Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:43
missa0
Abone

Şeriat Devleti istemeyen kafir olur mu?

Şeriat Devleti istemeyen kafir olur mu?

Kayıtsız Üye
Şeriat Devleti Hakkında soru?

Şeriatı istemiyorum diyen dinden çıkar mı?


Cevap: Şeriat Devleti istemeyen kafir olur mu?

Kayıtsız Üye
şeriat Allahın kanunudur.bu kanunlar şeriattan iyidir demek bu kanunlar Allahın kanunundan iyidirler demek oluyo.bi nebze birisi ben Allahtan iyi kanun koyarım demiş oluyo şeriat istememenin şirk olduğunu düşünüyorum.

insan şeriatı neden istemez islama garezi vardır osmanlı onun ecdadını 600 yıl dövmüştür
ya da cezalarını ağır buluyorum derse de kısas en büyük haktır.

Okudunuz mu?  Adam öldürmeli oyunlar oynamak günahmıdır?

Yorum: Şeriat Devleti istemeyen kafir olur mu?

Kayıtsız Üye
Yani kisaca şeriati kabul etmiyorum demek adami kafir, şeriati kabul ediyorum ama uygulamak istemiyorum demek adami günahkar yapar. Yazinin özü bu.


Yorum: Şeriat Devleti istemeyen kafir olur mu?

Kayıtsız Üye
şeriat Allahın kanunudur.bu kanunlar şeriattan iyidir demek bu kanunlar Allahın kanunundan iyidirler demek oluyo.bi nebze birisi ben Allahtan iyi kanun koyarım demiş oluyo şeriat istememenin şirk olduğunu düşünüyorum.

Okudunuz mu?  Kavga Etmek Günah mı

insan şeriatı neden istemez islama garezi vardır osmanlı onun ecdadını 600 yıl dövmüştür
ya da cezalarını ağır buluyorum derse de kısas en büyük haktır.


bbgbbg
Şeriatı reddederken insanın neyi kastettiği de önemli olsa gerek.Eğer birisi yanınızda şeriatı reddediyorum derse ona şeriatın Allah’ın(azze ve celle) kanunları olduğunu söyleyin ve insanların haşa Allah’tan(azze ve celle) daha iyi kanun koyacağını söylemek şirk olur deyin.Tabiki bunu kibarca söyleyin.Eğer buna rağmen şeriatı reddediyor ve haşa batı tarzı kanunlar daha iyi diyorsa artık yapacak bir şey yok.İmanı veren de alan da Allah’tır(azze ve celle)

Okudunuz mu?  İstanbulun fethi ile ilgili kısa yazılar

fth123
Allah’ın kanunlarını ancak Müslümanlar arzu eder. Kafirler ve münafıklar istemezler.


kastamonu37
Şeriat diyince Arapların ve İran’ın yozlaştırdığı şeriatı kastediyorsanız buna aklı başında her insan özellikle Türkler karşı çıkar.

Tamamen din ile yaşayan dünya hayatını ve dünyevi ilimleri terkeden milletler sürekli yenik duruma düşmeye mahkumdur.

Okudunuz mu?  Farz, Vacip ve Sünnet kavramlarının anlamları

Önemli olan şeriat ile yönetilirken aynı zamanda modern bir ülke modern bir millet ve modern ilimlerin sahibi olabilmek.

Osmanlı da şeriat ile yönetiliyordu ama 1. Dünya savaşlarında gelişmiş savaş gemileri ve savaş uçakları ile saldıran düşman ülkelere karşı yeri geldi kazma kürek ile vatan savunuldu. Burada dini düşünürken Allah’ın dinini ve müslümanları koruyacak askeri ve teknolojik gücü yani dünyevi ilimleri de düşünmek bu yüzden modern çağa ayak uydurmak gerekir.

Okudunuz mu?  Medine'ye Hicretin Sosyal ve Kültürel Sonuçları

Bu çağda siz çıkıp zina yaptı diye kadını adamı toprağa gömüp İranlılar gibi taşlayarak öldürürseniz buna bu çağda herkes karşı çıkacaktır. Ki öyle bir cagdayiz ki iftira ile yalan dolan ile haksız yere insanlar hayatından olabilir.

Osmanlı da bile detayını unuttuğum bir sebepten padişah birinin kolunu vurduruyor ama haksız yere olduğu ortaya çıkınca padişahın da kolu vurulmak durumunda kalıyor bu adalete kişi hayran kalıp hakkını helal Edip müslüman oluyor ama günümüzde bu tür yanlışlıklar olması çok kötü olur ve önüne gecilmez.

Okudunuz mu?  Cenaze evine cenabet gitmek

Kayıtsız Üye
Biz Allah in dinine insanlar karsi cikmadikca mi itaat edip onu yasayacaz ama gunumuzun modern insanlarinin(?)karsi cikacagi bir şey olursa biz ondan vazmi gececegiz?

Modern zalimler ne diyor diye onu mu gozetecez?

Eger doğru buysa dinin neresinde boyle bir şey var soylede bizde bilelim?

Yok sen hosuna gideni soyluyorsan sana hos gelenin Allah in emrini uygulamak olmasi gerekir,nefsine zor gelse bile!

Okudunuz mu?  Akika kurbanı duası

Burda Iran i da savunmuyorum Allah ne emretmisse o bunu savunuyorum!


Kayıtsız Üye
Dostum seriat kanunlariyla teknolojiyi nasıl birlestirebildin hayran oldum sana..akil mantik var biri din biri teknoloji..osmanli zamanin teknolojisinden geri kaldi o donemde sadece.ayrica Allahin hukmu dunya kuruldugundada ayniydi simdide ayni varsa serti kanunda bir cezalandirma sekli yuzyillar gecsede ayni olur.Allahin kanunu 1 gunluk degildir sonsuzua kadar surecek bir hukum icerir.sadece insan oglu isine geleni alir isine gelmeyini almaz.

Okudunuz mu?  Süt annelik için çocuğun ne kadar süre emmesi gerekir?

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm bn şeriati istemiyorum dedim ama bnm istememem arabistandaki gibi olmamak için bana netten kafirsin sen dediler benim kalbimi rabbim biliyor çok üzüldüm abdesimde namazımdayım günaha girdimmi diye düşünmeden alı edemiyorum kendimi


mum
Şeriatı istemiyorum demek ben Allah’ı istemiyorum ben peygambere istemiyorum demektir.
Bu kastedilmeden yani ben Arabistan yönetimini istemiyorum demek küfür değildir lakin dikkatli olmak lazım, şeriat kavramını kullanamazsınız.
Kim, bilinçli birşekilde ben seriat istemiyorum derse kafir olur. Cahillikten söylerse, öğrendiğinde öğrendiğinde hemen yeniden Kelime i Şahadet getirip iman edip sonra tövbe etmesi gerekir.

Okudunuz mu?  Ayet ve Hadisler ışığında insan hakları

Kayıtsız Üye
Öncelikle birine kâfir veya kâfir değil demek hiçbir insana düşmez. Kaldı ki hakiki müslüman bunun kendine hak olmadığını bilir. "Hükmü veren Allahtır" bunda hemfikiriz. O halde bırakalım Rabbim karar versin.


şeriatı istemeyen kafir olur mu, şeriat istemeyen müslüman, şeriat istemeyen dinden çıkar mı

Bu kategoride yer alan Dört büyük kutsal kitap hangi peygamberlere gönderilmiştir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeriat Devleti istemeyen kafir olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.