Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:38
Sure Ayet
Yönetici

İbadet ile ilgili ayetler

İbadet ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
İbadet ile ilgili ayetlere ihtiyacım var bana İbadet hakkında kurandan ayeti kelimeler verir misiniz ?


Cevap: Ibadet ile ilgili ayetler

maydın
İbadet İle İlgili Ayeti Kerimeler

Ya Rabbi,) Ancak Sana ibâdet/kulluk eder, ancak Senden yardım isteriz." (1/Fâtiha, 5)

"Ben cinleri ve insanları ancak Bana ibâdet etsinler diye yarattım." (51/Zâriyât, 56)

"Allah’a ibâdet edin. O’na hiçbir şeyi ortak koşmayın." (4/Nisâ, 36)

"(Ya’kub) oğullarına: ‘Benden sonra neye ibâdet/kulluk edeceksiniz?’ demişti. ‘Senin ilâhın ve ataların İbrahim, İsmail ve İshak’ın ilâhı olan tek İlâh’a kulluk edeceğiz, ibâdet edeceğiz. Biz O’na teslim olanlarız’ dediler." (2/Bakara, 133)

"Sizin şu karşısında durup taptığınız heykeller de nedir? ‘Babalarımızı onlara tapar bulduk (da onun için biz de onlara tapıyoruz)’ dediler." (21/Enbiyâ, 52, 53)

Okudunuz mu?  Şehitlik ve gaziliğin islam dinindeki yeri ve önemini belirten hadis ve ayetler nelerdir?

"De ki: Allah’ı bırakıp size ne zarar, ne de yarar vermeye gücü yetmeyen şeylere mi tapıyorsunuz? Oysa Allah, işitendir, bilendir. (O’na ibâdet etmeniz gerekmez mi?)" (5/Mâide, 76)

"Hahamlarını ve râhiplerini Allah’tan ayrı rablar edindiler; Meryem oğlu Mesih’i de. Oysa kendilerine yalnız tek ilâh olan Allah’a ibâdet etmeleri emredilmişti. O’ndan başka ilâh yoktur. O, onların ortak koştukları şeylerden münezzehtir." (9/Tevbe, 31)

"Tevbe eden, ibâdet eden, hamd eden, seyahat eden, rükû eden, secde eden, iyiliği emredip kötülükten meneden ve Allah’ın (yasak) sınırlarını koruyan (onları çiğnemeyen) mü’minleri müjdele." (9/Tevbe, 112)

Okudunuz mu?  Tin suresinin anlamı, okunuşu ve yazılışı

"İnsanlardan kimi de Allah’a bir yönden (dinin bütününe inanmadan) ibâdet eder. Eğer kendisine bir hayır gelirse, onunla huzura kavuşur (sevinir) ve eğer başına bir kötülük gelirse yüz üstü döner (dini kötüleyerek ondan vazgeçer)." (22/Hacc, 11)

"Ey mü’minler! Rükû edin, secde edin, Rabbinize ibâdet edin, hayır işleyin ki umduğunuza eresiniz." (22/Hacc, 77)

"Ey iman eden kullarım, Benim arzım geniştir, bana kulluk/ibâdet edin." (29/Ankebût, 56)

"İyi bil ki, hâlis din yalnız Allah’ındır. O’ndan başka velîler edinerek: ‘biz bunlara, sırf bizi Allah’a yaklaştırsınlar diye tapıyoruz’ diyenlere (gelince): Şüphesiz ki Allah, onlar arasında, ayrılığa düştükleri şeyde hükmünü verecektir." (39/Zümer, 3)

Okudunuz mu?  Kalp temizliği hakkında Ayetler Hadisler sözler

Tâğuta kulluk etmekten kaçınan ve Allah’a yönelenlere müjde var. Müjdele kullarımı." (39/Zümer, 17)

Hayır, yalnız Allah’a ibâdet/kulluk et ve şükredenlerden ol." (39/Zümer, 66)

"Allah’tan başkasına ibâdet/kulluk etmeyin. Ben, sizin büyük bir günün azabına uğramanızdan korkuyorum." (46/Ahkaf, 21)

