Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:17
missa06
Abone

Gönülsüz Helallik

Gönülsüz Helallik

Kayıtsız Üye
bir insan bir insana gönülsüz hakkini helal etmis olsa, kalpten etmedikce gercek anlamda helal etmis sayilirmi?

bide hakkini helal eden ayni anda seni Allah’a havale ediyorum dese bu duası Allah katinda Kabul olurmu? yoksa kul, hakkini helal ettikten sonra Allahda affedermi?

Okudunuz mu?  Annem beddua ediyor

Cevap: Gönülsüz Helallik

NuN
Kul hakkımı helal ediyorum dedikten sonra artık bir hakk iddia edemez.


Helallik

Kayıtsız Üye
Ben yurtta kalan bir öğrenciyim.Kopyaya da hakkımı haram ederdim.Fakat yurtta kalan 12. Sınıflar mezuniyetlerinde bizden helallik aldılar.Bende 9. Sınıf öğrencisi olduğum için kopya hariç helal diyemedim ama kopya cektilerse hakkımi haram edecektim.Yüzlerine diyemedim.Bu durumda nolur

Okudunuz mu?  Duvarda asılı bibloların beni rahatsız etmesi

Yorum: Gönülsüz Helallik

arifselim
Kopya çekilmesi caiz değildir. Eğer başkasının hakkına bir tecavüz söz konusu olursa ancak o zaman kul hakkı olur. Bir şeyin günah olması için kul hakkı olmasına gerek yoktur. Kul hakkı varsa genel ifadelerle helal olmaz. O hak belli edilerek helallik verilirse o zaman helal olur.

Okudunuz mu?  Hac İbadetinin Bireysel Ve Toplumsal Faydaları

gönülsüz hak helal etmek

Bu kategoride yer alan Abdest aldıktan sonra makyaj yapıp namaz kılmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gönülsüz Helallik Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.