Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:43
missa0555
Editor

Unutkanlığa sebep olan şeyler nelerdir

Unutkanlığa sebep olan şeyler nelerdir

Kayıtsız Üye
Unutkanlığa sebep olan şeyler nelerdir ? Bir kişinin unutkanlığa neler iyi gelmektedir ?


Cevap: Unutkanlığa sebep olan şeyler nelerdir

Darusselam
Çok şey vardır. Bazıları şunlardır:
Günah işlemek. (İsyanı [günahı] çok olanın, nisyanı [unutması] çok olur) buyuruluyor. Sabah namazı vakti uyumak, dünya için çok üzüntü, dünya ile çok meşgul olmak, tuzlu et yemek, çok sıcak yiyip içmek, çok şaka yapmak, mezarlıkta gülmek, mezar taşlarını okumak, tuvalette abdest almak, çok cünüp durmak, ellerini elbisesine silmek, camiye sol ayakla girmek, avret yerine bakmak, çok aç durmak, hep tok durmak, işlerin dağınık olması, kötü kokulu şeyler yemek, uyuşturucu kullanmak, ekşi elma yemek.

Okudunuz mu?  Büyü Bozmak için Okunacaklar Nelerdir?

Yıllar geçtikçe unutkanlık normaldir. Çevre kirliliği, gıdaların kirlenmesi, gıdalardaki katkı maddeleri,rafine edilmiş un, pirinç ve şeker gibi gıdalar, gıdaların saklanması ve pişirilmesindeki hatalar unutkanlığın ve diğer dejeneratif hastalıkların ortaya çıkmasını hızlandırır.

GNC – Kalabalık şehirlerdeki kurşun yoğunluğu, sigara içilen ortamlardaki zararlı maddeler, alüminyum folyolarda saklanan yiyecekler ve alüminyum tencerelerde pişen yemekler de unutkanlıktan sorumludurlar. Rafine un, pirinç ve şekerler doğal barsak florasını bozarak faydalı vitamin ve minerallerin emilmesine engel olurlar. Aynı şekilde yemekle beraber alınan çay, kahve gibi içecekler de gıdalardaki faydalı elemanların emilmesini engellerler.

Okudunuz mu?  Yalnız yaşayan üvey anneye fitre verilirmi?

Yemekten 1-2 saat önce ve sonra içilen çayların antioksidan özellikleri ile faydaları çoktur (şeker ve tatlandırıcı kullanmadan). Gazoz ve kolalı içecekler de vitamin ve minerallerin emilmesine engel olurlar. Bu tür içeceklerdeki şeker ve tatlandırıcı maddelerin sinir sistemini yıpratıcı etkileri vardır. Bu etkiler, masum gibi görülen diyet formlarında daha fazladır

Unutkanlığa engel olmak için

Açık havada en az 30 dakika yürüyün.
Günde 5 kere pencereyi açarak derin nefes alın. (burundan-karın kaslarını çalıştırarak, dik pozisyonda oturarak)
Gece yatarken odanın havasını değiştirin ve bilgisayar, TV gibi aletleri tamamen kapatın, yatak odasının çok sıcak olmamasına dikkat edin.
Şeker ve şekerli gıdalarla beyaz pirinçten uzak durun. Katkılı gıdalar, kolalı şekerli içecekler, gazozlar, hazır çorbalar, soslar, salçalar, et ve tavuk suları ve fast food zararlıdır. Az tüketin.

Okudunuz mu?  Allahın zikri en büyüktür

Entegral ekmek
Eğer sabahları ekmeksiz yapamıyorsanız ve 50’li yaşlarda değilseniz, diyabetli değilseniz, tansiyon ve kolesterol sorununuz yoksa 1-2 dilim yiyebilirsiniz. Üzerine tereyağı da ilave edebilirsiniz. Eğer kahvaltınızda ekmek yememişseniz, bir porsiyon bulgur veya kahverengi pirinç pilavı serbesttir.

Meyve
Özellikle şekeri az olan meyveleri (çilek, kivi, elma, armut, ayva vb)en fazla 2 porsiyon olmak kaydıyla yiyebilirsiniz.

Okudunuz mu?  Şirk ile ilgili hadisler

Bakliyat
Soya fasulyesi başta olmak üzere maş, kuru fasulye, nohut, bezelye, mercimek
(günde bir porsiyon) vejeteryan iseniz iki porsiyon tüketin.

Sebzeler
Her türlü zamanında yetişen sebzeleri, mümkün olduğu kadar çiğ tüketin. Evlerinizde yetiştirdiğiniz filizler organiktir. Böcek ilacı suni gübre ve hormon kullanılmamıştır. Yukarıda faydalı oldukları belirtilen gıdaların bazılarının organiklerini bulabilirsiniz.

Okudunuz mu?  İstihare ne için yapılır

Unutkanlık ve Beslenme Yöntemleri

Sebze yemeklerini kısa sürede buharda pişirin, pişirdikten sonra yemek ılık iken az miktarda sızma zeytinyağı ilave edin. Yemekleri mümkünse ertesi güne bırakmayın. Yemeklerinizi pişirirken, düdüklü, çelik ve ısıya dayanıklı cam tencereleri tercih edin.