"Andolsun biz, her millet içinde: ‘Allah’a ibâdet/kulluk edin, tağut(a tapmak)dan kaçının’ diyen bir rasûl/elçi gönderdik." (16/Nahl, 36)

"De ki: ‘Ey kitap ehli, bizim ve sizin aranızda eşit olan bir kelimeye gelin: Yalnız Allah’a ibâdet edelim. O’na hiçbir şeyi ortak koşmayalım. Birimiz diğerini Allah’tan başka rab edinmesin." (3/Âl-i İmrân, 64)

"Allah, kimlere lânet ve gazab etmiş, kimlerden maymunlar, domuzlar ve tâğuta tapanlar yapmışsa, işte onların yeri daha kötüdür." (5/Mâide, 60)

Okudunuz mu?  Hamim ile başlayan sureleri tek seferde okumanın faziletiyle ilgili

"De ki: Ben Allah’tan başka yalvardıklarınıza tapmaktan men olundum." (6/En’âm, 56)

"Göklerde ve yerde bulunan herkes Rahman’a kul olarak gelecektir." (19/Meryem, 93)

"Siz, Allah’ı bırakıp da size hiçbir fayda ve zarar vermeyen şeylere mi tapıyorsunuz? Yuh size ve Allah’tan başka taptıklarınıza! Aklınızı kullanmıyor musunuz siz?" (21/Enbiyâ, 66-67)

"Siz ve Allah’tan başka taptıklarınız cehennem odunusunuz. Siz (odun gibi) oraya gireceksiniz." (21/Enbiyâ, 98)

"İbrahim’de ve onunla beraber bulunanlarda sizin için güzel bir örnek var. Onlar, kavimlerine demişlerdi ki: ‘Biz sizden ve sizin Allah’tan başka taptıklarınızdan uzağız. Sizin (taptıklarınızı) tanımıyoruz. Siz, bir tek Allah’a inanıncaya kadar sizinle bizim aramızda sürekli bir düşmanlık ve nefret belirmiştir." (60/Mümtehıne, 4)

Okudunuz mu?  Fil süresinin iniş sebebi

De ki: Ey kâfirler! ‘Ben sizin taptıklarınıza tapmam. Siz de benim ibâdet ettiğime tapıcılar değilsiniz. Ben asla sizin taptıklarınıza tapacak değilim. Siz de benim ibâdet ettiğime tapacak değilsiniz. Sizin dininiz size; benim dinim bana!" (109/Kâfirun, 1-6)

"Senden önce hiçbir peygamber göndermedik ki ona: ‘Benden başka hiçbir ilâh yoktur. Bana kulluk/ibâdet edin’ diye vahyetmiş olmayalım." (21/Enbiyâ, 25)

"Bir zaman İbrahim şöyle demişti: ‘Rabbım, bu şehri güvenli kıl. Beni ve oğullarımı putlara tapmaktan uzak tut." (14/İbrahim, 35)

"Siz Allah’tan başka birtakım putlara tapıyorsunuz. Yalan uyduruyorsunuz. Sizin Allah’tan başka taptıklarınız size rızık veremezler. Siz rızkı Allah’ın yanında arayın. O’na kulluk/ibâdet edin ve O’na şükredin. Hepiniz O’na döndürüleceksiniz." (29/Ankebût, 17)

Okudunuz mu?  İlk inen ayetler hangileridir

"Gece, gündüz, güneş ve ay O’nun âyetlerindendir. Ne güneşe ne de aya secde etmeyin. Onları yaratan Allah’a secde edin. Eğer kulluk ediyorsanız (böyle yapın)." (41/Fussılet, 37)

"De ki: ‘Ben dinimi yalnız Allah’a hâlis kılarak O’na ibâdet/kulluk ediyorum." (39/Zümer, 14)

"Ve sana yakîn (ölüm) gelinceye kadar Rabbına kulluk/ibâdet et." (15/Hicr, 99)


Cevap: Ibadet ile ilgili ayetler

Hoca
İbadet kavramı ile ilgili ayetler
Ayetlerle ibadet kelimesi

29. Sure (Ankebût Suresi), 45. Ayet
(Ey Muhammed!) Kitaptan sana vahyolunanı oku, namazı da dosdoğru kıl. Çünkü namaz, insanı hayasızlıktan ve kötülükten alıkor. Allah’ı anmak (olan namaz) elbette en büyük ibadettir. Allah yaptıklarınızı biliyor.

