Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:15
Namaz
Abone

Neden namaz kılmak istemiyorum?

Neden namaz kılmak istemiyorum?

Kayıtsız Üye
Neden namaz kılmak istemiyorum ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz


Cevap: neden namaz kılmak istemiyorum?

alf
İnsan neden namaz kılmak istemez? Kriterlerimiz Kur’an ve hadislere göre,insan ana rahminde SAİD yada ŞAKİ olarak yaratılır.Hz.Muhammed (a.s) şöyle buyuruyor;-” Çalışınız,ne iş için yaratıldıysanız,o yaratılış gayesine uygun fiilleri yerine getirmek size kolaylaştırılır.”
Said kimseye,saadet ehli ameller kolay gelir.
Şaki kimseye,şekavet ehli ameller kolay gelir.
Ayan-ı Sabite’deki Kader değişmez.
Levhi Mahfuz’daki Kader değişebilir.Kaderi ancak Allah(cc) değiştirir.İnsan kaderini,DUA ve ZİKİR ile değiştirebilir.Allah(cc),o kulunu hidayete erdirmeyi dilemişse.Zaten Rasuller ve Nebiler de bunun için gönderilmişlerdir. Selamunaleyküm.


Cevap: neden namaz kılmak istemiyorum?

Darusselam
neden namaz kılmak istemiyorum?
namaz kılmak istiyorum ama zorlanıyorum

Okudunuz mu?  1 bir yaşındaki çocuğun cenazesi yıkanıp namazı kılınırmı

bol bol kuran meali oku. Cennet ve cehennem ayetlerini oku ve ölümü hatırlamanında faydası vardır
Namaz. Dinin direğidir. Namaz İslam’ın en temel şartlarından ve her Müslüman kişinin yapması gerekli olan ibadettir. Namaz’ı sevmeliyiz. Onu sevmek için önce onu iyi tanımalıyız. 5 vakit Namaz için davet ediliyoruz. Ne büyük bir şereftir. Kime nasip oluyor ? Elhamdülillah, Müslümanlar için bir davettir. Namaz kılarak Rabbimiz c.c. olan şükran borcumuzu ödemek mümkün değil elbette, fakat Rabbimiz c.c. emrettiği, Namaz konusunu yerine getirerek, tüm pisliklerden de arınmış oluyoruz. Günde 5 vakit ne güzel abdest alıyoruz. Hem içimiz, hem de bedenimiz temizleniyor..

Okudunuz mu?  Kirli yerde namaz kılmak

Evet, namaz’a alışık olmadığımızdan ötürü, ilk başlarda Şeytan ve Nefs kişiye namaz kıldırmak istemez. Çünkü Onların işi vesvese vermek, Hayırlı bir iş olduğu zaman kişiyi sıkmak, insanın gözünü boyamak, gaflette kalmasını sağlamak, bir düşünelim, bir gün 24 saat, işimiz gücümüz var çalışıyoruz. Sabah saat 8.30 iş başı, akşam saat 18.30 eve geri dönüş. Arada ki geçen zamanı bir ele alalım, Bir insan kendisini çok rahat muhasebe edebilir. Bunu yapmalı da. Peki, gelelim şimdi diğer türlü bir hesaba, Rahman ve Rahim olan ALLAH c.c. hazretleri bizi yok tan var etti. Bizi yedirdi. Bizi İçirdi. Ve Bizi Müslümanlardan kıldı. Görebilmemiz, duyabilmemiz, yürüyüp tutabilmemiz için bizi harika bir şekilde donattı. Bizlere değer verdi. Bizi sevdi. Bizi meleklerden bile üstün kıldı. Ve bizlerde Yüce Yaratıcımıza ne kadar az veya aklımıza bile gelmeden, O’nu adını bazen öyle laf arasında "ALLAH ALLAH" veya "Bak sen ALLAH’IN işine" gibi kelimelerle sadece Rabbimizin adını zikrettik. Biz ona ne kadar da çok az şükrediyoruz. Ve Biz gerçekten de ALLAH c.c. hazretlerini tanıyor muyuz? Peki, nasıl olacak, nasıl tanıyabilirim Ve onun istediği gibi bir kul nasıl olabiliriz sorusuna da acizane cevap olarak;

Okudunuz mu?  Cenabet namaz kılıırmı?

Öncelikle Rahman ve Rahim olan ALLAH c.c. hazretlerinin emir ve yasaklarına uymamız gerekiyor. Çevremize bakarak ve bu dünyanın kandırıcı aldırışına kanmadan yapmamız gerekiyor. 24 saatimizin sadece 1 saatini de ALLAH c.c. ayırmak çok mu, birde öyle düşünelim,
Sabah vakti: 4 dakika
Öğle vakti: 10 dakika
İkindi vakti: 8 dakika
Akşam vakti: 5 dakika
Yatsı vakti: 15 dakika
4+10+8+5+15= 42 En fazla biz bunu demin de söylediğimiz gibi toplamı 60 dakika olarak ele aldık, Tekrar düşünelim, Biz ne yapıyoruz? Şu akan değerli zamanımızı, geri gelmeyeceğini bile bile nasıl geçiriyoruz? Rabbim c.c. bize yapmamız gereken ibadetlerimizi sevdirsin inşaALLAH. Bize kolay kılsın inşaALLAH, Nefsimizin ve Şeytanın vesveselerinden de korusun inşaALLAH (Âmin)

Okudunuz mu?  Sabah namazı en geç saat kaçta kılınmalıdır?

