Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:17
missa06
Abone

Abdest aldıktan sonra makyaj yapıp namaz kılmak

Abdest aldıktan sonra makyaj yapıp namaz kılmak

Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm

Başlıkta gördüğünüz gibi abdest aldıktan sonra makyaj yapıp namaz kılmakta bir sakınca var mıdır ? Ben yok diye biliyorum fakat bu makyaj ürünlerinin içinde alkol bulunsa bile mi namaza bir sakıncası yoktur ? Örneğin deodorantta da alkol oluyor fakat onunla kılıyoruz. Aynı hükümde midir ?
İkinci olarak da bu yüzümüzdeki makyaj elbisemize veya bonemize bulaşsa, necaset sayılır mı ? O elbise ile namaz kılınır mı ?

Okudunuz mu?  Mizan ile ilgili hadisler

Yorum: Abdest aldıktan sonra makyaj yapıp namaz kılmak

mum
Makyaj içeriği helal ise namaza engel olmaz ama haram bir madde varsa içerisinde yüzde olması ile çamaşıra bulaşması arasında bir fark yok onunla namaz olmaz.


Yorum: Abdest aldıktan sonra makyaj yapıp namaz kılmak

vel Fecr
makyajlı namaz durmada ki kastını anlatır mısınız ?

Okudunuz mu?  Hz Ebubekir soyu

bir hanım kocasına süslenebilir ama bundan gayrısı ne alaka bilemedim.


Yorum: Abdest aldıktan sonra makyaj yapıp namaz kılmak

Kayıtsız Üye
Bildiğim kadarıyla hanefi mazhebinde içinde alkol bulunan krem ve deodorantla namaz kılınabiliyor. Bu neden farklı merak ettim açıklar mısınız ?
Bir de hocam doktor bana bir yüz kremi yazdı hergün kullanıyorum içinde alkol var acaba bunu sürüp namaz kılabilir miyim ? Hanefiyim.

Okudunuz mu?  Bir kadının kocasının amcasın dan abdes ti bozulurmu (Şafi mezhebine göre)

mum
< Bu neden farklı merak ettim açıklar mısınız ? >
İmam azam yer altından çıkarılan ve meyve dışında başka türlü elde edilen (kısaca şaraplar dışındakiler) içilmesi haram ama necis değildir diyor.


Kayıtsız Üye
yani makyajda sadece alkol olsa, başka haram madde olmasa onunla namaz kılmak caiz midir hanefi mezhebine göre ? çünkü alkollü kokular sürüp namaz kılabiliyoruz.

Okudunuz mu?  İslamda fetret devri

Kayıtsız Üye
Hocam ben makyaj yapan bir kızım. Bazen işim olduğunda abdestimi alıp makyaj yapıyorum ve öyle namaz kılıyorum. Makyajın içinde haram bir şey olduğunu sanmıyorum (domuz yağı gibi) ama alkol var sanırım. Ve bu alkol çoğu kremde ve deodorantta da olabiliyor. Acaba namazım kabul oluyor mudur ?

Okudunuz mu?  Öksüz ve yetimlerle ilgili hadisler

Ve de secdeye giderken yüzüm değiyor ya acaba seccade necis mi olmuş diye düşünüyorum ve benim yüzümden annemin namazlarına da zararı olur mu aynı seccade olduğu için ? 🙁
Makyajın ne kadarı (makyaj haram ise) seccadeye bulaşsa namaz olmaz ? Bir avuç içi kadar mı ?

Okudunuz mu?  Sivilce kanarken abdest alınır mı

mum
Hanefi mezhebine göre, makyaj ve temizlik malzemelerinde bulunan Alkol namaza engel olmaz.


abdestin üstüne makyaj yapılır mı, Abdest aldıktan sonra yüze makyaj yapıp namaz kılınabılır mı, makyaj namaz

Bu kategoride yer alan Baş örtüsü takmak zorunlu mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdest aldıktan sonra makyaj yapıp namaz kılmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.