Anasayfa
23 Mart 2023, 22:27
missa4
Abone

Hz. Muhammed’ in insani yönünü anlatan 10 ayet ?

Hz. Muhammed’ in insani yönünü anlatan 10 ayet ?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar İslam tarihinde Peygamber Efendimizin Hz. Muhammed ‘ in insani yönünü anlatan 10 ayet yazar mısınız ?


Hz Muhammedin İnsani Özellikleriyle İlgili Bir Ayet Meali

Darusselam

H.Z. Muhammed’ in (s.a.v.) insani yönünü anlatan 10 ayet ?

Kur’ân’da gayet açık ifâdelerle Hz. Peygamber’in Yüce Allah tarafından mü’minler için örnek alınması gereken model bir insan olarak takdim edildiğini görmekteyiz. Konu ile ilgili âyetlerde şu veya bu konuda diye bir kayıt koyulmamış olması O’nun insanlar için her yönüyle örnek olarak gösterildiği anlaşılmaktadır.

Okudunuz mu?  Mekkenin eski adı neydi?

İşte bu konudaki bazı âyetler şunlardır:

1. AYET:
"Andolsun Allah’ın Resûlünde sizin için -Allah’ı ve âhireti arzu eden ve Allah’ı çok anan kimseler için- (uyulacak) en güzel bir örnek vardır" (Ahzâb, 33/ 21)

2. AYET:

"Nün. Kaleme ve yazdıklarına andolsun, Sen Rabb’inin nimetiyle ünlenmiş (bir deli) değilsin. Senin için kesintisiz bir mükâfat vardır. Ve sen, büyük bir ahlâk üzeresin" (Kalem, 68/ 1-4)

Okudunuz mu?  Çok eşlilik adaletli olmak

3. AYET:

"De ki: Ben size, ‘Allah’ın hazineleri benim yanımdadır.’ demiyorum. ‘Ben gaybı da bilmem.’ Size ‘Ben bir meleğim.’ de demiyorum. ‘Ben sadece, bana gönderilen vahye uyuyorum.’…"

4. AYET:

"Şöyle dediler: Bu ne biçim peygamber; (bizler gibi) yemek yiyor, çarşılarda dolaşıyor! Ona kendisiyle beraber uyarıcı olarak bir melek indirilmeli değil miydi?" (Furkan suresi, 7. ayet.)

Okudunuz mu?  Subhaneke suresinin anlaşılır Türkçe ile yazılışı

5. AYET:

"De ki: Ben de ancak sizin gibi bir insanım. (Ne var ki) bana, ‘Sizin İlah’ınız ancak bir tek İlah’tır’ diye vahyolunuyor. Kim Rabb’ine kavuşmayı umuyorsa yararlı bir iş yapsın ve Rabb’ine kullukta kimseyi ortak koşmasın.

6. AYET

"Andolsun ki Allah, müminlere büyük bir lütufta bulundu; zira daha önce açık bir sapıklık içinde bulunuyorlarken onlara, kendi içlerinden, kendilerine Allah’ın âyetlerini okuyan, kendilerini temizleyen ve kendilerine Kitap ve hikmeti Öğreten bir Peygamber gönderdi" (Âl-i İmrân, 3/164).

7. AYET
"Andolsun, içinizden size öyle bir Peygamber geldi ki sıkıntıya uğramanız O’na ağır gelir; size düşkün mü’minlere şefkatlidir, merhametlidir, eğer yüz çevirirlerse de ki: "Allah bana yeter! O’ndan başka Tanrı yoktur. O’na dayandım, O, büyük arşın sâhibidir." (Tevbe, 9/128-129) .4

Okudunuz mu?  Hadesten Tahâret Nedir? Ne Anlama Gelir?

8. AYET:

"Allah bir insanla ancak vahiyle, yahut perde arkasından konuşur. Yahut da bir elçi gönderip izni ile dilediğini vahyeder. O çok yücedir, hâkimdir" (Şûrâ, 42/51).

9. AYET:

"Nitekim, kendi içinizden size âyetlerimi okuyan, sizi (kötü inanç, fikir, söz ve fiillerden) arındıran, size Kitap ve hikmeti ve bilmediklerinizi öğreten bir peygamber gönderdik1′ (Bakara, 2/151). 8

Okudunuz mu?  Annem babam çalışıyor bana onlar bakıyor. onların kazndığı para haram ise bu durumda ne yapmam gerek

10. AYET:

"Namazları ve orta namazını koruyun, gönülden bağlılık ve saygı ile Allah’ın huzuruna durun. Eğer (bir tehlikeden) korkarsanız, yaya yahut binmiş olarak kılın; güvene kavuştuğunuz zaman ise bilmediğiniz şeyleri size öğrettiği şekilde Allah’ı (namazınızda) anın" (Bakara, 2/238-239).

Okudunuz mu?  Namazda son oturuşta ettehiyatu duasından sonra salli barik okunmasa namaz geçerli olurmu


Cevap: hz. Muhammed’ in insani yönünü anlatan 10 ayet ?

Kayıtsız Üye
Peygamber efendimizin insani yönünü anlatan ayetler için sağolun sayenizde öğrenmiş oldum


Cevap: Hz. Muhammed’ in insani yönünü anlatan 10 ayet ?

mum
Peygamber efendimizin insani yönü ile ilgili ayetler düzenlemiş ve maddeler haline getirilmiştir.

< "Biz, her peygamberi mutlaka kendi kavminin diliyle gönderdik ki onlara (emredildikleri şeyleri) açıklasınlar…" (İbrâhîm,14/4).

Okudunuz mu?  Haccı ekber hakkında kısaca bilgi

"Sana bu zikri (Kur’ân’ı) indirdik ki, kendilerine indirileni insanlara açıklayâsın, tâ ki düşünüp öğüt alsınlar." (Nahl,16/ 44).

"Biz sana Kitâb’ı indirdik ki, hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara açıklayasın ve inanan bir kavim için, (o kitap) yol gösterici ve rahmet olsun" (Nahl, 16/64).24

"(Ey Muhammed), onu tekrarlamak için (henüz Cebrâil, sana vahyi bitirmeden) dilini depretme, onu (senin kalbine) toplamak ve (sana) okutmak bize düşer. Sana Kur’ân’ı okuduğumuz zaman onun okunuşunu takip et. Sonra onu açıklamak da bize düşer." (Kıyâmet,75/16-19).25 >

Okudunuz mu?  Hz. Muhammed in olağanüstü olayları

Kayıtsız Üye
benim için çook açıklayıcı oldu teşekkürlerr


Kayıtsız Üye
Bu çok güzel olmuş fakat lütfen biraz daha fazla koyun.


Kayıtsız Üye
Ey Peygamber! Biz seni bir şahit, bir müjdeci, bir uyarıcı, Allah’ın izniyle ona çağıran ve aydınlatan bir ışık olarak gönderdik. (Ahzab suresi, 45-46)

Okudunuz mu?  Yüce Allah'ın görme işitme ve yaratma sıfatları nelerdir

hz Muhammedin insani yönü ile ilgili ayetler, peygamberimizin insani yönü ile ilgili ayetler, peygamber efendimizin beşeri yönü ile ilgili ayetler

Bu kategoride yer alan Namazda yanlış dua okumak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Muhammed’ in insani yönünü anlatan 10 ayet ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.