Öncelikle temizlenerek, Abdest aldıktan sonra, En önemli ibadetimiz olan NAMAZ’ımızı kılmak üzere niyetlenmeliyiz. Hayatımıza çok farklı ve bir o kadar da tatlı olan Namaz ibadetimizde sürekli olmaya gayret etmeliyiz. Çaba sarf etmeliyiz. Namaz ilk etaplarda insanı sıkabilir. Çünkü yukarıda da belirttiğimiz üzere, alışık olmadığımız için 1 dakika bile insana çok zor gelebilir. Gerçekten de her zorlukla beraber bir kolaylık vardır. Daha sonra şu cümle yi çok iyi anlayıp, uygulamamız gerekiyor. Rabbimiz c.c. "Siz bildikleriniz ile amel edin, bende size bilmediklerinizi öğreteyim" buyuruyor.
Ezan-ı Muhammed’i- Kaç kere içtenlikle dinledik veya okunmadan önce ki ettiğimiz küfürlere kısa süreli olarak ara mı verdik? Gerçekten de Cennet Ehli olan kişiler temiz olan veyahut pisliklerden arınarak temizlenmiş kişilerdir. Her konuda temiz olursak, işte o zaman sıkıntı gibi veya aklımıza gelen farklı düşüncelerin namazda gelmesine de engel olmuş oluruz.

Okudunuz mu?  Namaz arasında sureyi unutup eksik kılarsak sonradan aklımıza gelirse namaz kabul olur

Bir insan öldüğü vakit, kabirde münker ve nekir adlı iki melek gelip, İlk soru, dünyada iken kıldığımız veya kılmadığımız olan NAMAZ’dan sorulacak.

Melek soracak: Dünyada iken namaz’ın var mıydı?
Kişi: Ben hayırsever bir insandım, herkese yardım ederdim
Melek: Namaz var mıydı?
Kişi: Zekât vermiştim, sadakada vermiştim
Melek: Namaz var mıydı?
Kişi: Ben kimseye kötülük etmedim, kalbim temizdi herkese yardımcı olurdum
Melek: Namaz var mıydı Namaz? Diye sorduğunda
Kişi: Hayır, namaz yoktu dediği vakit direk
Melek: ATIN BUNU CEHENNEME

Okudunuz mu?  Hem namazı hem de abdesti bozan durumlar

Şeytanın Namazı Engelleme Metotları..
1. Kul namaz kilmak isteyince, ona vesvese veririm. Henüz vakit var, mesgulsün, isini bitir, sonra kilarsin, derim
2. Namazini geciktiremezsem, insan seytanlarindan birini yollarim ve namazını geciktiririm
3. Onu da yapamazsam, o kula namazda musallat olurum. – Saga bak, sola bak, – derim, bakinca da yüzünü oksar, alnindan 4.öperim. Sonra da „namazın bozuldu diye vesvese verir namazdan cikaririm Saga sola baktiramazsam, yalniz basina namaz 5.kildiginda yanina giderim. Cabuk kilmasini emrederim. Horozun yem yedigi gibi cabukca kildiririm
6.Bunu da yaptiramazsam, cemaâtle namaz kilarken, basina bir gem takarimm vebasini imamdan önce secde ve rükûya 7.götürürüm ve namazını bozarim. Allah ise böylelerini kiyâmette esek basli olarak hasreder, diyor
8.Bunu da yaptiramazsam, namazda parmaklarini cikirdatmasini emrederim. Böylece beni tesbih eder
9. Miskinlere, zavallilara giderim, namazı birakmalarini emrederim. -Namaz size göre degil, siz rizkiniza bakin, isinizde calisin derim
10. Hastalara giderim, hastaya zorluk yoktur, iyi olunca kilarsin derim. Hattâ, hastayi isyân ettirir, küfre bile sokarim

Okudunuz mu?  Kedi- Köpek gibi tüylü hayvanların gezdiği evde namaz kılınır mı?

Cevap: neden namaz kılmak istemiyorum?

nurya
Allah (cc) hidayet versin inşaALLAH ,seni namaz kılanlardan yapsın


Kayıtsız Üye
Cok etkileyici bir yaziydi Allah yardımcımiz olsun


Şema
namaz kılmak istemiyorum diyen bir Müslümanın temel sorunu günah kirleridir


Kayıtsız Üye
Yani içimizden namaz kilmak gelmiyor demek şakilerden yazılmışız diye mi anlamak lazım öyle şey olur mu bir yanlışlık var sanırım bu mantıkta. O zaman büyük bu umitsizlige kapılıp benim isim zaten bitti ben şakiyim deyip kenara çekilelim ?

Okudunuz mu?  Namaz kılarken eteğin altına bişey giyilmezse namaz olur mu?

#UguR
Namaz kılmak istemeyişinizin sebebi işlediğiniz haramlar olabilir çünkü haram: İbadetten zevk alınmasını engeller.


Kayıtsız Üye
Bu soruya mükemmel bir cevap vermişsin adamın dibisin..


Kayıtsız Üye
Rabbım razı olsun, sizlerden.Bu formatta yazılan konuları çok seviyorum, özellikle de konu namaz ve ibadetlerimiz olunca, önceliğimizi namaza verirsek ve niçin namaz kıldığımızın bilincinde olursak, işimiz dahada kolaylaşır, diye düşünüyorum.

Okudunuz mu?  Sabah namazı hangi vakitlerde kılınabilir

Kayıtsız Üye
Levhi mahfuzda ki kader değişebilir yazıyor tekrar okuyun anlayacaksınız !!!


namaz kılmak istemiyorum, insan neden namaz kılmak istemez, namaz kılmak istememek

Bu kategoride yer alan Namaz kılan biriyim eşim namaz kılmadığı halde alkol alan biri ben eşimi alkol alıyor diye boşayabilirmiyim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Neden namaz kılmak istemiyorum? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.