Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:09
missa08
Abone

Başkasına ait olan ÖTV indirimini kullanmak caiz midir ?

Başkasına ait olan ÖTV indirimini kullanmak caiz midir ?

ogur
Merhaba,

Eşimin anneannesi var ve %98 felç durumunda sonra yatalak hasta olarak bakıyoruz.Devletin sağladığı ÖTV indirimi ile araç almayı düşünüyorum.Araç anneanne hali ile vasisi olan kayınvalideme ait olucak fakat indirim sonrasındaki tutarı ben ödeyeceğim.Direk olarak bir araba almaya gücüm yok fakat bu şekilde bir taksit ödeyerek araba alma gibi bir imkanımız doğdu.Bu durum itibari ile kayınvalidem araba kullanmayı bilmediği için eşim ve ben kullanmış olacağım.Durum neticesinde aldığımız araç dolaydı da olsa kul hakkına girer mi? Ödemeyi yapmak için kredi çekmek durumundayım ve 1/5 ‘i fazlası kadar geri ödeme yapıcağım.BU kullandığım para haram mıdır?
Evli ve çocuk sahibi olduğum için böyle bir durum dini açıdan yanlış sonuçlar doğuruyorsa manevi olarak ve evliliğimden ve çocuğumdan bulmamak adına öncesinde size sormak isterim.Herhangi bir sorun var mıdır?

Okudunuz mu?  Ettehiyyatü yazılışı türkçe

Saygılarımla…


Cevap: ÖTV indirimi

imamhatipli42
Böyle bir alış-veriş caiz değildir. Başkalarına tanınan hakkı kendinize kullanmanız aldtamadır hiledir. Devlet bu hakkı size değil o kişiye vermiştir.

Kredi çekmek de faizin babasıdır uzak durun kardeşim. Siz Allahtan korkar bir haramı terkedip sabrederseniz o size daha hayırlısını nasib eder emin olun nasib eder. Rabbim helal kazanıp helal harcamayı nasib etsin.

Okudunuz mu?  Efendimize salavat nasıl getirilir

Cevap: Başkasına ait olan ÖTV indirimini kullanmak caiz midir ?

Kayıtsız Üye
Merhana.Ayni durum bizde de mevcut babam için alacagiz.surekli hastanelere getiriyoruz ankaraya getiriyoruz biz bakiyoruz.yani onu da tasiyacagiz bu aracla hemde kendimiz kullanacagiz ve kendi paramizla alacagiz faiz kredi yok.bu durumda sonuc nedir peki

Okudunuz mu?  Okula alınmak için kopya çektim. O diplomayla iş bulursam kazandığım para haram mıdır?

yatalak hasta araç indirimi, engelli üzerinden araç alımı caiz mi, özürlü raporu ile araç almak caiz mi

Bu kategoride yer alan Sünnet'e uygun saç nasıl olmalıdır ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Başkasına ait olan ÖTV indirimini kullanmak caiz midir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.