Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:04
missa08
Abone

Doktor olmak için hangi özelliklere sahip olmalıyız?

Doktor olmak için hangi özelliklere sahip olmalıyız?

Kayıtsız Üye
doktor olmak için hangi özelliklere sahip olmalıyız


Cevap: Doktor olmak için hangi özelliklere sahip olmalıyız?

Fetva Meclisi
Doktor olmak için gereken özellikler

Doktor olmak için hangi okulları okumak gerekir’den sonra doktorluk için ne tarz kişisel ve fiziksel özellikleriniz olmanız gerektiğini bahsettik. Tıp fakültesi mezunu arkadaşımızın doktorluk röportajına da göz atabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Ayrılmak zorunda kalmak

Doktor olabilmeniz için fiziki şartlarınızın neredeyse hiçbir önemi yok, çünkü doktorluk sınavı denilen ne tus da ne de tıp fakültesini giriş sınavı olan ygs ile lys de herhangi bir mülakat olmayacaktır, bu yüzden polislik gibi askerlik gibi mesleklerde aranan boy, kilo şartları yoktur. Sadece sizden tıp fakültesini kazanmanız ve tus’da başarılı olarak uzmanlığınız almanız beklenir. Bunun için de iyi bir lisede okursanız üniversite giriş sınavı sizin daha iyi geçer. Ayrıca örnek olarak şifa üniversitesi taban puanlarına bakıp tıp’ın ne kadar yüksek puan istediğini görebilirsiniz.

Okudunuz mu?  Dinden, Tanrıdan soğumak, kararsız kalmak

Doktor olmak için hangi liseye gidilir

Öncelikle tıp fakültesi hakkında bilgiyi okuyarak yazıya devam ediniz!
Günümüzün en poüler mesleklerinden biri olan doktorluk yapabilmek için hangi liseye gittiğiniz katiyen önemli değil! İster anadolu lisesi, ister fen lisesi, ister sağlık lisesinde (artık katsayıları da kaldıklarını göre rahatça meslek liselerinden tercih edecekler olacaktır) okuyun ancak üniversitede tıp fakültesini kazanıp bitirmek zorundasınız. Yani bazı bölümlerdeki gibi en basitinden acil tıp teknisyeni gibi sağlık meslek lisesinden mezun olayım puansız geçiş yapayım olayı tıp fakültesinde yok. Bu yüzden üniversiteye gelmeden önce nerelerde okuduğunuz hiç önemli değil. Ancak sınavda mf 3 puanınız yüksek olması gerekir. Tıp fakülteleri mf 3 puanından öğrenci alıyorlar.

Okudunuz mu?  Allah'ın Bize Verdiği Nimetler İçin Nasıl Teşekkür Edebiliriz?

Peki ben doktorluktan ziyade daha spesifik beyin cerrahı nasıl olurum diye soruyorsanız; bunun için 6 sene tıp fakültesini okuyup bitirmiş olmanız gerekir mezun olduktan sonra gireceğiniz tus sınavına göre bölüm tercihi yapacaksınız. Yani kardiyoloji, patoloji uzmanı gibi doktor olmak istiyorsanız öncelikle tıp fakültesini bitirmeniz gerekiyor. Bir başka uzmanlık olan anestezi uzmanı nasıl olunur yazısına da göz atabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Bir kızı seviyorum ne yapmalıyım

Yorum: Doktor olmak için hangi özelliklere sahip olmalıyız?

Doktor
Bence güzel yazmışlar teşekkür ediyorum forum alev sitesine bu arada röportajı beğendim bende doktor olmak istiyorum ALLAH izin verirse olacagim


Yorum: Hangi özel sağlık lisesine gitmem daha iyi olur? (İST/Avrp)

Anonim üye
Teog’tan puanım çok az geldi (370) ondan babamdan özel sağlık lisesine gitmek istediğimi belirttim, Gerçektende gönülden doktor olmak istiyorsan ve çalışacaksan yollarım dedi. Ama hangi liseye gidersem doktor olma yolum daha açık olur? Hangi okul daha elverişli? (İst/ Avrp)

Okudunuz mu?  Zevk zamanı meni gelir mi?

Kayıtsız Üye
Bende Teog dan 418.0191 aldım ve çok doktor olmak istiyorum hangi liseye gidersem olabilirim bu arada yüzdelik dilimim 23.3


Gülce675
Yerleştirme sonuçları açıklandı sayısal ağırlıklı bir liseye gitmeni tavsiye ederdim inşAllah öyle olur


doktor olmak için hangi liseye gidilir, anadolu lisesinden doktor olunurmu, çoçuk doktoru olmak için hangi liseye gidilmeli

Bu kategoride yer alan Öfke anında söylenen sözler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Doktor olmak için hangi özelliklere sahip olmalıyız? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.