Anasayfa
13 Eylül 2023, 14:48
sizden7
Abone

Hanefi miyim şafi mi?

Hanefi miyim şafi mi?

sens0red
ben diyarbakırlıyım. annem babam şafii olarak namaz kılıyorlar. uşakta yaşıyoruz 15 yıldır. namazı uşakta hanefiler arasında öğrendim. hanefi gibi namaz kılıyorum. ama şafilere ait olan kuralları örneğin abdestliyken namahreme dokunmama gibi, yerine getiriyorum. ne yapmalıyım bilmiyorum? tamamen hanefi yada şafi olmam gerekir galiba ama hangisi?

Okudunuz mu?  Günahı Başkasına Söylemek

Cevap: hanefi miyim şafi mi?

rana
en çok hangisine daha yakin hissediyorsan yani yasamainda, o mezhebi uygula bunu kendin karar vermelisin..


Cevap: hanefi miyim şafi mi?

Ravza Sevdam
Hangisi sana daha kolay yada yakın geliyorsa o mezhebe geç. Ben babam ve annemin mezhebine uydum yani şafiiyim istiyorsan sende öyle yapabilirsin.

Okudunuz mu?  Annem babam sevgilimi istemiyor

Hanefi mi, Şafi çi?

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm, ben şafi mi hanefi olduğumu bilmiyorum. Aileme soruyorum onlarda tam emin değiller bu durumda ne yapmamız gerekiyor?


Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm. Ben şafii mezhebindenim ailem öyle olduğu için. Ama hanefi mezhebi bana daha uygun/kolay geliyor bazı konularda. Yani avret yerine el değmesi konusunda şafiiye göre abdest bozuluyor ama hanefiye göre bozulmuyor. Hanefilerde deodorant/krem vb. kullanmak abdeste zarar vermiyor ama şafiiye göre deodorantla abdest bozulur. Ben bazı konularda daha kolay gelen mezhebe yani hanefiye uyabilir miyim yoksa direkt o mezhebe mi girmeliyim ? Mezhep değiştirmeden sadece uyabilsem bazı konularda daha iyi olur ama siz nasıl uygun görürsünüz ?

Okudunuz mu?  Akıntı hissi abdest bozar mı

imam
Tavsiyemiz Diyanet islam ilmihalini al oku, hanefi mezhebini öğrenmiş olursun.
Daha sonra delillerle hanefi mezhebi adlı eseri al yarralan


hanefi miyim şafi mi, hanefi mi şafi miyim, hanefi mi şafi mi

Bu kategoride yer alan Deodorant kullanımı hakkında soru başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi miyim şafi mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.