Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:44
Kuran Meali
Yönetici

Allaha ibadet ile ilgili ayetler

Allah’a ibadet ile ilgili ayetler

mumsema
Allah’a ibadet hakkında ayetler

2. Sure (Bakara Suresi), 21. Ayet
Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize ibadet edin ki, Allah’a karşı gelmekten sakınasınız.

4. Sure (Nisâ Suresi), 36. Ayet
Allah’a ibadet edin ve ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya, elinizin altındakilere iyilik edin. Şüphesiz, Allah kibirlenen ve övünen kimseleri sevmez.

5. Sure (Mâide Suresi), 72. Ayet
Andolsun, "Allah, Meryem oğlu Mesih’tir" diyenler kesinlikle kafir oldu. Oysa Mesih şöyle demişti: "Ey İsrailoğulları! Yalnız, benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah’a kulluk edin. Kim Allah’a ortak koşarsa artık Allah ona cenneti muhakkak haram kılmıştır. Onun barınağı da ateştir. Zalimler için hiçbir yardımcı yoktur."

Okudunuz mu?  VAllahü galibün ala emrihi ayeti

5. Sure (Mâide Suresi), 117. Ayet
"Ben onlara, sadece bana emrettiğin şeyi söyledim: Benim de Rabbim, sizin de rabbiniz olan Allah’a kulluk edin (dedim.) Aralarında bulunduğum sürece onlara şahit idim. Ama beni içlerinden aldığında, artık üzerlerine gözetleyici yalnız sen oldun. Sen her şeye hakkıyla şahitsin."

6. Sure (En’âm Suresi), 102. Ayet
İşte sizin Rabbiniz Allah. Ondan başka hiçbir ilah yoktur. O her şeyin yaratıcısıdır. Öyle ise O’na kulluk edin. O her şeye vekil (her şeyi yöneten, görüp gözeten)dir.

7. Sure (A’râf Suresi), 29. Ayet
De ki: "Rabbim adaleti emretti. Her secde yerinde yüzlerinizi (ona) doğrultun. Dini Allah’a has kılarak ona ibadet edin. Sizi başlangıçta yarattığı gibi (yine ona) döneceksiniz."

Okudunuz mu?  Hz.İsa'nın babasız olarak doğması ile ilgili ayetler

7. Sure (A’râf Suresi), 59. Ayet
Andolsun, Nûh’u kendi kavmine peygamber olarak gönderdik de, "Ey kavmim! Allah’a kulluk edin. Sizin için O’ndan başka hiçbir ilah yoktur. Şüphesiz ben sizin adınıza büyük bir günün azabından korkuyorum" dedi.

7. Sure (A’râf Suresi), 65. Ayet
Âd kavmine de kardeşleri Hûd’u peygamber olarak gönderdik. Onlara, "Ey kavmim! Allah’a kulluk edin. Sizin için ondan başka hiçbir ilah yoktur. Allah’a karşı gelmekten sakınmaz mısınız?" dedi.

7. Sure (A’râf Suresi), 73. Ayet
Semûd kavmine de kardeşleri Salih’i Peygamber olarak gönderdik. Dedi ki: "Ey kavmim! Allah’a kulluk edin. Sizin için ondan başka bir ilah yoktur. Gerçekten size Rabbinizden (benim peygamber olduğumu gösterecek) açık bir delil geldi. İşte size bir mucize olarak Allah’ın şu devesi… Bırakın onu da Allah’ın mülkünde yesin, içsin. Sakın ona bir kötülük etmeyin. Yoksa sizi elem dolu bir azap yakalar."

Okudunuz mu?  Uhud Savaşı ile ilgili ayetler

7. Sure (A’râf Suresi), 85. Ayet
Medyen halkına da kardeşleri Şuayb’ı peygamber olarak gönderdik. Dedi ki: "Ey kavmim! Allah’a kulluk edin. Sizin için ondan başka hiçbir ilah yoktur. Rabbinizden size açık bir delil gelmiştir. Artık ölçüyü ve tartıyı tam yapın. İnsanların mallarını eksiltmeyin. Düzene sokulduktan sonra yeryüzünde bozgunculuk etmeyin. İnananlar iseniz bunlar sizin için hayırlıdır."

Okudunuz mu?  Tefsir çeşitleri ve meşhur tefsir alimleri ve eserleri

Allaha ibadet etmek hakkında ayetler

imam
Allaha ibadet etmek hakkında ayetler

Biz yalnızca Sana ibadet eder ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.. (1/4)

"Rabbimiz, ikimizi sana teslim olmuş (müslümanlar) kıl ve soyumuzdan sana teslim olmuş (müslüman) bir ümmet (ver) Bize ibadet yöntemlerini (yer veya ilkelerini) göster ve tevbemizi kabul et Şüphesiz, Sen tevbeleri kabul eden ve esirgeyensin” (2/128)

Yoksa siz, Yakub’un ölüm anında, orada şahidler miydiniz? O, oğullarına: "Benden sonra kime ibadet edeceksiniz?” dediğinde, onlar: "Senin ilahına ve ataların İbrahim, İsmail ve İshak’ın ilahı olan tek bir ilaha ibadet edeceğiz; bizler ona teslim olduk” demişlerdi (2/133)

(Hacc) ibadetlerinizi bitirdiğinizde, artık (cahiliye döneminde) atalarınızı andığınız gibi, hatta ondan da kuvvetli bir anma ile Allah’ı anın İnsanlardan öylesi vardır ki: "Rabbimiz, bize dünyada ver” der; onun ahirette nasibi yoktur (2/200)

