Anasayfa
29 Kasım 2023, 17:06
sizden01
Abone

İdrarı tutmaktan dolayı mezi gelebilirmiş bu uzun süre tutmadan dolayı mı?

İdrarı tutmaktan dolayı mezi gelebilirmiş bu uzun süre tutmadan dolayı mı?

çaba
-Afedersiniz-
Şu aralar bazı problemler yaşıyorum sıkça afedersiniz lavabo ihtiyacı hissediyorum ve mezi hissedilmeyebiliyor ya bu defada bekledim ve mezi gelmiş olabilir diye korkuyorum ne yapmalıyım?


Cevap: İdrarı tutmaktan dolayı mezi gelebilirmiş bu uzun süre tutmadan dolayı mı?

qwert12380
Bende de aynı sorun var.Namaz kılıyoruz ama kabul oluyo mu olmuyo mu belli değil.Sürekli idrar geliyormuş gibi geliyor.Mezi de geliyormuş gibi oluyor.


Cevap: İdrarı tutmaktan dolayı mezi gelebilirmiş bu uzun süre tutmadan dolayı mı?

ebediyyetyolcusu
Selamün aleyküm,

Okudunuz mu?  Tatile geldik plajda denize girmem gerekiyor

abdest öncesi istibra yapmaniz lazim ki bununla idrari kurutabilirsiniz, zira idrar Kabir azabina bir sebeptir
istibranin cesitli yöntemleri vardir. Sikca tuvalet ihtiyaci hissetmek idrar torbasinin tamamen bosalmadigindan olabilir veya damar tikanikligi da olabilir bunun için bir Doktora gitmenizi tavsiye ederim. Ayrica mezi konusunda vesveseye kapilmayin.

Idrardan sakinin cünkü Kabir azabinin cogu ondandir (Hadis)

Abdullah İbni Abbas radıyAllahü anhüma diyor ki:
Resûlullah (s.a.v.) iki kabrin yanından geçerken buyurdu ki:
‘Bu ikisi kendilerine göre büyük olmayan, ancak gerçekte büyük
olan birer günahtan dolayı azap oluyorlar. Biri nemmamlık (ara bozmak için söz taşıyıcılığı) yapardı, diğeri de idrardan sakınmaz, güzel temizlenmezdi. (Buhârî – Müslim – Nesâî – İbni Mâce – Tirmizî)
Dünyada ve âhirette her şeyin bir nedeni olduğu gibi, kuşkusuz kabir azabının da nedenleri vardır
ve bu nedenlerin başında ‘nemmamlık’ ve
‘idrardan sakınmama’ gelir.

Okudunuz mu?  Dinime ısınmaya başladım ama sevdigimdende ayrılmak istemiyorum:(

Cevap: İdrarı tutmaktan dolayı mezi gelebilirmiş bu uzun süre tutmadan dolayı mı?

qwert12380
İstibra zaten yapıyorum.Tuvalete gittikten 5 dakika sonra abdest alıyorum.40 adım da yürüyorum ama yine de idrarım geliyormuş gibi oluyor.Gıdıklanma hissi gitmiyor.Secdeye ve rûkuya giderken de mezi geliyormuş gibi oluyor.Vesvese deyip geçiyorum ama ıslaklık da hissediyorum.

Okudunuz mu?  Ben Kendi annem ile mi imtihan oluyorum yıllardır yoksa bana mı öyle geliyor

ebediyyetyolcusu
kardeş, bu durumda bir doktora gitmeni tavsiye ederim, şayet istibra yeterli değilse bir hastalık olabilir.
Namazında belli ki şeytan da bu zaafını kullanıyor.

Bir Uroloji Uzmanına görünsen iyi olur aynı sorun bende de vardı.

Allah’a dua et

"Hastalandığım zaman bana şifa veren O’dur;" (Şuara Suresi, 80)

Okudunuz mu?  Fatihada kelime yanlışlığı

qwert12380
Peki mezi konusunda ne yapmalıyız? Arkadaşın da belirttiği gibi idrarı tutmaktan dolayı sürekli mezi geliyorsa ne yapacağız? Ben de sürekli idrarımı tutuyorum.Mezi bu yüzden geliyor olabilir.İdrarımı tutmasam da o zaman idrar gelir diye korkuyorum.Galiba kabir azabından kaçışım yok benim.:S


ebediyyetyolcusu
Kardeş, azab konusunu yanlış anladın sanırım. Kabir azabına ducar olacak kişi bile bile gerekli temizliğini yapmayandır. Yukarıda ki Hadisi dikkatlice oku !

