Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:01
sizden04
Abone

Doğuştan peygamber sünneti olanlar tekrar sünnet olmalımıdır?

Doğuştan peygamber sünneti olanlar tekrar sünnet olmalımıdır?

profesor
doğuştan peygamber sünnetliyim insanlar bana sen yarı sünnetlisin diyor.yinede kan akıtmalımıyım?


Cevap: doğuştan peygamber sünneti olanlar tekrar sünnet olmalımıdır?

Kayıtsız Üye
normal sünnetin ne olduğunu biliyorsun,aynı şekilde sünnetli isen,daha neresini sünnet ettireceksin.eğer normal sünnetin aynısı değilse doktora gösterip kesilecek fazlası olup olmadığını kontrol ettireceksin,.

Okudunuz mu?  Farz vacip sünnet ile ilgili örnekler

Cevap: doğuştan peygamber sünneti olanlar tekrar sünnet olmalımıdır?

cihad38
Erkek çocuklarda görülebilen doğumsal bir bozukluktur. Normal bir peniste idrar kanalı (üretra) penis başının (glans) ucunda sonlanır ve çocuklar penisin ucundan idrarını yaparlar.

Hipospadiaslı çocuklarda ise idrar kanalı (üretra) penisin alt yüzünde ve daha geride sonlanır. Bu sonlandığı nokta ile penis ucu arasındaki mesafede idrar kanalı oluşmamıştır.

Okudunuz mu?  Zina yapanın ibadeti kabul olur mu?

İdrar kanalının açılma noktası testislerden daha geride bile olabilir ve ne kadar geride ise o kadar ciddidir. Ancak olguların çoğunluğunun penis ucuna daha yakın olanlar oluşturmaktadır.

Yegâne tedavisi cerrahi operasyondur. Operasyonda penisin aşağıya doğru kıvrılmasına neden olan -kordi- adını verdiğimiz fibrotik bant temizlenerek penis ereksiyona geldiğinde aşağı doğru kıvrılmayacak şekilde düzleştirilir.

Okudunuz mu?  Oyun oynarken besmele çekmek ve bir kaç soru

İdrar kanalının açıldığı noktadan penisin ucuna kadar olan eksikliğini tamamlamak üzere yeni idrar kanalı oluşturulur. Yassılaşmış halde bulunan penis başı (glans)’ na doğal konik şekli verilir. Yani sonuçta estetik ve fonksiyonel açıdan kabul edilebilir bir penis şekli oluşturulur.

Operasyonda Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahinin çok ince ve hassas teknikleri uygulanır. Cerrahi işlemin başarılı olabilmesi için Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ehliyeti olan ve özellikle bu konuyla ilgili yeterli bilgi ve deneyime sahip kişilerce yapılmalıdır.

Okudunuz mu?  Herşeyi Herkesi Sildim Doğru Mu?

Hipospadiasın tipine göre seçilmesi gereken değişik yöntemler vardır. Cerrahi işlem seçilen yönteme bağlı olarak 1 ile 4 saat arasında sürebilir.

Sünnet Yapılmalı mıdır?

Hipospadiasın birçok tipinde eksik idrar kanalının oluşturulması amacıyla sünnet derisi (prepusium) kullanıldığı için bu kıymetli malzemenin sünnet yapılarak harcanılmaması gerekir. Yani sünnet yapılmamalıdır!

Okudunuz mu?  Namazdan sonra elinin kanadığını görmek

kardeş bir doktora görünmelisin.


Cevap: doğuştan peygamber sünneti olanlar tekrar sünnet olmalımıdır?

Kayıtsız Üye
saol paşa işe yaradı bu bilgiyi vermen


nurol
dogustan sünnetli olmak sünneti gerektirmiyor ancak idrar kanalı acılıp genisletilmesi gerekiyor .yoksa idrar akısında sorun yoksa sünnetli oldugundan ama kanakıtmak gibi sünnet adeti geregi kanla genisletildiginde bu operosyonda bir miktar kan cıkacakolması tabiidir . fıkıh alımlerıne bakmak en güzeli olur .

Bu kategoride yer alan Kesilen saçın saklanması caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Doğuştan peygamber sünneti olanlar tekrar sünnet olmalımıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.