Anasayfa
9 Ağustos 2021, 3:11
Siyer
Yönetici

Medinede, Mekkede ve Kudüste ilk ezanı okuyan sahabinin adı nedir?

Medine’de, Mekke’de ve Kudüs’te ilk ezanı okuyan sahabinin adı nedir?

Hoca
Müslüman olduğunu açıkça ilan eden yedi kişi vardı. Bunlardan bir tanesinin hiçbir koruyucusu yoktu. Efendisi Umeyye b. Halef onu İslam’dan döndürmek için günlerce aç bıraktı, boynuna bir ip geçirip Mekke sokaklarında sürükledi. Mekke’nin dışındaki çöllerde çırılçıplak yere yatırıp üzerine kayalar koydurdu. Ama o, Kureyşlilerin tüm baskılarına rağmen dininden dönmedi. Onun ehad sözü tüm mazlumların sloganı oldu. İslam’ın ilk müezzini olan, Medine’de, Mekke’de ve Kudüs’te ilk ezanı okuyan sahabinin adı nedir?
Cevap: Hz. Bilal bin Rebah


Cevap: Medine’de, Mekke’de ve Kudüs’te ilk ezanı okuyan sahabinin adı nedir?

HADİE
hazreti bilal islam dinin de bilinen ve özel bir yere sahip olan bır zattır kendisi ilk ezanı şerifi okuyan kişidir hazreti bilal müslüman olduktan sonra çok işkenceler ve zulumler görmüş ama Allah demekten asla vaz geçmemiştir

Okudunuz mu?  Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa hangi şehirdedir?

mekkede ilk ezan okuyan kimdir, medinede ilk sehit edilen

Bu kategoride yer alan Peygamber meleklerden seçilseydi ne olurdu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Medinede, Mekkede ve Kudüste ilk ezanı okuyan sahabinin adı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.