Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:03
sizden92
Abone

Vesvese, Mezi ve Hacet Namazı

Vesvese, Mezi ve Hacet Namazı

qwert12380
Arkadaşlar, çok büyük sorunlarım var.Lütfen yardım edin.
Öncelikle abdestimi tutamıyorum.Önceden pek sık namaz kılmazdım.Abdest konusunda hiçbir sıkıntım yoktu.Abdestimi 30-40 dakka tutabiliyordum.Son 1 senedir namaz kılmayı çok istiyorum.Normalde abdest almasam yine uzun süre tutarım fakat abdest alınca bana bir şeyler oluyor.4 rekatı zar zor kasıla kasıla kılıyorum.Sürekli idrar veya mezi geliyor gibi oluyor.Dizlerimin üstüne oturduğum zaman ıskaklık geldiğini hissediyorum.Birde farz namazlarında safları sıklaştırıyorlar.Bacaklarım sıklaştığı için istemeden mezi veya idrar akıyor.Acaba özürlü duruma mı giriyorum? Fakat normalde o şekilde oturunca hiçbir şey olmuyor.Her şey namazda iken oluyor.
Ayrıca namazdayken aklıma kötü kötü şeyler geliyor.Daha önce mezi guslü bozar mı diye araştırdığımda hayalde afedersiniz ama cinsel bir şey görsek bile mezinin gelebileceğini okumuştum.Benim psikoloji o yazıyı görür görmez etkilendi tabi.Namazda aniden aklıma geliyor.Hayalimde görüntü olarak bile değil hemde.Cinselliğin ismi bile gelse tamam.Saniyesine mezi aktığını hissediyorum.Oysaki aklıma gelmemesi için kendimi kasmaktan titriyorum nerdeyse.Ama yok.İlla geliyor.Ya da geliyor gibi oluyor.Ama hafif ıslaklığı hissediyorum.
Bir diğer sorum ise hacet namazıyla ilgili.Yatsı ve vitir namazını kılıyorum.Gusül abdesti alıyorum.Sonra 4 rekat hacet namazı kılıyorum.Bazı sitelerde 2 rekat yazıyor, bazılarında 4, bazılarında 12.Acaba doğru mu kılıyorum?
Cevaplarınızı bekliyorum.Bu arada yaşım 21.

Okudunuz mu?  Korsan almak veya bir oyuna para yatırmak günah mıdır?

Cevap: Vesvese, Mezi ve Hacet Namazı YARDIM

ersin52
Küçüklüğünden beri namazı terk etmeyen ve belli bir yaşa geldikten sonra namaz kılmaya devam eden insana şeytan bulaşamıyor onu yolu sağlam ama namaza yeni başlamak isteyen belli yaştan sonra ona her türlü saldırıyı gerceklestırıyor iblis idrar olayı iblisin silahı namaza durduğunda akıntı oluyormuş gibi hisse kapılıtıyorlar bu durum bendede vardı ama hiç aldırıs etmeden devam ettım sonradan bu kötü olay gitti benden ne kadar çok takarsan o kadar çok bu olay üzerinde boğulur insan umursamadan namazını kıl zorluklada olsa bak sonunda rahatlıcaksın bol bol zikir çek Allah la ilahe illalah de bolbol üzerinden kalksın kötü etkiler inşAllah

Okudunuz mu?  Reenkarnasyon saçmalığına inananları olmadığına nasıl ikna ederiz?

Cevap: Vesvese, Mezi ve Hacet Namazı YARDIM

qwert12380
Cevabınız için çok teşekkürler.Peki kıldığım 4 rekatlık hacet namazı doğru mu? Bir bilginiz var mı?


Cevap: Vesvese, Mezi ve Hacet Namazı YARDIM

ersin52
Hacet namazının persembeyi cumaya baglayan gecelerde veya kandil gecelerinde kilinmasi asildir. Ama bütün gecelerde kilinabilir. Önce boy abdesti alinir. Sonra hacet namazına niyet edilir.
Namazda asagidaki âyetler okunur:

Okudunuz mu?  Güsül abdesti 13-14 yaş

1. Rekâtta: Subhaneke + Fatiha + 3 Âyetel Kürsî
2. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas.
Rekâtin sonunda : Ettehiyyâtü
3. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas.
4. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas.

