Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:18
Namaz
Abone

Seferi namazı cemaatle nasıl kılınır?

Seferi namazı cemaatle nasıl kılınır?

Kayıtsız Üye
Seferi namazı cemaatle nasıl kılınır? Seferi namazını cemaat olarak nasıl kılmamız gerekmektedir ?


Cevap: Seferi namazı cemaatle nasıl kılınır?

Muhasibi
Sual: Seferi cemaatle namazı nasıl kılar?
CEVAP
Seferi imam, namaz içinde, mukim olmaya niyet edip, 4 rekat kılsa, cemaatin de namazı sahih olur.

Okudunuz mu?  Namazın sünneti ile farzı arasındaki farklar

Seferi imama uyan mukim, imam selam verdikten sonra kalan rekatları tamamlarken secde-i sehvi gerektiren bir şey yaparsa, secde-i sehv yapar.

Bir kimse, namaz vaktinin sonunda sefere çıksa, bu namazı kılmamış ise, iki rekat kılar. Vaktin sonunda vatanına gelse, bu vaktin namazını kılmamış ise, dört rekat kılar.

Okudunuz mu?  Ebabil namazı nasıl kılınır hangi dualar okunur

Seferi imama uyan mukim, ilk teşehhüdde salevatları okumaz. Ettehıyyatüyü yavaş okur. Seferi, Cuma günü ahir zuhur namazını iki rekat olarak kılar.

İstanbul’da öğrenci olan bir kimse, haftanın herhangi bir gününde bir iş için seferi uzaklığa gitse, sefer dönüşünde de bu hafta da falan yere gideceğim diye de niyet etse İstanbul’da seferi olur.

Okudunuz mu?  Elbisemde alkol olan kolonya veya parfümle abdest ve namaz olur mu?

Seferiliğe ait yeteri bilgiye sahip olmayan bir kişi seferi olduğundan şüphe ederse, mukim olur. Namazlarını 4 rekat olarak kılması gerekir. Tahmininde yanılsa bile kasten 4 kılmadığı için mazur sayılır. Fakat seferi değilken 2 kılarsa, kıldığı namazları kaza etmesi gerekir. İhtiyatlı hareket etmelidir.

Seferde, Şafii veya Maliki’yi taklit eden yolcu, ikindi ile cem ederek kılmak için, öğleyi geciktirirse, öğle vakti çıktıktan sonra, öğleyi kılmadan önce mukim olsa, önce öğle namazını kaza eder. Öğleyi kazaya bıraktığı için günaha girmez. Çünkü namazı özürsüz kazaya bırakmak günahtır. Burada seferde olmak özrü ile kazaya bırakıldığı için günah olmaz

Okudunuz mu?  Namazda şehadet parmağını kaldırmanın hükmü nedir?

Soru: Seferi namazı cemaatle nasıl kılınır?

Kayıtsız Üye
Hocam ben otobüs kaptaniyim ve sürekli yolculuk halindeyim konyada ikamet ediyorum fakat konyada bile istirahat zamanim en fazla iki gündür.yani her zaman yolculuk yapiyorum.vakit namazlarini nasıl kılmam gerekiyor.evim de kalmiş olsam 2 veya 3 gün kalacağim için en fazla yine seferi sayilirmiyim. Sizden yardim istiyorum.Şimdiden tşk ediyorum.

Okudunuz mu?  Namaz dualarının yazılı olduğu kağıtlar

Yorum: Seferi namazı cemaatle nasıl kılınır?

arifselim
Allah kolaylıklar versin. Yolculuk durumunda sürekli bir şekilde seferi hükmünde sayılırsın. Gittiğin yerde 15 gün boyunca aynı yerde kalmaya karar vermediğin sürece seferi olarak namazlarını kılarsın.


seferinin cemaatle namazı nasıl olur, seferi iken cemaatle namaz nasıl kılınır, seferi namaz cemaatle nasıl kılınır

Bu kategoride yer alan Namaz kılmamak günah mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Seferi namazı cemaatle nasıl kılınır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.