Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:23
missa03
Abone

Cennette dünyevi istekler olacak mı ?

Cennette dünyevi istekler olacak mı ?

Kayıtsız Üye
Cennette dünyevi istekler olucak mı ? Yani bu dünyadaki istekler ve arzularımız cennette de olucak mı yoksa olmıyacak mı ?


Dünyevi isteklerimiz cennette gerçekleşecek mi?

LoveYourselfX
Merhabalar
Dünyada istediğimiz fakat elde edemediğimiz isteklerimizi cennette aynı şekilde isteyebilecekmiyiz? olsa bile burdaki isteklerimizi orada hatırlayabilecekmiyiz?
teşekkürler

Okudunuz mu?  Sırları gizlemek icin yalan söylemek

Yorum: Cennette dünyevi istekler olucak mı ?

bbgbbg
"İman edip salih ameller işleyenlere, kendileri için; içinden ırmaklar akan cennetler olduğunu müjdele. Cennetlerin meyvelerinden kendilerine her rızık verilişinde, Bu (tıpkı) daha önce (dünyada iken) bize verilen rızık! diyecekler. Hâlbuki bu rızık onlara (dünyadakine) benzer olarak verilmiştir. Onlar için orada tertemiz eşler de vardır. Onlar orada ebedî kalacaklardır." Bakara Suresi 15. Ayet.
Yukarıda ayette açıkça belli oluyorki Dünyadaki nimetler cennette olacak ve bizde bunları hatırlıyacağız.En doğrusunu Yüce Allah(cc) bilir.

Okudunuz mu?  Aydınlı Mehmet hoca kimdir?

Yorum: Cennette dünyevi istekler olucak mı ?

Minalya
Cennette nefis olmadığı, sadece ruhumuz olduğu için oradaki isteklerimiz cennete göre isteklerdir.

Bu kategoride yer alan Kul Hakkı Yedim Pişmanım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cennette dünyevi istekler olacak mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.