Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:33
missa1
Abone

Kerahat vakitleri

Kerahat vakitleri

Kayıtsız Üye
kerahat vakitleri ne zamandır bu vakitler hakkında bilgi verir misiniz.


Cevap: Kerahat vakitleri

maydın
Namaz kılması tahrimen mekruh,olan vakitler üçtür. Bu üç vakitte başlanan farzlar sahih olmaz. Nafileler sahih olursa da, tahrimen mekruh olur. Bu nafileleri bozmalı, başka zamanlarda kaza etmelidir!

Okudunuz mu?  Yemin ile ilgili Hutbeler

Bu üç vakit; güneş doğarken, batarken ve zevalde ikendir.

Burada güneşin doğması, (İşrak vakti)’ne kadar olan zamandır.

Zeval vakti, ise öğleye 20 dakika kaladır.

Güneşin batması da, bakacak kadar sararmaya başladığı vakitten batıncaya kadar olan zaman demektir. Bu zamanın miktarı 40 dakika ile 45 dakika arasında değişmektedir. Güneş batarken, yalnız o günün ikindinin farzı kılınırFakat, ikindiyi bu vakte kadar geciktirmek tahrimen mekruhtur. (İslam Ahlakı)

Okudunuz mu?  Kitap okuma sırası

Kerahat vakitleri

discoveri
selamunalekum hocam. bir sorum vardı. örneğin ben dışardayım. Eve geldiğim zaman akşam namazının okunmasına 2-3 dakika var. ben normalde son zamanlarda kılınmaz diye biliyorum.bir arkadaşımda 1 rekati kıldıktan sonra akşam ezanı okunursa sen ikindiye devam et sonrasındada akşamı kılarsın demişti. ve bu her namaz içinmiş. Bu doğrumudur hocam ?

Okudunuz mu?  Hz Muhammed (sav) insanları hangi konularda uyarmıstır?

Cevap: Kerahat vakitleri

hikmetgumuslu
her namaz için olup olmadığı konusunda bir bilgim yok fakat şunu buldum "sorularlaislamiyet" sayfasında

bir kimse daha ikindi namazını kılmakta iken güneş batsa namazı bozulmaz. Fakat sabah namazını kılmakta iken güneş doğsa, namazı bozulur. Çünkü birinci halde, yeni bir namaz vakti girmiş olur. İkinci halde ise, namaz vakti çıkmış; fakat yeni bir namaz vakti girmemiş olur.

Okudunuz mu?  Her yemekten sonra okunan yemek duası

detaylı bilgiye sahip arkadaşlar açıklarsa sevinirim


99/1
Selamun aleykum…
(Asagidaki bilgileri ben de sorularla islamiyetten aldim)
Eger bir namazı kilarken diğer namaz için ezan okunursa devam edin. Zira bir hadiste, namazın bir rekatina yetisen hepsine yetismis gibidir, buyrulmustur. Ayrica hanefi ve hanbeliye gore kendisine tahsis edilen vakit icersinde bir namazın iftidah tekbiri getirilse namazın tumu eda edilmis gibi olur. Yukarida soylenene gelince. Sabah gunes dogarken ve aksam batarken namaz kilmak gunese tapanlara benzenebildiginden mekruhtur. Lakin yine namaz sahihtir, caizdir. En dogrusu namazı vaktinde edadir zira efendimiz (ASM) bir hadisi serifte "En makbul namaz vaktinde kilinan namazdir" buyurmustur.
Selametle…

Okudunuz mu?  Dargın kalmakla ilgili hadisler

Dertvekeder
Selamın Aleyküm Namaz keharet vakitleri nelerdir hangi Namazlarda vardır mesela öğlen Namazı kılacak biri ikindiye 40 dakka kala kılmış olsa keharet vaktinde mi kılmış olur


imam
Namazı kaçacak zamana ertelemek mekruhtur
Son 10 dk son 5 dk gibi


kerahat vakitleri, İsfar vakti zevalle kerehatmi olr, kerahatvakitlerihangileridir

Bu kategoride yer alan Kendimi artık samimi bulmuyorum ne yapabilirim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kerahat vakitleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.