Anasayfa
7 Mayıs 2021, 22:34
Kuran Meali
Yönetici

Hz Muhammedin insani Yönünü ifade Eden Bir Ayet Meali

Hz Muhammedin insani Yönünü ifade Eden Bir Ayet Meali

Kayıtsız Üye
Hz. Peygamberi Örnek Bir İnsan Olarak Gösteren Âyetler:

Kur’ân’da gayet açık ifâdelerle Hz. Peygamber’in Yüce Allah tarafından mü’minler için örnek alınması gereken model bir insan olarak takdim edildiğini görmekteyiz. Konu ile ilgili âyetlerde şu veya bu konuda diye bir kayıt koyulmamış olması O’nun insanlar için her yönüyle örnek olarak gösterildiği anlaşılmaktadır.

Okudunuz mu?  Amenerrasulü arapça yazılışı, okunuşu ve türkçe anlamı

İşte bu konudaki bazı âyetler şunlardır:

"Andolsun Allah’ın Resûlünde sizin için -Allah’ı ve âhireti arzu eden ve Allah’ı çok anan kimseler için- (uyulacak) en güzel bir örnek vardır" (Ahzâb, 33/ 21)

Bu âyette, Resûlullah’ın, Allah’a ve âhiret gününe inananlar için örnek bir şahsiyet olarak ileri sürülmesi, böylece onu Örnek edinmenin Allah’a ve âhiret gününe îman hususuna bağlanması O’nun sünnetine dinde ne kadar değer verilmiş olduğunu açık bir şekilde ortaya koymaktadır.

Okudunuz mu?  Amenerrasulü meali diyanet

Kur’ân, Hz. Peygamberin mü’minler için örnek bir insan olduğunu belirtmekle kalmaz aynı zamanda onun büyük bir ahlâk üzere olduğunu da şöyle vurgular:

"Nün. Kaleme ve yazdıklarına andolsun, Sen Rabb’inin nimetiyle ünlenmiş (bir deli) değilsin. Senin için kesintisiz bir mükâfat vardır. Ve sen, büyük bir ahlâk üzeresin" (Kalem, 68/ 1-4)

Okudunuz mu?  Kibir ile ilgili Ayetler

Sünnetin dindeki değerini ortaya koyan unsurlardan birisi de genelde onun da bir vahiy mahsûlü oluşudur. Nitekim, Kur’ân’a baktığımız zaman vahyin sadece kendisi ile sınırlandırılmadığına, Hz. Peygamber’e Kur’ân’ın dışında da vahiy verildiğine dâir birçok işâretleri görürüz.


Hz Muhammedin Insani Yönünü Ifade Eden Bir Ayet Meali

Arsoy
"Andolsun Allah’ın Resûlünde sizin için -Allah’ı ve âhireti arzu eden ve Allah’ı çok anan kimseler için- (uyulacak) en güzel bir örnek vardır" (Ahzâb, 33/ 21)
O’nu örnek alana nu mutlu…

Okudunuz mu?  Yunus suresi hakkında bilgi

Yanıt: Hz Muhammedin Insani Yönünü Ifade Eden Bir Ayet Meali

esin-ti
لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِّمَن كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيراً
"Kesin olan şu ki, sizin için, Allah’ın huzuruna çıkmayı umanlar, ahiret gününe inananlar ve Allah’ı çok çok zikredenler için Allah’ın Rasulü güzel bir örnektir.” (Ahzab, 21)

Okudunuz mu?  Hakka Suresi 17. ayette taht diye anlatılmak istenen nedir?

O ne güzel örnektir , yaratılanların en mükemmeli , yaşayarak öğreten bir önder , Rabbim Kendisi’ne layık kul O’na (s.a.v) layık ümmet eylesin..


Cevap: Hz Muhammedin Insani Yönünü Ifade Eden Bir Ayet Meali

Misafir
Harika.Kim yazmışsa Allah ondan razı olsun.İşime çok yaradı.Teşekkürler.


Misafir
Kim yazmışsa Allah ondan razı olsun.Çok teşekkürler.

Okudunuz mu?  KEVSER SURESİ Hakkında Bilgi

Kayıtsız Üye
gerçektende çok güzel insanlar ne kadar cahil ki (YÜCE RABBİMİZE) İman etmezler hiç ölmeyecez sanarlar bizler ki bazen aynı şeyleri yapıyoruz nevsimizin bize karşı oynadığı oyunları fark edemeyip böyle saçma batıl inançlara kapılıyoruz (fal,büyü vb) sizlere bir şey söyleyim ki (Allahımıza) iman edelim oçok merhametlidir ki kendisine iman etmeyenleri bile nimetleriyle donatır hamd olsun (rabbimize) tevbe edin (s.a.v) örnek olun olalım…….

Okudunuz mu?  Uhuvvet Ayetleri

Kayıtsız Üye
Hz Muhammedin Insani Yönünü Ifade Eden Bir Ayet Meali konusu için çok tşkrllllllleeeeeeeeeerrrrrrrrrrrr


kkllll
süper Allah hepinizden razı olsun


Kayıtsız Üye
Allah herkese bol bereket versin nediyim


Kayıtsız Üye
Allah hepinizgen razı olmuş


Kayıtsız Üye
Kim yazmışsa Allah razı olsun çok işime yaradı

Okudunuz mu?  Araf suresi 10. ayet: Doğrusu biz sizi yeryüzüne yerleştirdik ve orada size geçim vasıtaları verdik. Ne kadar da az şükr

Kayıtsız Üye
teşekkkür ederim


misafiriz lo
çok sağolun bu siteyi kurandan ALLAH razı olsun…


Kayıtsız Üye
Allahin her verdigi nimete gosterdigi guzelliklere hamd olsun Allah hepinizden razı olsun


hz Muhammedin insani özellikleriyle ilgili bir ayet meali, hz Muhammedin insani özellikleriyle ilgili ayet meali, hz.Muhammedin insani özellikleriyle ilgili ayet meali

Bu kategoride yer alan Kur'anı Kerimde Sabırla ilgili ayetler meali başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz Muhammedin insani Yönünü ifade Eden Bir Ayet Meali Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.