Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:07
missa02
Abone

Ezan duası arapça türkçe orjinal duası

Ezan duası arapça türkçe orjinal duası

Kayıtsız Üye
Ezan duasının Arapça ve Türkçesi lazım yardımcı olur musunuz


Cevap: ezan duası arapça türkçe orjinal duası

Hoca
Ezan duası arapça türkçe orjinal duası

Türkçe okunuşu: "Allâhümme Rabbe hâzihi’d-da’veti’t-tâmmeh, ve’s-salâti’l-kâimeh, âti Muhammedeni’l-vesîlete ve’l-fadîlete veb’ashü makâmem-mahmûdeni’l-lezî va’adteh.

Okudunuz mu?  Sevdiklerimizi ve kendimizi korumak icin dua

Türkçe anlamı: Ey bu eksiksiz davetin ve kılınan namazın sahibi! Muhammed’e vesîle’yi ve fazîleti ver. O’nu, vaat ettiğin Makam-ı Mahmûd üzere dirilt" derse, ona kıyâmet günü mutlaka şefaatim helal olur." (Buhârî, Ezân, 8; Ebû Dâvûd, Salât, 28)


Ezan duası ile ilgili bir soru

Ygbbhukbg
Selamun aleykum ezan duasında :

Okudunuz mu?  HZ Muhammedin çocukluk ve gençlik yıllarındaki erdemli davranışlarına örnekler

Arapça okunuşu: "Allahumme Rebbe hazihi’d-da’veti’t-tamme. Vesselatil kâimeti ati Muhammedenil vesilete vel fazilete ved-dereceter-refîate. vebashu makamen Mahmudenillezi veadteh. "…ati seyyidina Muhammedenil vesilete diye okuyordum geri hepsini ayni sekilde okuyordum "
Sorum su ben ezan aynen usteki gibi okuyordum sadece dogrusu o sekil diye aklimda kaldigi için "ati seyyidina" diyordum dogrusunu ogrendim bunda sonra doğru okuyacam ama onceden oyle okudum diye sıkınti olur mu?

Okudunuz mu?  Arefe günü alkol alan kişi kurban kesebir mi?

Yorum: Ezan duası arapça türkçe orjinal duası

arifselim
Aleykum selam. Bir sıkıntı olmaz. Bundan sonra bu şekilde okuman yeterlidir. Ezan duasını her iki şekilde de okumak caizdir. Seyyidene eklenerek okunursa daha güzel olur.


Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm
Ezan Duasını Ben Bu Şekilde Bilip Okuyorum Yani Bu Şekilde Öğretildi Ve Böylecede okumaya Devam Ediyorum Farkı Sitelerde Farklı Yazılar Okuyorum Kimi Sitede Eksiklik Görüyorum Kimi Sitedeyse Bizim Bildiğimiz Eksikmiş Diyorum
Yani Arada Enteresan şekilde bir eksiklik bir kopukluk var lakin ben anlamış değilim velhasıl kelam gelelim okuduğum Ezanı Şerif’e .
Allahumme Rebbe hazihid davetit-tamme. Vesselatil kâimeti ati Muhammedenil vesilete vel fazilete ved-dereceter-refîate. vebashu makamen Mahmudenillezi veadteh. İnneke lâ tuhlifu’l-mîâd.( AMIN )
pek çok sitede’de tam bu şekilde yazmaktadır fakat sizde ise Kaimeti yerine kaimeh yazıyor ve ikinciside vel fadilete yazıyor çoğu yerde ve çoğu insanın söylediği ise vel fazilete’dir
Ve Ayrıca Sizde ise Fadilete’den Sonra Ved Dereceter Yazmıyor Fakat Pek Çok Yerde Yazan ve pek çok kişinin okuduğu hatta özellikle okuyanlara sorduğumda ise benim yazdığım bildiğim ve okuduğum şekilde onlarda aynı şekilde bilip okuyor olmaları
Yani çoğunluk ya yanlış yolda yada doğru yolda ben artık anlamakta zorluk çekiyorum pek çok kişinin doğru bildiği şey sizin sitenizde neden eksik yazılmış siz mi yanlış biliyorsunuz yoksa bunca insan mı hata yapıyor cevap verirsen sevinirim
Bu Arada Yanlış Anlamayın Sakın Bu Sorgulama Değil Düzeltme Amacıyla Söylüyorum .

Okudunuz mu?  Bir çocuğun kitaplarla ilgili hikayesi

mum
Ezan duası 2-3 şekilde okunabliyor hepsi doğru hepsi hadislerde geçer kafanız karışmasın yazdığınız şekilde okuyunuz.


ezan duası, ezan duası arapça, ezan duas

Bu kategoride yer alan Taharet aldıktan sonra elbiseye dokunmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ezan duası arapça türkçe orjinal duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.