışır inşALLAH rabbim şifa ihsan eder.

Okudunuz mu?  4 Mezhebin Hocalar Silsilesi.. kimlerdir

Cevap: davranışlarımı sözlerimi kontrol edemez oldum

ankara06
Çok teşekkür ederim kardeşim ilgilendiğin için


Cevap: davranışlarımı sözlerimi kontrol edemez oldum

ankara06
yat demişsinde uyuyabilsem yatarım,geceler geçmek bilmiyor yatakta dönüp duruyorum


Umut
UYKU TUTMAYAN KIMSENİN OKUYACAĞI DUA ALLAHUMME ĞARATI’N-NÜCÛMÜ VE HEDEETIL UYÛNU, VE ENTE HAYYÜN KAYYÛMÜN LÂ-TE’HÜZÜKE SINETÜN VE LÂ NEVMÜN, YÂ HAYYÜ YÂ KAYYÛMÜ EHDI LEYLI VE ENIM AYNI. MANASI: EY ALLAHIM ! YILDIZLAR BATTI, GÖZLER SAKINLEDI, ( VE YUMULDU ) SEN HAYAT SAHIBI VE DAIMA DURAN( VE TUTAN ) SIN. SENI NE BIR UYUKLAMA TUTABILIR NE DE UYKU. EY HAYAT SAHIBI, KAYYUM ( OLAN ALLAHIM), GECEMI SAKIN KIL.GÖZLERIMI UYUTUVER.
İZAH:
ASHABDAN ZEYD B. SABIT R.A. UYKUSUZLUĞA TUTULMUŞ VE BU HASTALIĞINDAN EFENDIMIZE BAHS ETMIŞTI. RASULULLAH S.A.V. KENDISINE BU DUAYI OKUMASINI TAVSIYE BUYURDU. ZEYD B. SABIT R.A. DUA YI OKUYUNCA ALLAH-Ü TEALA KENDISINDEN O HALI GIDERIP ŞIFA VERDI.

Okudunuz mu?  Kurandaki 19 mucizesi

Allahın Selamı üzerinizde olsun


rana
< ailemle sürekli tartışma yaşıyorum.ortada iyi bir sohbet devam ederken ben sohbeti kavgaya sürüklüyorum.son zamanlarda bu çok sık olmaya başladı daha az önce tüm aileyi birbirine düşürdüm.kavga sırasında neredeyse her haltı yiyorum sonra olay bittikten sonra içimde aşırı pişmanlık oluyor ama yine aynı konu açılınca bu sefer dahada beter olabiliyorum.içimden bir ses durmadan beni yönlendiriyor,ailemle anneme konuşurken küfürlü konuşuyorum ailemin bireylerini küfürlü hakaretler ediyorum ama yapmak istemiyorum.bunun için hangi duaları okumalıyım.normalde insanlar beni büyüklerime karşı olan saygımla,insanlara olan cömertliğimle överler.son zamanlarda bu olaylar çok sıklaştı insanları çok üzüyorum.

Okudunuz mu?  Ailesine karşı aksi olan çocuk için okunacak dua

son 2 aydır ibadetimi yerine getirmeye başladım.başladığım ilk zamanlar iyiydi,davranışlarım daha da iyi oluyordu ama şu yeni yıla girdiğimizden bu yana insanları ezmeye başladım,kendimi yüceltmeye başladım.çevremdekiler ne oluyor sana diyor benden şikayetçiler >
problem o bu su değil kardesim, sen nefsine çok yüz vermissin demek ki,
hiç bir Allah dostu ilmiyle ahlakiyla ve ona benzer övünmez, hatta kendini Allah katinda hala mahcup hisseder, onlarla bizlerin farkida bu..
nefsine hakim olmaya calis, sorun kendinde..
nefsine nasıl hakim olacagini önce Efendimizin (s.a.v.) hayatini okuyarak ögrenmis olursun,
kurani oku, anla ve hayatina gecirmeye calis..
Allah ile mesgul olanlarin yanlarinda bulun, kendini asla ve asla üstün görme cünkü kim Allah katinda nerde ancak Allah bilir..
Ayrica sövme ve sinirin son safinda oldugunda

Okudunuz mu?  Cuma günü öğle namazı kılınır mı

"Yüce Rabb’ın şöyle emretti; Yalnız Allah’a ibadet edeceksiniz, ana-babalarınıza iyilik yapacaksınız. Şayet bunlardan biri veya her ikisi senin yanında ihtiyarlarsa sakın onlara "öf " dahi deme, yüzlerine bağırma, onlara tatlı söz söyle. Onlara, merhamet belirtisi olarak tevazu kanadını aç da, "Ya Rab, küçüklüğümde bana şefkat gösterdikleri gibi, sen de onlara merhamet et" de "(el-isrâ, 17/23-24)

hatirla, ve bu ayetini aklindan cikarma, cünkü sen anne ve babana özellikle bunlarin ikisine iyi davranmak zorundasin yani sana farz kilinmis, bu bir emirdir, Allah c.c.`in emri, ki onlarin hakkini asla ödeyemezsin!

Okudunuz mu?  Eşimle uzlaşamadık...akıl verin bana

Bir gün Peygamberimiz (s.a.s.) ashabına;
-"Size, büyük günahların en büyüğünü bildireyim mi?" diye üç defa sordu. Üç defasında da "evet bildir, Ey Allah’ın Resulü" diyen-ashab-ı kirâma bunların sırasıyla; "Allah’a ortak koşmak, ana-babaya karşı gelmek, haksız yere adam öldürmek ve yalan söylemek" olduğunu belirtir. (Buhârî, Edeb, 6).

Okudunuz mu?  Dinen Avukat olmak caiz mi degil mi?

Hersey namaz kilmakla bitse keske (ki bizlerin namazı da namazmi dosdogrumu kiliyoruz oda ayri bir soru) ama degil.
Kendine gelmezsen hem ahiretine zarar verirsin hem dünyani zindan edersin.
Herkes isterse kendine hakim olabilir, sadece kendine hakim olma isteyi olsun.
Yoksa herkes bagirip cagirip ortaligi birbirine katabilir orasi kolay.
VesSelam.

Okudunuz mu?  İlahilerde çalgı aleti çalınması doğrumudur?

Kayıtsız Üye
Biri seni davranışları ile sinirlendirip rahatsız ediyosa ve sen haklı isen onun için nasıl Allah’a dua edilir.


Hoca
Cezasını ödemesi için Allah’a havale edilir, yok ceza görmesin affedilsin istiyorsanız Allah hidayet versin denir.

Bu kategoride yer alan Hınzır (domuz) eti abdesti bozarmı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Davranışlarımı sözlerimi kontrol edemez oldum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.