Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:28
missa1
Abone

Namazda şaşırmak

Namazda şaşırmak

oyak
namaz kılarken şaşırdık ve sehiv secdesi yaptık sehiv secdesinde de şaşırdık o zaman ne yapmalıyız


Cevap: namazda şaşırmak

Hoca
Sehiv secdesinde ne gibi şaşırma olabilir ki?


Namazda şaşırmak

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,

Namaz sirasinda aklima o kadar çok seyler geliyorki. Bir yandan icimden namaz sirasinda dua okurken diğer yandanda okudukdan sonra ‘acaba subhaneyi okudummu? Ettehüyatuyu okudummu?’ Gibi sorular geliyor ve sasiriyorum.
Bunlar vesvese mi? Düsündügüm mesela kisilerde olabiliyor şirk koşmakdan korkuyorum.. Allah korusun, haşa.

Okudunuz mu?  Kız arkadaşların aynı yatakta uyuması caiz midir?

Az önce mesela farzi kildim. Ama farzi kilarken bir an tereddüt ettim Ettehüyatuyu okudummu diye ikinci rekattan sonra. Ve sonradan da acaba 4 rekat kildimmi dedim Ama eminim sanki kildigima.

Içim huzursuz. Ne yapmaliyim?

Simdiden Allah razı olsun


Yorum: Namazda şaşırmak

arifselim
Aleykum selam. Bu sende sürekli olduğu için vesvesedir. Bu vesveseden kurtulmak için tekrar dönüp okumayacaksın veya namazını yeniden iade etmeyeceksin. Vevesenin çaresi önemsememektir.

Okudunuz mu?  Ağza yanlışlıkla şampuan veya şampuan köpüğü kaçması orucu bozar mı?

Kayıtsız Üye
Allah (c.c) affetsin ben de yatsı namazını ve vitir namazını kılarken yorgunluktan mıdır bilmiyorum bir an önce bitsin diyorum. Kılarken sıcaklık basıyor, yorgunluk çöküyor. Kılacak halim kalmıyor. Ama gün içinde kılarken 20 rekat kıldığım bile oluyor sıkılmadan. Neden böyle oluyor ? Ve bir an önce bitirmeyi istemek günah mıdır ? Bir an önce bitsin diye acele edip acele dua etmek günah mıdır ?

Okudunuz mu?  Babam kendi paramı harcamama izin vermiyor

Selamün aleyküm hocam. Ben artık kafayı yiyecek noktaya geldim. Fazla namaz kılmaktam mıdır bilmiyorum, odaklananıyorum özellikle gece sonunda. Ve özellikle yatsı namazı (ile vitir) beni çok zorluyor. Üst üste hata yapıyorum ben de o an namazı bırakıp tekrar başlıyorum. Üç dört kere baştan alıyorum kafayı yemek üzereyim. Bu sefer hata yapmayacağım diyorum kendime, başlıyorum yine bir hata ve o an ağlama noktasına geldim kendimi seccadeye attım ağlayacaktım. Günaha girmiş miyimdir ? Gerçekten artık bardak taştı ya zammı sure unuturum ya iki kez aynı duayı okurum ya rekat şaşırırım. Ben de o an kitlenip kaç saniye tekrar başlıyorum. Rabbim kızıyor mudur böyle yaptığımda ? 🙁 Ama gerçekten gün boyu 15-20 rekat kaza kılınca ve ayriyeten nafile namazlarda ekleyince insanın aklı yoruluyor. Nasıl atlatabilirim bu durumu ? Allah rızası için yardım edin.

Okudunuz mu?  Sigara İçmek Haram mı? Sigara İçmenin Dinimizde Hükmü Nedir?

mum
< Ve bir an önce bitirmeyi istemek günah mıdır ? Bir an önce bitsin diye acele edip acele dua etmek günah mıdır ? >
Namazı vaktinde ve iyi halde kılmamanız sizi zorlar ama asla ihmal etmeyin zor da olsa


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Yatsı namazını kılarken secdeye giderken semiAllahü diye başladım yanlışlıkla sonra sübhane rabbiyel ala dedim hatırlayıp. Namazım olmuş mudur ?

Okudunuz mu?  Kuran ı kerim'in son inen ayeti hangi surenin kaçıncı ayetidir

Bir de doğrulurken semiAllahü limen hamideh yanlış söylemiş gibi oldum onun için tam doğrulduktan sonra düzeltmek zorunda kaldım ve ardından rabbena lekel hamd dedim. Namazın olmuş mudur inşAllah ?

Namazda geçen bu sözler namazı bozar mı yoksa sünnet midir ?


mum
Hayır namaz bozulmadı, bu gibi hata yapıldığında düzeltilir ve devam edilir.

Bu kategoride yer alan Tecvid ve işmam ne demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda şaşırmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.