Mezi dediğin ince yapışkan bir sıvıdır. Senin durumunda olan kişi tuvalet kağıdını tenasül uzvuna koymali ki iç çamaşıra bulaşmasın. Doktora gitmeyi ihmal etme gerçekten kurtulmak için tek çare o dur. Sıkça tuvalet ihtiyacı hissetmek normal bir durum değildir.

Okudunuz mu?  Köpek meselesi

çaba
hayır bizim sorduğumuz şu mezi geldiyse ve hissetmediysek abdest bozulacağından namaz kılamayacağız? Yani konu temizlik değil abdest bozuldu diye korkuyorum. Bilgilendirme için Allah razı olsun


ebediyyetyolcusu
idrar akintisi gelirse abdestle namaz da bozulur ama devamli ise arada özürlü olmak da vardir. Temizlik öncelikli ve önemlidir elbette ki
bu mezi konusunu vesvese yapmak yani sürekli kafaya takmak insana ruhen rahatsizlik verir.

Okudunuz mu?  Kul Hakkı Helallik Alma

Bu yöntemi dene ! iyice temizlen abdest al, namaz kilmadan önce az bir zaman sonra kontrol et eğer sizinti varsa bu saglik yönünden sihatli olmadiginin bir göstergesidir zaten. Eger abdest alip da namaz kildikdan sonra mezi geldi mi gelmedi mi diye vesvese yaparsan durumunu anlayamazsin, namazı kilmadan önce kontrol etmen lazim.


ebediyyetyolcusu
birde idrari tutmak iyi bir şey degildir idrar torbasi bosalacak ki abdeste mani bir durum olmasin. Bende de gaz problemi var ama bir sekilde insan kendi kendine bir yöntemler bulabilir sanirim. En dogrusu gerekli olan tahareti yapip abdest aldiktan sonra artik bozuldumu bozulmadimi diye düsünmemek lazim.

Okudunuz mu?  Bir müslüman ya müçtehittir yada mukallit

qwert12380
İdrarı tutsak mezi geliyor, tutmasak idrar geliyor.Namazdan önce bir şey yok ama olanlar hep namaz esnasında oluyor.Özürlü durumuna da girmiyoruz.Kıldığımız namazlar kabul oluyor mudur? Arada ıslaklık da hissediyorum ama bıktım artık sürekli abdest almaktan.Bi ara her sünnet namazı için ayrı abdest alıyordum nerdeyse.

Okudunuz mu?  Bahailik dini nedir? Kısaca

ebediyyetyolcusu
ayni dedigin gibi de bende gaz probleminde öyle namaz abdest öncesi bir şey yok, namaz esnasinda kendimi huzursuz hissediyorum tek bildigim ses veya koku olmasa abdest ve namazın bozulmadigi sadece bu bana huzur veriyor. Bu yil insaAllah Hacca niyetliyim böyle bir durumda orada ne yapacagimi bilmiyorum kardesim.

Benim iki alerji’den dolayi böyle oluyor yani yediklerime dikkat edersem sorun azaliyor, yoksa senin dedigin gibi abdest üstüne abdest aliyorum bende. Önceleri idrar için tuvalet ihtiyaci çok olurdu ama mezi sorunum yok.

Okudunuz mu?  Bilmeden büyü yapmış olabilirim

Mezi daha dogrusu normal bir durumda gelmez ve idrar gibi de degildir benim bildigim kadariyla. Ne olursa olsun temizlen namaza devam et ugrasdigin için ecir vardir elbette ki.


çaba
ben de sızıntı problemi yok çok şükür kendimi çok sıkmam da gerek değil tutucam diye ama meziden dolayı içim hala rahat değil idrar tutunca gelebilirmiş diye biliyorum geliyor da hissetmiyorsam diye korkuyorum hala


İdrar tutmak mezi, cis tutarken meni gelir mi, istibra da mezi geldimi vesvese

Bu kategoride yer alan Hacet namazı kılarak mürşid istemek caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İdrarı tutmaktan dolayı mezi gelebilirmiş bu uzun süre tutmadan dolayı mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.