Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:21
sizden09
Abone

Şeytanın vesveselerine karşı durmanın yolları nelerdir ?

Şeytanın vesveselerine karşı durmanın yolları nelerdir ?

xexmxixrx
Selam Din kardeşlerim şeytanın vesveslerınden nasıl sakına bılırız ?


Cevap: Şeytanın vesveselerine karşı durmanın yolları nelerdir ?

nurya
meyve veren ağaç taşlanır derler ya kalbi Allah(cc) sevgisi ile dolu olan müslümana da şeytan musallat olur hep vesvese verir uğraşır uğraşır bakar ki olmuyor karalı ve yolundan dönmüyor artık uğraşamaz tamamıyla bırakmasa bile ilk zamanlar da olan vesvese vermeleri boşa çıkar inşaALLAH

Okudunuz mu?  Hırsızlık yaptığımı söylemeden helallik alsam olur mu

Cevap: Şeytanın vesveselerine karşı durmanın yolları nelerdir ?

Ahmet Hoca
Vesveseden nasıl kurtuluruz?

Vesvese, tamamen telkinden ibaret bir şeydir. Vesveseyi aklınızda bitireceksiniz. Yani insan kendisinde vesvesenin olduğunu anladığı anda, vesvesenin bitmesi gerekir. Çünkü vesvese olduğunu bilmediğinizde kendinizi günah işliyor, yanlış yapıyor zannediyorsunuz. Bu zandan dolayı da vesvese artarak devam ediyor. Halbuki bu durumun sizden kaynaklanmadığını, şeytanın telkini olduğunu ve sizin de bundan dolayı bir mesuliyet altına girmediğinizi, günahkâr olmadığınızı anladığınız zaman vesvese kendiliğinden gidecektir. Vesveseyi gözünüzde büyütmeye gerek yok. Şeytanın hilesi zayıftır.

Okudunuz mu?  Yalan söyledim çok pişmanım

Ebu Hüreyre (radıyAllahu anh) anlatıyor:

Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)’in ashabından bir kısmı ona sordular:

"Bazılarımızın aklından bir kısım vesveseler geçiyor, normalde bunu söylemenin günah olacağına kaniyiz." Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm):

"Gerçekten böyle bir korku duyuyor musunuz?" diye sordu. Oradakiler,

"Evet!" deyince:

Okudunuz mu?  İçimden gelen kötü düşünceler

"İşte bu (korku) imandan gelir (vesvese zarar vermez) dedi." [Müslim, İman 209 (132); Ebu Dâvud, Edeb 118 (5110)]

Diğer bir rivayette; "(Şeytanın) hilesini vesveseye dönüştüren Allah’a hamdolsun." demiştir.

Müslim’in İbnu Mes’ud (radıyAllahu anh)’dan kaydettiği bir rivayet şöyledir:

"Dediler ki: "Ey Allah’ın Resulû, bazılarımız içinden öyle sesler işitiyor ki, onu (bilerek) söylemektense kömür kesilinceye kadar yanmayı veya gökten yere atılmayı tercîh eder. (Bu vesveseler bize zarar verir mi?)." Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm):

Okudunuz mu?  Şeriat kanunları İslamı temsil eder mi? bu kanunların dışında yaşamak günahmıdır

"Hayır bu (korkunuz) gerçek imanın ifadesidir." cevabını verdi."


Şeytanın Vesveselerinden Korunmak Için

Mujahedin
Selamun aleyküm şeytanın kulağıma fısıldadıklarından bezdim artık daha 18 yaşındayım ama gerçekten yaşamımdan bıktım ellerim mosmor yara bere içinde yıkamaktan kulağımda sürekli bir uğultu var Okb diye düşünüyorum ben ama ailem psikoloğa gidip antidepresan kullanmanı istemiyor tabii onlara kolay geldiği için beynim çok yoruldu bu vesveselerden Bi çıkış yolu bulamıyorum bu beynime yapışmış düşünceleri önemsemesem de zikir çeksem de ibadet de yapsam da kovamıyorum beynimden hele ki cinsel vesveseler bir gün beni deli edecek Allahın verdiği canı ancak Allah alır ama intihar etmeyi bile düşünüyorum bu sorunu yaşayan abilerim ablalarım kardeşlerim bana bir çıkar yolu söyleyin dualarınız eksik etmeyin.

Okudunuz mu?  Salavatın okunuşu hakkında

Ensar
Öncelikle Allahtan sizlere gönül ferahlığı diliyorum. Sizdeki bu düşüncelerden dolayı intihar vs gibi şeyleri kesinlikle ağza bile almayın. Bu tür düşüncelerle şeytana yardım etmeyin. Rahat ve sakin kalın Allah tan yardım dileyin. Evet sizde bazı şeylere alakalı takıntı olabilir ancak demiş olduğunuz üzre bildiğiniz psikolog bilgin kişilere derdinizi anlatabilir danışabilir siniz. Sizi rahatlatacak şeyler düşünün, şunu unutmayinki şeytan sizin gibi gençlerle uğraşır yoksa yaşlı adamla ne işi olurki… işte burada şeytanı yenmek sizin elinizde. Ahad felak nas sürelerini sürekli okuyun. Evde bakara süresini oku bu sürenin evde okunması şeytanı evden uzak tutar. Allah’a emanet olun

Bu kategoride yer alan Evlinin 2 rekat namazı, bekarın kıldığı 80 rekata bedeldir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeytanın vesveselerine karşı durmanın yolları nelerdir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.