Balık ve kuzu etini tercih edin. Yağlı balıklar (somon, uskumru ve sardalye) daha faydalıdır. Balıkları buğulama yapabilirsiniz veya çok yakmadan ızgarada pişirebilirsiniz. Kızartmalarda zararlı maddeler oluşabildiği için balıkları da kızartmaktan kaçının.

Kefir ve probiotik yoğurtlar sağlıklı barsak florasının gelişmesi için süt ve diğer süt ürünlerine tercih edilmelidir. Günde 2 porsiyon her yaş için uygundur.

Okudunuz mu?  İçkinin zararları ile ilgili hadisler

Yukarıdaki tavsiyeler hemen her hastalığa karşı bizi korur. Örneğin, kemiklerinden birisi kırılan hasta da aynı şekilde beslenebilir. İlave olarak sabahları kahvaltı ile beraber Omega 3 Fish Oil 1000 mg (3 kapsül), öğlen 3 tablet Calcium-magnesium-boron alması faydalı olur.

Unutkanlık için sabahları kahvaltı ile 3 adet Fish Oil kapsül, öğlen 1 adet Phosphatidyl Choline, Ginkgo Biloba, B kompleks vitaminler, 1 adet Grape Seed tablet (100 mg), akşam 1 adet Zinc Piccolinate takviye olarak alınabilir.

Bitkisel çaylar (şekersiz), filizler: Soya fasulyesi, kuru fasulye, maş fasulyesi, mercimek, nohut, arpa ve yulaf gibi taneleri doğal gübre koyduğunuz saksılarda yetiştirin ve filizlendiği zaman salatalarınıza ilave edin.

Okudunuz mu?  Sessiz sakin içine kapanık biriyim bu iyi midir

Kuruyemiş
Ceviz, badem, yer fıstığı, keten tohumu, çekirdekli siyah üzüm ve kuru erik gibi kuru meyveler diyete ilave edilebilir. Diyabetliler ve fazla kilosu olanlar şeker özelliği fazla olan gıdalara dikkat etmelidirler.

unutkanlık,unutkanlık nedir,neden unuturuz,çabuk unutmanın nedeni nedir,niçin hızlı unuturuz,niçin çabuk unuturuz,kısa sürede unutmanın sebepleri,kısa süreli unutkanlık,unutkanlık hakkında bilgi,unutkanlık hastalıkmıdır,unutkanlık hastalığı,unutkanlık belirtileri nelerdir,unutkanlığa yol açan nedenler,unutkanlık nedeni besinler yiyecekler içecekler, unutkanlığa sebep olan yemekler gıdalar,un şeker prinç unutkanlığa sebep olurmu,alüminyum tencereler unutkanlığa neden olurmu,alüminyum folyolarda saklama unutkanlığa neden olurmu,unutkanlığı önlemenin yolları,unutkanlığa karşı önlemler,unutkanlığın çaresi nedir,unutkanlığın çözümü nedir,unutkanlığın ilacı,unutkanlığa iyi gelen şeyler

Okudunuz mu?  Müzik ve Çalgı Hakkında İslami Tesbitler

Yorum: Unutkanlığa sebep olan şeyler nelerdir

Gökhan.c
Unutkanlık
Benimde böyle bir hastalığım var ama hayatıma girmesini istediğim kadını asla unutamıyorum. Unutkanlığın bir sebebi de aşktır


Sürekli Biseyler Kaybediyorum

fenasilerims
Sürekli bir şeyler kaybediyorum para saat hep unutuyorum bir yerlerde bu bana Allah’ın cezası mıdır Allah aşkına bir yardımcı olun


Ensar
Unutkanlık her insanda olabilir bir durum olsada bazılarımızda bu durum fazlaca olabilir durumdadır. Unutkanlık bazen vücuttaki vitaminlerin eksikliğinden de kaynaklanıyor olabilir. Siz herşeyden önce haramlara bakmamaya gayret gösterin Elbet te bakıyorsunuz deme lüksümüz yok ancak eğer çevrenizde varsa böyle bir durum uzak durmaya bakmayın, son olarak bir doktora vitamin eksikliği dolayısıyla bir başvurun deriz.

Okudunuz mu?  Düşük olan bebek gömülür mü

misafir1
kafanız biraz dağınık olabilir, birde insanların ve hayatın sizin etrafınızda organize olmasını şekillenmesini beklemeyin, siz saatinizin paranızın vesairenizin etrafında şekillenin. demek istediğim paranızın, saatinizin veya herhangi başka bir şeyinizin, siz nereye giderseniz peşinizden gelecek hali yok.


unutkanlık yapan şeyler, unutkanlığa sebep olan şeyler, unutkanlığa neden olan şeyler

Bu kategoride yer alan Kurana el basmak zorunda kalmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Unutkanlığa sebep olan şeyler nelerdir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.