Anasayfa
7 Mayıs 2021, 22:34
Kuran Meali
Yönetici

Ayetel kürsi tefsiri kısa

Ayetel kürsi tefsiri kısa

Kayıtsız Üye
Ayetel kürsi tefsiri kısaca paylaşır mısınız Ayetel kürsinin tefsirini paylaşabilir misiniz ?


Cevap: ayetel kürsi tefsiri kısa

Fetva Meclisi
forumduasi.com/kuran-ile-ilgi-yazilar-makaleler/14602-ayetel-kursi-arapcasi-anlami-ve-videosu.htmlAyetel Kürsi meali, forumduasi.com/kuran-ile-ilgi-yazilar-makaleler/14602-ayetel-kursi-arapcasi-anlami-ve-videosu.htmlAyetel kürsinin tefsiri

Bakara Suresi 255. ayet

Rahman ve Rahim olan Allahın adıyla,
Allah ki, O’ndan başka ilâh yoktur. (O,) Hayy (hayâtı ezelî ve ebedî olan)dır, Kayyûm (bütün mevcûdât kendisiyle kaim olan)dır. O’nu ne bir uyuklama, ne de bir uyku tutar. Göklerde ne var, yerde ne varsa O’nundur. İzni olmadan O’nun huzûrunda şu şefâat edecek olan kimdir? (Onların) önlerindekini ve arkalarındakini (geçmiş ve geleceklerini) bilir. Hâlbuki (onlar ise) O’nun ilminden, dilediği kadarından başka bir şey kavrayamazlar. Kürsî’si,(1) gökleri ve yeri kaplamıştır; her ikisinin muhâfazası O’na ağır gelmez. Ve O, Aliyy (pek yüce olan)dır, Azîm (pek büyük olan)dır.(2)

Okudunuz mu?  Kur'an-ı Kerim'den paylaşma ile ilgili ayetler

(1) Bu âyet-i kerîmede zikredilenكُرْسِيٌ lâfzı, Allah’ın ilmi, mülkü veya kudreti ma’nâlarında tefsîr edilmiştir. (Nesefî, c. 1, 198)

(2) Âyetü’l-Kürsî’de on cümle ile on tabaka-i tevhîdi (tevhid mertebelerini) ayrı ayrı renklerde isbât etmekle berâber: مَنْ ذاَالَّذ۪ي يَشْفَعُ عِنْدَهُٓ اِلَّا بِاِذْنِهِ [İzni olmadan O’nun huzûrunda şu şefâat edecek olan kimdir?] cümlesiyle, gāyet keskin bir şiddetle şirki (Allah’a ortak koşulmasını) ve gayrın (başkasının) müdâhalesini keser, atar. Hem şu âyet İsm-i A’zam’ın mazharı olduğundan, hakāik-ı İlâhiyeye (İlâhî hakīkatlere) âid ma’nâları a’zamî derecededir ki, a’zamiyet derecesinde bir tasarruf-ı rubûbiyeti (terbiye edicilik tasarrufunu) gösteriyor. Hem umum semâvât ve arza (bütün göklere ve yere) birden müteveccih (yönelen) tedbîr-i ulûhiyeti (İlâhî tedbîri), en a’zamî bir derecede umûma şâmil (herşeyi içine alan) bir hafîzıyeti (muhâfaza ediciliği) zikrettikten sonra; bir râbıta-i vahdet ve birlik ciheti, o a’zamî (büyük) tecelliyâtlarının menba’larını (kaynaklarını) وَهُوَالْعَلِيُّ الْعَظ۪يمُ [O, Aliyy (pek yüce olan)dır, Azîm (pek büyük olan)dır] (cümlesi) ile hulâsa eder. (Zülfikār, 25. Söz, 48)

Okudunuz mu?  Fetih Süresi Meali (türkçe anlamı)

Kaynak: Muhtasar Kuran Meâli
Tefsir kaynağı: Risale-i Nur


Cevap: ayetel kürsi tefsiri kısa

şilan
teşekür ederim ödevime yardım ettiniz çok güzel bir İslami site


Cevap: ayetel kürsi tefsiri kısa

Kayıtsız Üye
çok güzel bir siteymiş çok tşk ederim ALLAH hepinize kaderini güzel yazsın

Okudunuz mu?  Cemaatle Namaz kılmak ile ilgili ayetler

ayetel kürsi tefsiri kısa, ayetel kürsi tefsiri, ayetel kürsinin tefsiri kısa

Bu kategoride yer alan Hz Muhammedin insani Yönünü ifade Eden Bir Ayet Meali başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ayetel kürsi tefsiri kısa Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.