Oturuş: Et Tehiyyatü + Allahümme Salli + Allahümme Barik + Rabbena

Namaz tamamlandiktan sonra Allah’tan hacet neyse o istenir. Allah’tan mürsid istemek için bu namaz kilindiysa mürsid istenir.

Bu namazdan sonra hiç konusmadan yatmak gerekir. Yatarken kibleyi saga alacak sekilde yatak kurulur. Vücudun ön cephesi kibleye çevrilerek yanüstü yatilir, 3 Âyetel Kürsî okunur ve Allah’tan mürsid istenir. Eger kisinin haceti mürsid değil de baska bir hedefe ulasmaksa (zahirî veya batinî bir hedef olabilir) o hedefe ulasmak istenir. Sessiz zikir (hafî zikir) bu istekten sonra baslar. Yanüstü yatildigi için sag kulak yastiga gelecektir. Bas biraz saga, sola oynatilarak kulakta kalbin atislarinin, basinç sebebiyle rahatça duyulacagi pozisyona gelinir. Ve kalbin her çift atisinda "Allah, Allah" diyerek kisi Allah’i zikr-i hafî ile (yani sessiz olarak) içinden zikredecektir.
Eger ilk namazdan sonra yatildiginda bir şey görülmez ise tekrar tekrar, her persembeyi cumaya baglayan gece namaza devam edilmelidir. Her gece de kilinabilir.

Okudunuz mu?  Teyemmüm aldıktan sonra su bulunması

qwert12380
Aynen öyle hacet namazı kılıyorum fakat konuşmadan yatamıyorum.Hem uyku problemim var, hem de kaldığım yer buna uygun değil.


ersin52
Allah içide bilir dışıda sen yeterki kalbin Allah desin bir kolaylığı bulunur elbet Allah kabul etsin …


qwert12380
Arkadaşlar, aradan 1 ay geçti.Bende pek bir değişiklik yok.Cemaat ile namaz kılmakta inanılmaz zorlanıyorum.Herkes sıkışık oturuyor.Her oturuşta sanki mezi geliyor.Deli oluyorum.Hatta bugün o kadar sıkışık oturdukki kesin mezi geldi.Bu farz namazlarında da niye sıkışık oturuyoruzki onu da anlamadım.Sıkışık oturmak yüzünden namaz kabul olmayacak.

Okudunuz mu?  Namaz kılmak zor geliyor ne yapmalıyım

ertuna
mezi geldiğini yada akıntı geldiğini tam olarak görmeden yada iç çamaşırında görmeden kesinlikle vesvese yapma namazına devam et safların sıkışık olması hayırlıdır

65. İbni Ömer radıyAllahu anhümâ’dan rivayet edildiğine göre Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Saflarınızı düz tutunuz. Omuzları bir hizaya getiriniz. Aralıkları kapayınız. Saf düzeni için elinizden tutup çeken kardeşlerinize yumuşak davranınız. Şeytanın girebileceği boşluklar bırakmayınız. Allah, safları bitişik tutanların gönlünü hoş eder. Safları bitişik tutmayanlara Allah nimetlerini lutfetmez."

Okudunuz mu?  İltiham olduğumu hatırlamıyorum

Ebû Dâvûd, Salât 93, 98

66. Enes radıyAllahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Saflarınızı sık tutunuz. Safların arasını yanaştırınız. Boyunlarınızı bir hizâya getiriniz. Canımı elinde tutan Allah’a yemin ederim ki, saffın boş kalmış aralıklarından şeytanın bodur, kılsız siyah koyun gibi girdiğini görüyorum."

Ebû Dâvûd, Salât 93. Ayrıca bk. Nesâî, İmâmet 28

62. Yine Enes radıyAllahu anh şöyle dedi:

Okudunuz mu?  Arkadaşlar şevk günahmıdır ? Ama ben televizyonda büsürü kadın görüyorum ister istemez oluyor

Bir defasında namaz kılmak için kamet getirilmişti. Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem bize yüzünü döndü ve şöyle buyurdu:

"Saflarınızı dümdüz tutunuz ve birbirinize sımsıkı yapıştırınız. Zira ben sizi arkamdan da görüyorum."

