Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:07
missa02
Abone

İstibra nasıl yapılır?

İstibra nasıl yapılır?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar Benim İstibra Yöntemim Şu Doğru Yapıyormuyum Hiç Bir Bilgim Yok.

İlk Önce Tuvalete Giriyorum KüçüK Abdesten Sonra Tuvaletten Çıkıp 5 Yada 10 Dk Yürüyorum Ondan Sonra Tekrar Tuvalete Gidip Avret Bölgemi Yıkıyorum .

Not : Elbiseye Yada Bedene İdrar Damlaması Namazı Engellermii !

Okudunuz mu?  Dışarıda makyajlı gezmek günah mı?

Yorum: İstibra nasıl yapılır?

mumsema
İstibra, idrardan iyice temizlenmeye denir.
İstibra yapılış şekli şöyledir: Kişi idrar akıntısı kesilene kadar bekler, 40 yaşın üstündeyse az bekledikten sonra yine akıntı gelip kesilince zekerinin içindekinin çıkmasını sağlar ve yıkayıp çıkar.


İstibra ile ilgili bir soru

Ygbbhukbg
Selamun aleykum ben istibrami su sekilde yapiyorum helada küçük tuvalet bittikten sonra sol elle 3 defa ileri doğru sıkıyorum kalan damlalar ciksin diye sonra yikayip kurutuyorum ardindan ucuna tam kapatacak sekilde hafif disarida birakarak pecete koyuyorum cikiyorum heladan sonra 40 adim falan atiyorum sonra abdest almaya banyoya geliyorum o koydgum peceteyi cikariyorum genellikle pecetede organda hep kupkuru oluyor sonra tekrar bir pamuk aliyorum yine ucuna koyuyorum bu onlem amaciyla zaten akinti kesilmis oluyo Elhamdullilah oyle bir hastaligimda yok yani diyecegim bu sekilde yaptigim istibra doğru mu sıkınti var mi ? ben yakin bir zaman içinde bir yurda kayit olucam evde bu istibrayi yapabiliyorum vakit oluyor ama yurtta ne yapacagim daha basit bir yolu var mi soyler misiniz?

Okudunuz mu?  Çöpe atmak yerine arta kalan ekmekleri hayvanlara vermek

Yorum: İstibra ile ilgili bir soru

Tevbe
Organın ucuna bir şey tıkama sağlık açısından sakıncalı olduğu için buna karşı çıkanlar var. İstibrayı yapma yöntemleri 5 dk kadar adım atmak, sol tarafa yatmak, sola esnemek, yarım saat kadar oturmak bunlardan herhangi birini yaparsanız Allah’ın izniyle taharetlenmiş olursunuz.

Okudunuz mu?  2. Abdülhamit kara çarşafı yasakladı mı

Şem’a
İstibra yapmanın hükmü farzdır istibranın yapılışını öğrenmek gerekir fakat işi vesveseye kadar götürmemek gerekir.
İdrar iyice kesilince su ile yıkanmalı ve çıkmalıdır. hepsi bu. şayet bir hastalık varsa ona göre davranır


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum abilerim ablalarim
Simdi benim lavabo ihtiyacim var diyelim sonra lavabo ihtiyacimizi hallettikten sonra idrar damlama olayi oldugu için bu durumda napmak gerekir ?

Okudunuz mu?  Tuvalette aklıma sürekli dini veya saçma şeyler geliyor

Bir diğer sorum ise uzerimize onceden atiyorum bir sey dokulmus fakat sonrasinda kurumus ve disardan gozukmuyor diyelim ibadetlerimi yapabilir miyim?


imam
– İdrar konusunda İSTİBRA nasıl yapılır öğrenip uygulamak gerekir.

– Dökülen şey necis ise ibadet olmaz mutlaka yıkanılmalıdır.


istibra, Pamuk

Bu kategoride yer alan Annem çok sinirli ne yapabilirim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstibra nasıl yapılır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.