Okudunuz mu?  Kur'an okumanın fazileti ile ilgili ayetler

32. Sure (Secde Suresi), 16. Ayet
Onlar, korkarak ve ümid ederek Rablerine ibadet etmek için yataklarından kalkarlar. Kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden de Allah için harcarlar.

34. Sure (Sebe’ Suresi), 40. Ayet
Allah’ın, onları hep birden toplayacağı, sonra da meleklere, "Bunlar mı size ibadet ediyorlardı?" diyeceği günü bir hatırla!

34. Sure (Sebe’ Suresi), 41. Ayet
(Melekler) derler ki: "Seni eksikliklerden uzak tutarız. Onlar değil, sen bizim dostumuzsun. Hayır, onlar cinlere ibadet ediyorlardı. Onların çoğu cinlere inanıyordu."

35. Sure (Fâtır Suresi), 13. Ayet
Allah geceyi gündüzün içine sokar, gündüzü de gecenin içine sokar. Güneşi ve Ay’ı da koyduğu kanunlara boyun eğdirmiştir. Her biri belirli bir vakte kadar akıp gitmektedir. İşte bu Allah’tır, Rabbinizdir. Mülk yalnızca O’nundur. Allah’ı bırakıp da ibadet ettikleriniz, bir çekirdek zarına bile hükmedemezler.

Okudunuz mu?  Eşcinsellik Livata Kelimesi ile İlgili Ayetler

39. Sure (Zümer Suresi), 3. Ayet
İyi bilin ki, halis din yalnız Allah’ındır. Onu bırakıp da başka dostlar edinenler, "Biz onlara sadece, bizi Allah’a daha çok yaklaştırsınlar diye ibadet ediyoruz" diyorlar. Şüphesiz Allah ayrılığa düştükleri şeyler konusunda aralarında hüküm verecektir. Şüphesiz Allah yalancı ve nankör olanları doğru yola iletmez.

39. Sure (Zümer Suresi), 11. Ayet
De ki: "Şüphesiz bana, dini Allah’a has kılarak O’na ibadet etmem emredildi."

Okudunuz mu?  Kaza ile ilgili ayetler

39. Sure (Zümer Suresi), 14. Ayet
De ki: "Ben dinimi Allah’a has kılarak sadece O’na ibadet ediyorum."

39. Sure (Zümer Suresi), 15. Ayet
"Siz de Allah’tan başka dilediğiniz şeylere ibadet edin!" De ki: "Şüphesiz hüsrana uğrayanlar kıyamet gününde kendilerini ve ailelerini hüsrana sokanlardır. İyi bilin ki bu apaçık hüsranın ta kendisidir."

39. Sure (Zümer Suresi), 38. Ayet
Andolsun, eğer onlara, "Gökleri ve yeri kim yarattı?" diye sorsan elbette, "Allah", derler. De ki: "Peki söyleyin bakalım? Allah’ı bırakıp da ibadet ettikleriniz var ya; eğer Allah bana herhangi bir zarar dokundurmak isterse, onlar Allah’ın dokundurduğu zararı kaldırabilirler mi? Yahut Allah bana bir rahmet dilese, onlar onun rahmetini engelleyebilirler mi?" De ki: "Allah bana yeter. Tevekkül edenler ancak O’na tevekkül ederler."

Okudunuz mu?  Bakara Suresi Kuranda Kaçıncı Sayfada?

Yorum: İbadet ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
Çok güzel içerik yazmışsınız. Emeği geçen herkese teşekkürler..


ibadet ile ilgili ayetler kisa, ibadet ile ilgili ayetler, ibadetle ilgili ayetler

Bu kategoride yer alan Sadaka ile ilgili ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İbadet ile ilgili ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.