Anasayfa
21 Ekim 2023, 21:13
sizden01
Abone

Kahve falina bakanlar şirktemidir?

Kahve falina bakanlar şirktemidir?

umutlucan
kahve falina bakanlar şirktemidir?
bn defalarca uyarıyorum bakanları görünce ama inanıyorlar bazıları hep çıkıhyordiyolar seviniyorlar üzülüyorlar ben bunun caiz olmadıgını gaybı saddece ALLAH tan bşka kmsenin bilemeyecegini söyliyorum.

fal ile ilgili ayetlerde var üstelik bunuda okuyorum ama tınlamıyorlar

şirkmidir.

elfazı küfürmüdür.


Cevap: Kahve falina bakanlar şirktemidir?

SoruSoran
Sünni inanca göre hiçbir günah adamı küfre götürmez. Sadece helala haram, harama helal demek küfre götürür. Bir insan haram olduğunu bilerek fala baksa kafir olmaz. Ama fala bakmasa ve de ayet, hadisleri bildiği halde bakılabilir helaldir dese kafir olur.

Okudunuz mu?  İnsan Kendi Nasibini Kapatır mı?

Cevap: Kahve falina bakanlar şirktemidir?

umutlucan
elfazı küfrü okumanızı tavsiye ederim
örn
bir kimsenin kalbi iman ile dolu olduğu halde, küfre sebep olan bir şeyi zaruret olmadan yapar veya söylerse, kâfir olur. die duydum.
alsana birörnek
bir kimse küfür işleri ve sözleri şaka ile yapar, veya dini konular ile alay ederse o kimse küfre girer.

Okudunuz mu?  Kabe imamları kimlerdir?

ltfen konuyla ilgili bilgileriniz yoksa yazı yazmaayın genede tesekkürler iii günler.


Cevap: Kahve falina bakanlar şirktemidir?

SoruSoran
Vah sana. Bu benim görüşüm değilki Cübbeli Ahmet Hoca’mızın görüşü. Herhalde sen ondan daha alimsin.


SoruSoran
< elfazı küfürmüdür. >
Burasını görmemiştim. Sizin bu dediğiniz konuları Cübbeli Ahmet Hoca zaten bilip açıklar. Ona göre ki o ihtilaflı konularda Ehl-i Sünnet’in cumhuruna bakarız der, yine de kahve falı, içki içmek(şarap içen puta tapan gibidir, dini yoktur hadisi) gibi durumları yapmak hiçbir zaman küfür olmaz. Onun görüşü budur. He başka alimler hocalar farklı farklı yorumlayabilir. Ama sünni alimlerin ekserisi bu şekilde yorumlamıştır.
Misal size bir örnek vereyim. Namaz kılmamak için de benzer küfre götürebilir tabiri kullanılmıştır. Bir hadiste ömrü günahlarla geçen bir kadının bir köpeğe acıyıp su verdiği için kurtulduğu yazar. Bu kadın eski ümmetlerden de olsa namaz onlara da farzdı bize olduğu gibi. Yani namaz kılmadığı için küfre düşse kurtulamazdı. İyi günler. Önceki "vah sana" kelimesi için kusura bakmayın. İlk mesajın < elfazı küfürmüdür. >
kısmını göremedim. İyi günler. Hayırlı ramazanlar.

Okudunuz mu?  Kirli iç çamaşırıyla abdest almak

umutlucan
sizde kusura bakmayın hakkınızı helal ediniz tabikide ne haddime ben o kadar bilgili bir insan degilim daha ögrenciyim .


silversoul
”Kendi nefsinin arzusunu kendisine ilâh edineni gördün mü? Ona sen mi vekil olacaksın?”(FURKAN 43)
Bu ayet cübbeli ahmet hocanın görüşü değil Allah’ın ayetidir.

Okudunuz mu?  Çalışmamızın Karşılığını Alamazsak...

SoruSoran
< ”Kendi nefsinin arzusunu kendisine ilâh edineni gördün mü? Ona sen mi vekil olacaksın?”(FURKAN 43)
Bu ayet cübbeli ahmet hocanın görüşü değil Allah’ın ayetidir. >

Bu ayetle ne demek istediniz kardeşim?
Cübbeli Ahmet Hoca her zaman der ben kendi görüşümü kattığım zaman dinlemeyin, ama burada ayet ve hadis anlatınca dinleyin.

Okudunuz mu?  Namazda sadece bildigimiz duaları okumak?

silversoul
< Sünni inanca göre hiçbir günah adamı küfre götürmez. Sadece helala haram, harama helal demek küfre götürür. Bir insan haram olduğunu bilerek fala baksa kafir olmaz. Ama fala bakmasa ve de ayet, hadisleri bildiği halde bakılabilir helaldir dese kafir olur. >
Bunun sebebi, Allah’ın indirdiğini beğenmemeleridir. Allah da onların amellerini boşa çıkarmıştır.(MUHAMMED 9)
sadece helale haram harama helal demek küfüre götürmez Allah’ın indirdiğini beğenmemekte, günah olan nefis arzularını ilah edinmekte onu doğru yoldan çıkarır. Arzularına boyun eğen, ihtiraslarının tutsağı olan, Allah’a değilde kendi nefsine tabi olan insan nefsini Allah’a şirk koşmuş olur. Günahlarda insanı şirke sokabilir. Örneğin atasını Allah’tan çok sevmek gibi.

Okudunuz mu?  Oruçluydum ama şehvetime yenik düştüm ne yapmalıyım

fal baktırmak günah mı cübbeli , cübbeli ahmet hoca fal baktırmak, falla ilgili ayet ve hadisler

Bu kategoride yer alan Gusulde ve abdestte? tırnak içini temizlemek farz mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kahve falina bakanlar şirktemidir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.