Okudunuz mu?  HİCR SURESİ Hakkında Bilgi

"Gerçekten Allah, benim de Rabbim, sizin de Rabbinizdir Öyleyse O’na ibadet edin Dosdoğru olan yol işte budur” (3/51)

Allah’a ibadet edin ve O’na hiç bir şeyi ortak koşmayın Anne-babaya, yakın akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolda kalmışa ve sağ ellerinizin malik olduklarına güzellikle davranın Çünkü, Allah, her büyüklük taslayıp böbürleneni sevmez (4/36)

Mesih ve yakınlaştırılmış (yüksek derece sahibi) melekler, Allah’a kul olmaktan kesinlikle çekimser kalmazlar Kim O’na ibadet etmeye ‘karşı çekimser’ davranırsa ve büyüklenme gösterirse (bilmeli ki,) onların tümünü huzurunda toplayacaktır (4/172)

Okudunuz mu?  Kur'anda Dua Ayetleri Arapça Yazılışı-Türkçe meali

Andolsun, "Şüphesiz Allah, Meryem oğlu Mesih’tir” diyenler küfre düşmüştür Oysa Mesih’in dediği (şudur) "Ey İsrailoğulları, benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah’a ibadet edin Çünkü O, kendisine ortak koşana şüphesiz cenneti haram kılmıştır, onun barınma yeri ateştir Zulmedenlere yardımcı yoktur” (5/72)

De ki: "Şüphesiz benim namazım, ibadetlerim, dirimim ve ölümüm alemlerin Rabbi olan Allah’ındır” (6/162)

Onların içinde bulundukları şey (din) mahvolucudur ve yapmakta oldukları şeyler (ibadetler) de geçersizdir” (7/139)

Şüphesiz Rabbinin katında olanlar, O’na ibadet etmekten büyüklenmezler; O’nu tesbih ederler ve yalnız O’na secde ederler (7/206)

Onlar, Allah’ı bırakıp bilginlerini ve rahiplerini rablar (ilahlar) edindiler ve Meryem oğlu Mesih’i de Oysa onlar, tek olan bir ilah’a ibadet etmekten başka bir şeyle emrolunmadılar O’ndan başka ilah yoktur O, bunların şirk koştukları şeylerden yücedir (9/31)

Okudunuz mu?  TEKVİR SURESİ Hakkında Bilgi

Cevap: Allah’a ibadet ile ilgili ayetler

Hoca
Kuranda İbadet ile ilgili süreler ayetler

19. Sure (Meryem Suresi), 82. Ayet
Hayır! İlahları, onların ibadetlerini inkar edecekler ve kendilerine düşman olacaklar.

20. Sure (Tâhâ Suresi), 14. Ayet
"Şüphe yok ki ben Allah’ım. Benden başka hiçbir ilah yoktur. O halde bana ibadet et ve beni anmak için namaz kıl."

20. Sure (Tâhâ Suresi), 91. Ayet
Onlar da, "Mûsâ bize dönünceye kadar buzağıya ibadet etmeye devam edeceğiz" dediler.

Okudunuz mu?  İftira ile ilgili ayetler

20. Sure (Tâhâ Suresi), 97. Ayet
Mûsâ, "Çekil git! Artık sen hayatın boyunca (hastalanıp) "Bana dokunmak yok!" diyeceksin. Senin için, asla kaçamayacağın bir ceza daha var. Hele şu ibadet edip durduğun ilahına bak! Biz onu elbette yakacağız ve onu muhakkak denize savuracağız.

21. Sure (Enbiyâ Suresi), 19. Ayet
Göklerde ve yerde kim varsa hep onundur. O’nun katındakiler ne ona ibadetten çekinir (ve büyüklenir) ne de yorgunluk (ve bıkkınlık) duyarlar.

21. Sure (Enbiyâ Suresi), 25. Ayet
Senden önce gönderdiğimiz bütün peygamberlere, "Şüphesiz, benden başka hiçbir ilah yoktur. Öyleyse bana ibadet edin" diye vahyetmişizdir.

21. Sure (Enbiyâ Suresi), 53. Ayet
"Babalarımızı bunlara ibadet ediyor bulduk" dediler.

Okudunuz mu?  Genç-Gençler ile ilgili ayetler

21. Sure (Enbiyâ Suresi), 73. Ayet
Onları bizim emrimizle doğru yolu gösteren önderler yaptık ve kendilerine hayırlar işlemeyi, namazı dosdoğru kılmayı, zekatı vermeyi vahyettik. Onlar sadece bize ibadet eden kimselerdi.

22. Sure (Hac Suresi), 67. Ayet
Biz her ümmet için uygulayacağı bir ibadet yolu verdik. O halde din işinde seninle asla çekişmesinler. Sen Rabbine davet et. Çünkü sen hiç şüphesiz hakka götüren dosdoğru bir yol üzerindesin.

28. Sure (Kasas Suresi), 88. Ayet
Sen Allah ile beraber başka bir ilaha ibadet etme. Ondan başka hiçbir ilah yoktur. Onun zatından başka her şey yok olacaktır. Hüküm yalnızca O’nundur ve kesinlikle O’na döndürüleceksiniz.

Okudunuz mu?  Tefsir isimleri ve yazarları

Cevap: Allah’a ibadet ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
Çok teşekür ederim bu site çok faydalı


Kayıtsız Üye
evet çok faydalı


Kayıtsız Üye
İstediğim kadar ayet var ekleyenlere teşekkürler


ibadet ile ilgili ayetler, ibadetle ilgili ayetler, ibadetlerle ilgili ayetler

Bu kategoride yer alan Hucurat suresi 10. ayet:Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allaha ibadet ile ilgili ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.