Anasayfa
25 Nisan 2022, 22:01
missa
Abone

Kuran-ı kerim nasıl bir kitaptır? Tanımı nedir?

Kuran-ı kerim nasıl bir kitaptır? Tanımı nedir?

Kayıtsız Üye
Kuran-ı kerim nasıl bir kitaptır Tanımlayalım arkadaşlar


Yorum: Kuran-ı kerim nasıl bir kitaptır? Tanımı nedir?

muvaffak
Kuran-ı Kerim, Müslümanlar tarafından Allah’ın insanlığa indirdiği "son kitaptır".
Kuran; yekpare/tek parça halinde inmemiş, inen ayetlerin neredeyse tamamının bir "sebep" üzerine indiği belirtilmektedir.
Bu ayetlerin indiriliş sebebi ayrı bir ilim olup ismi "sebeb-i nüzul" olarak adlandırılır. Kuran bir insanın hayatını nasıl idame edeceğine, haklarının ne olduğuna, inanan olarak yapması gerekenlere, yine inanan olarak uzak durması (Kuran diliyle yapılması yasaklanan şeylere "haram" denir) gerekenlerden bahseder.
Kuran, 23 yıllık bir süre içinde İslam dininin son peygamberi (Hz) Muhammed’e indirilmiştir. 40 yaşında kendisine indirilip inananlara tebliğ edilen kutsal kitap, kendisinin vefatının bir sene öncesi veya aynı seneye kadar indirilmeye devam etmiştir.
Kelime anlamı olarak sözlükte "okunmaya değer şey" "sürekli okunan" anlamına geldiği söylenen kelime, Arapça kökenlidir. Arap coğrafyasında indirildiği ve indirildiği toplumun dili olması sebebiyle Kuran dili Arapça’dır.
Kendisi her Müslüman kişinin okuyup anlamasının "farz" (her inananın yapmasının kesinlikle gerekli olduğu, yapmaması halinde ceza göreceği söylenen kuralları ifade eden kelime) olduğu, okumayı bırakıp değer vermemesi durumunda "iman" ile alakalı eksiklik içinde yaşayacağı ve dini ile alakalı "sahih" bilgiden uzak kalacağı kesin olan kitaptır.

Okudunuz mu?  İslamda kader nedir?

kuranı kerimin tanımı, kuranı kerim nasıl bir kitaptır tanımlayınız, kuranı kerim tanımı

Bu kategoride yer alan Besmele ne zaman nerde çekilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuran-ı kerim nasıl bir kitaptır? Tanımı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.