Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:44
missa92
Abone

İlk kılıç çeken sahabi

İlk kılıç çeken sahabi

Kayıtsız Üye
ilk kılıç çeken sahabi


Cevap: ilk kılıç çeken sahabi

Hanzala
ilk kılıç çeken sahabi:
Zübeyr bin avvam (r.a)dır.


Cevap: ilk kılıç çeken sahabi

Ercan
Cennetle müjdelenen on Sahabeden biridir. Resul-i Ekremin (a.s.m.) halası olan Hz. Safiyye’nin oğludur.

Okudunuz mu?  Vesveseden nasıl kurtulunur

Hz. Zübeyir (r.a.) küçük yaşta yetim kaldı ve onu annesi yetiştirdi. On beş yaşındayken Müslüman oldu. Mekke’de müşriklerin Müslümanlara işkence ettikleri bir dönemde Hz. Resululah (asv)’ın öldürüldüğünü duydu. Kılıcını alarak müşriklere ders vermek üzere yola çıktı. Böylece İslâm tarihinde ilk kılıç çeken Sahabe oldu. Habeşistan’a hicret eden kafile de Zübeyir bin Avvam (r.a.) da vardı; daha sonra Medine’ye hicret etti. Resul-i Ekremin (a.s.m.) katıldığı tüm savaşlarda bulundu.

Geçimini ticaretle sağlayan Zübeyir bin Avam (r.a.), çok cömert bir insandı. Resul-i Ekrem (a.s.m.) onun için: Her peygamberin bir havârisi (yardımcısı) vardır. Benim de havârim Zübeyir’dir. buyurmuştur.

Okudunuz mu?  Seyyid veya Şerif olduğun nasıl anlaşılır?

Alıntı

Bu kategoride yer alan Üvey kızını öz oğluyla evlendirmek caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İlk kılıç çeken sahabi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.