Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:16
missa93
Abone

Yıldızlar ile ilgili hadisler

Yıldızlar ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Yıldızlar ile ilgili hadisler


Cevap: Yıldızlar ile ilgili hadisler

maydın
Yıldızlar hakkında hadisler

İbnu Abbas radıyAllahu anhüma anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:

"Kim, Allah’ın zikrettiğinin gayrısı için yıldızlar ilminden bir bab iktibas ederse sihirden bir şu’be iktibas etmiş olur. Müneccim kahindir; kahinde sihirbazdır, sihirbaz da kafirdir."

Okudunuz mu?  Mehmet Emin Tokadi Hz Türbesinin yeri/adresi

Rezin tahric etmiştir.

Bir diğer rivayette şöyle gelmiştir:Kim yıldızlarla ilgili bir ilim iktibas etmişse sihirden bir şube iktibas etmiş demektir. (Yıldız ilmi) arttıkça (sihir ilmi de) artar."

Ebu Davud, Tıbb 22, (3905).

Zeyd İbnu Halid radıyAllahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalatu vesselam Hudeybiye’de, bize, geceleyin yağan yağmurun peşinden sabah namazı kıldırmıştı. Namazı bitince cemaatın önüne geçti ve:

Okudunuz mu?  Eski eşle tekrar evlenmek

"Rabbiniz ne dedi biliyor musunuz?" buyurdu. Cemaat: "Allah ve Resûlü bilir!" dediler.

"Allah Teala Hazretleri: "Kullarımdan bir kısmı bana mü’min, bir kısmı da kafir olarak sabahladı. "Allah’ın fazlı ve rahmmetiyle bize yağmur yağdırdı" diyen bana mü’min, yıldızları da inkar edici olarak sabahladı.Kim de: "Falanca falanca yıldız sayesinde bize yağmur yağdırıldı" dediyse o da bana kafir, yıldıza mü’min olarak sabaha erdi" dedi!" buyurdular."

Okudunuz mu?  Cuma Namazı sırasında ayağın kanaması

Buhari, Ezan 156, İstiska 28, Meğazi 35, Tevhid 35; Müslim, İman 125, (71); Muvatta, İstiska 4, (1, 192); Ebu Davud, Tıbb 22, (3906); Nesai, İstiska 16, (3, 165).

Ebu Said radıyAllahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:

"Eğer Allah Teala hazretleri, kullarından yağmuru beş yıl tutup sonra gönderecek olsa, insanlardan bir grubu kafir olur ve: "Micdeh yıldızı sebebiyle yağmura kavuştuk!" derdi."

Okudunuz mu?  İnsanı diğer canlılardan ayıran belirgin özellikler nelerdir

Nesai, İstiska 16, (3,165).

Katade rahimehullah demiştir ki: "Allah bu yıldızları üç şey için yaratmıştır: Onları semanın zineti kıldı, (semaya yükselip haber toplayan) şeytanlara atılacak taşlar kıldı, kendileriyle istikamet tayin edilen alametler kıldı. Kim yıldızlar hakkında başka yorumlar yapmaya kalkarsa hata eder ve nasibini zayi eder, kendisini ilgilendirmeyen ve bilgisi olmayan hatta bilmekte peygamler ve meleklerin bile acze düştükleri bir hususta kendini külfete sokar."

Okudunuz mu?  Üzüntülü ve sevinçli anlarımızda yapılan dualar

Rebi’de aynısını rivayet etmiş ve şu ziyadeyi kaydetmiştir: "AIlah’a yemin olsun. Allah hiç kimsenin ne yaşamasını, ne ölmesini, ne de rızkını herhangi bir yıldıza bağlamıştır. Bunu söyleyenler Allah hakkında yalan düzüyorlar ve kendilerine bahaneler uydur(up avun)uyorlar."

Rezin tahriç etmiştir. Buhari, önceki kısmı, başından "… bilgisi olmayan" ibaresine kadar muallak olarak kaydetmiştir. (Bed’ül-Halk 3).

Okudunuz mu?  Haccı ekber nedir? Haccı ekber ne demek

yildizlarla ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Peygamberimiz nasıl istiğfar ederdi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yıldızlar ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.