Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:06
missa9
Abone

Abdestin Manevi Faydaları

Abdestin Manevi Faydaları

Kayıtsız Üye
Abdestin Manevi Faydaları


Cevap: Abdestin Manevi Faydaları

Fetva Meclisi
Abdestin Manevi Faydaları nedir
Abdestin maddi manevi faydalari

Abdestin maddi – manevi bir çok faydaları vardır. Günde en az 5 sefer abdest alan bir Müslüman temizliği itiyad haline getirmiş olur ki, bu, onu hastalığa sebep olacak hallerden korur, mikroplardan arındırır. Bu, abdestin maddi faydasıdır.

Okudunuz mu?  Görücü gelecek nasıl davranmalıyım?

Abdestin manevi faydaları da çoktur. Peygamber Efendimiz SallAllahü ve Aleyhi Vessellem Enes bin Malik Hazretlerine hitaben : Oğulcuğum ! Abdestini tam al ki, Hafaza melekleri seni sevsin ve ömrün uzasın buyurmuşlardır.

Abdest; aynı zamanda yüze nur, kalbe sürurdur. Küçük günahların affına bir vesiledir. Bu hususu Peygamber Efendimiz SallAllahü ve Aleyhi Vessellem şöyle belirtmişlerdir : Kim emredildiği şekilde abdest alır, yine emredildiği şekilde namaz kılarsa, geçmiş bütün günahları af olur.

Okudunuz mu?  Hz Ömerin kazandığı savaşlar nelerdir?

Abdest, mü’minin manevi silahıdır. Onunla kendini kötü his ve arzulardan korur. Zihnine hücum eden vesvese ve menfi fikirlerin tesirinden kurtulur. Yeter ki, her vakit abdestli olmaya dikkat etsin.

Abdestli kimseler, çoğu zaman habis ve şerli varlıkların şerrinden abdestleri hürmetine kurtulur, kötülüklerinden uzak kalırlar.

Okudunuz mu?  Banyoda edepler

Bir hadis-i şerifte, abdestli iken vefat edenin şehitlik mertebesine çıkmasının dahi mümkün olacağı beyan buyurulmuştur.

Müslümanların abdest azalarının mahşerde ayın on dörtü gibi parlak ve beyaz, yüzlerinin nurlu olacağı, yine hadis-i şeriflerle sabittir. Bu, diğer ümmetlere verilmeyen bir hususiyettir.


abdestin manevi faydaları, abdestin maddi ve manevi faydaları

Bu kategoride yer alan Abdestin Farzları Ve Sünnetleri Nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdestin Manevi Faydaları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.