Buhârî, Ezân 72; Müslim, Salât 125. Ayrıca bk. Nesâî, İmâmet 28, 47


qwert12380
Mezi gelip gelmediğini kontrol etme gibi bir durumum yok.Camiide namaz kılıyorum.Yalnız kılacağım bir yer yok.Ama geldiğini hissediyorum.Sadece sıkışık oturutken de değil.Namaz sırasında aniden aklıma istemsiz bir şekilde cinsel şeyler geliyor.Kafamı sallayarak, gözlerimi kapatarak kendimi kasıyorum.O 1 saniyelik şeytanın gösterdiği hayal sayesinde mezi geliyor.Ya da öyle sanıyorum.Ama gelmiş gibi hissediyorum.Ayrıca bir sorum daha var.Ben el ile istimnanın haram olduğunu öğrenince tövbe ettim.Bundan kurtulmak için oruç tutmak gerekiyormuş.Hafta içi okul olduğu için tutamıyorum.Yalnızca hafta sonu tutabiliyorum.Yalnız şöyle bir sorun var.İstimna olmayalı 15 gün filan oldu.O konuda nefsimi rahatlıkla tutabiliyorum ama ya oruluyken sabah uyandığımda ne olacak? Oruçluyken hayatta gusül abdesti alamam.Çünkü kesin oruç bozulur.Daha normal abdesti oruçluyken zar zor alıyorum.Ağzımdaki ıslaklık gitsin diye 100 kere tükürüyorum.Çarşambaya kadar okul tatil olduğu için 4 gün oruç tutmak istiyorum ama bu 4 günde kesin rüyada gider 😀 Sizce ne yapmalıyım arkadaşlar? Yardımlarınızı bekliyorum.
___________________________________________
Cevap yok mu arkadaşlar? Abdestimi tutmakta inanılmaz zorlanıyorum.Ayrıca rüyada da bir türlü ihtilam olamıyorum.Kasık ağrılarım yavaş yavaş başladı.Okul olmadığı zamanlar oruç tutuyorum.Orucu rahatlıkla tutabiliyorum.Sadece son 1 saat acıkıyorum.O yüzden istimna yapmamakta yavaş yavaş zorlanıyorum.Aklıma açlık pek gelmiyor yani.Sahurda da pek yemiyorum hemde.Aklımda sadece açlık olmasını istiyorum ama yok.Uzun süre istimna olmadığım için kötü şeyler geliyor.İftardan sonra bu daha da zorlaşıyor.Ne anormal biriyim ya 😀

Okudunuz mu?  Bilgisayarda, playstation, telefon vs. larda oyun oynamak günah mıdır?

Kayıtsız Üye
kardeşim bendede o vesvese vardı ben gidip kontrol ediyordum kontrolden önce kesin aktı diyordum fakat akmıyordu bu siteden yararlandım inşaAllah Kurtulursun


Kayıtsız Üye
Peygamber efendimiz s.a.v taharet aldıktan sonra on organına biraz şu serpermiş zira şeytan vesvese vermemesi için yani mezi medi idrar geldi mi gelmedi mi gibi şüpheye kapılmamak için
Bide gerçek şüki halis iman sahipleriyle şeytan denen yaratık çok uğraşır çamaşırında .avret mahallinde ıslaklık hissi verir ama namaz dışında bunlar olmaz hep abdest akınca ve yalnız yada cemaatle namaz kılınca bu hissi verir bazende iki kalça arasından kıl çeker sanki sen yelleniyormusun gibi his veriri bunlar şeytanın hilesi bunlara itimat etme kurban

Okudunuz mu?  Koltuk altı ve Etek altı kıllarının uzun olması Gusle Manimidir

Mezi vesvesesi, namazda iken mezi gelmesi, mezi gelmesi vesvese

Bu kategoride yer alan Yanlış yere yeminler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesvese, Mezi ve Hacet Namazı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.