Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:44
Kuran Meali
Yönetici

Adem ve eşinin cennetten indirilmesi ile ilgili ayetler

Adem ve eşinin cennetten indirilmesi ile ilgili ayetler

Hoca
Adem ve eşinin cennetten indirilmesi

2. Sure (Bakara Suresi), 35. Ayet
Dedik ki: "Ey Adem! Sen ve eşin cennete yerleşin. Orada dilediğiniz gibi bol bol yiyin, ama şu ağaca yaklaşmayın, yoksa zalimlerden olursunuz."

Okudunuz mu?  Rahman'ın(has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler ve kendini bilmez

2. Sure (Bakara Suresi), 36. Ayet
Derken, şeytan ayaklarını oradan kaydırdı. Onları içinde bulundukları konumdan çıkardı. Bunun üzerine biz de, "Birbirinize düşman olarak inin. Sizin için yeryüzünde belli bir süre barınak ve yararlanma vardır" dedik.

2. Sure (Bakara Suresi), 37. Ayet
Derken, Adem (vahy yoluyla) Rabbinden birtakım kelimeler aldı, (onlarla amel edip Rabb’ine yalvardı. O da) bunun üzerine tövbesini kabul etti. Şüphesiz o, tövbeleri çok kabul edendir, çok bağışlayandır.

Okudunuz mu?  İnne rabbi ledifun lima yeşa'u innehu huvel alimul hakim anlamı

2. Sure (Bakara Suresi), 38. Ayet
"İnin oradan (cennetten) hepiniz. Tarafımdan size bir yol gösterici (peygamber) gelir de kim ona uyarsa, onlar için herhangi bir korku yoktur, onlar üzülmeyeceklerdir" dedik.

2. Sure (Bakara Suresi), 39. Ayet
İnkâr edenler ve âyetlerimizi yalanlayanlara gelince, işte bunlar cehennemliktir. Onlar orada ebedî kalacaklardır.

Okudunuz mu?  Tefsir isimleri ve yazarları

7. Sure (A’râf Suresi), 19. Ayet
"Ey Âdem! Sen ve eşin cennette kalın. Dilediğiniz yerden yiyin. Fakat şu ağaca yaklaşmayın. Yoksa zalimlerden olursunuz."

7. Sure (A’râf Suresi), 20. Ayet
Derken şeytan, kendilerinden gizlenmiş olan avret yerlerini onlara açmak için kendilerine vesvese verdi ve dedi ki: "Rabbiniz size bu ağacı ancak, melek olmayasınız, ya da (cennette) ebedi kalacaklardan olmayasınız diye yasakladı."

Okudunuz mu?  Günah Ayetleri

7. Sure (A’râf Suresi), 21. Ayet
"Şüphesiz ben size öğüt verenlerdenim" diye de onlara yemin etti.

7. Sure (A’râf Suresi), 22. Ayet
Bu sûretle onları kandırarak yasağa sürükledi. Ağaçtan tattıklarında kendilerine avret yerleri göründü. Derhal üzerlerini cennet yapraklarıyla örtmeye başladılar. Rableri onlara, "Ben size bu ağacı yasaklamadım mı? Şeytan size apaçık bir düşmandır, demedim mi?" diye seslendi.

Okudunuz mu?  Kuranda Hz. Nuh ile ilgili ayetler

7. Sure (A’râf Suresi), 23. Ayet
Dediler ki: "Rabbimiz! Biz kendimize zulüm ettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz."


Yorum: Adem ve eşinin cennetten indirilmesi ile ilgili ayetler

BANGÜ
ilk insan olarak yaratılan hazreti ademden bahsedilmekte ve o ve hzreti havvanın cennetten dünyaya indirilmesinden bahsedilmektedir

Okudunuz mu?  Anne Baba Hakkı İle İlgili Ayet-i Celileler

hz ademin dunyaya indirilmesiyle ilgili ayetler, adem aleyhisselamın cennetten kovuldugu ayetler, kuranda ademin cennetten kovuluşu

Bu kategoride yer alan Duhan suresi 25. ayeti fazileti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adem ve eşinin cennetten indirilmesi ile ilgili ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.