Anasayfa
28 Mayıs 2023, 18:23
missa
Abone

Kuru Kahve yemenin zararların

Kuru Kahve yemenin zararların

Kayıtsız Üye
Kuru kahve yiyorum bu alışkanlıktan vazgeçemiyorum vücuduma nasıl bir zararı vardır bunu merak ediyorum


Cevap: Kuru Kahve yemenin zararların

Desert Rose
Kahvenin yararları yanı sıra bol miktarda kafein ihtiva
etmesinden dolayı zararlarıda mevcut.
Kahveyi pişilmiş yada çiğ olarak tüketilmesi hiç farketmiyor.
buyur kardeşim kahvenin insan sağlığındaki zararlı etkileri.

Kalp : Aşırı kahve tüketimi kalbin ritmini olumsuz yönde etkiliyor. Kahvenin içerdiği kafein fazla tüketildiğinde, kalpte ritim bozuklukları meydana gelebiliyor. Düzensiz kalp atışları kalp çarpıntısına ya da taşikardi gibi rahatsızlıklara neden olabiliyor. Doktorlar özellikle kalp hastalarının sınırlı miktarda kahve içmelerini tavsiye ediyor.

Tansiyon : 2003 yılında Edinburgh Üniversitesi uzmanlarının yaptığı bir araştırmayla, kahvenin tansiyona olan etkisiyle ilgili görüşler yeni bir ivme kazandı. Düzenli olarak günde dörtbeş bardak kahve içenler üzerinde yapılan araştırmalarda kandaki basınç, yani tansiyon hızla yükseldi. Yapılan testlerde, yüksek miktarda kahve tüketiminin tansiyonu hızla yükselttiği görüldü.

Okudunuz mu?  Uzun boylu olanlar ahmak, kısa boylu olanlar fitnecidir

Mide : Kahve, ülser gibi mide rahatsızlıklarına neden olmasa da, bu hastalıkların varlığında kötüleşmesini tetikliyor. Kahve, midenin asit salgılamasını uyarıyor.

Şeker hastalığı : Bu sene açıklanan iki raporda; kafeinin Tip 2 şeker hastalığı üzerindeki etkileriyle ilgili olarak farklı görüşlere yer verildi. Amerika’da yapılan araştırmalarda, yemek
zamanlarında yükselen kan şekeriyle birlikte tüketilen kahvenin şeker hastalığını olumsuz yönde etkilediği ortaya çıktı. İngiltere ise, yapılan bu araştırmanın yetersiz olduğunu ve Tip 2 şeker hastalığının kahveden olumsuz yönde etkilenmediğini açıkladı. Uzmanlar kahvenin içindeki kafeinin değil, minerallerin şeker hastalığına karşı koruyucu bir etkisi olduğunu savunuyorlar.

Okudunuz mu?  Muhabbet kuşu beslenen eve rahmet melekleri girer mi?

Su kaybı : Uzmanların bir kısmı kahvenin vücutta sıvı kaybına neden olduğunu savunurken, bir kısmı da bu kaybın önemsiz derecede az olduğunu savunuyorlar.

Migren : Kahve uzun zamanlardan beri migreni tetikleyen uyarıcıların başında sayılıyor. Kahvenin bileşenlerinin beyinde bulunan kan hücrelerini tetikleyerek migrene neden olduğu, araştırmalarda görülüyor.
Vitamin ve mineral kaybı
Kafein, vücudun demir ve diğer besinleri emmesini engelliyor. Ayrıca, kalsiyumun idrar ile vücuttan atılmasına neden oluyor. Bu da osteoporoz (kemik erimesi) riskini artırıyor.

Doğurganlık : Kafeinin doğurganlığı olumsuz yönde etkilediği biliniyor. Günde üç fincan veya daha fazla kahve içmek, kadının doğurganlık oranını azaltıyor. Çünkü aşırı miktarda kafein tüketimi yumurtlamayı olumsuz etkiliyor. Bu konuda çarpıcı bir başka sonuç ise, Brezilya’dan geliyor. Brezilya’da bulunan Sao Paulo Üniversitesi uzmanlarının yaptığı araştırmalarda, her gün düzenli olarak kahve içen erkeklerin içmeyenlere oranla daha güçlü spermleri olduğu kanıtlandı. Kafeinin spermin üzerinde uyarıcı etkisi olduğunu savunan uzmanlar, bunun merkezi sinir sisteminde de aynı etkiyi gösterdiğini iddia ediyorlar.

Okudunuz mu?  Savurganlıkla ilgili ayet

Hamilelik : Kafeinin anne karnındaki bebeğe zararlı olduğu biliniyor. Uzmanlar, hamile kadınların günlük kafein tüketme sınırlarının 300 mg olduğunu belirtiyorlar.


Yanıt: Kuru Kahve yemenin zararların

Ecrinim
hiç vazgeçemediğim ve çok tükettiğim bir içecektir kahve,
fazlası da zarar oysa..:(
bilgiler için Allah c.c. razı olsun kardeşim


Soru: Kuru Kahve yemenin zararların

Desert Rose
< hiç vazgeçemediğim ve çok tükettiğim bir içecektir kahve,
fazlası da zarar oysa..:(
bilgiler için Allah c.c. razı olsun kardeşim >

Amin canım ecmain.
Ya belki bu çok saçma gelebilir ama ben
kahveyi yani Türk kahvesiyle fazla aram yoktur
fakat bu misafir kardeşimiz gibi kuru kahveyi yani pişmemiş
toz halde olanı çok seviyorum.:);)
Bu yüzden Annemden çok azar işitirdim:S:rolleyes:

Okudunuz mu?  Allah beni kapısından attı çok mutsuzum ne yapayım nasıl mutlu olurum?

Kayıtsız Üye
Bende kuru kahveyi çok seviyorum nasıl vazgeçer bilmiyorum yan etkileri doğru galiba ara ara kalpte çarpıntı oluyor


Kayıtsız Üye
bende hergün mutlaka içiyorum ama merak ettiğim kahvenın telvesinide tuketmek zararlı mıdır. ben dayanamayıp dibine gelince calkalayıp yiyorum acaba ne gibi zararları vardır. eğer telvesini yemezsem iki fincan içmek istiyorum o da başağrısı yapıyor. bilen varsa aydınlatır inş


Sindrella
Valla bende kuru kahve yiyorum Kaşık kaşık ruhumu okşuyor sanki bir gıcıklanma oluyor uyuşturucu gibi bişey bu bağımlılık yapıyor:)asla vazgeçemem


Kayıtsız Üye
Ben uzun yillar yedim sonra biraktim su son gunlerde yine yemeye basladim😔 çok zevk aliyorum yerken acaba vucuttaki bisey eksikliginden mi meydana geliyor?

Okudunuz mu?  Kökten dincilik ne demektir ? Kökten dinciliğin tanımı nedir ? Kökten dinci olmaz caiz midir ?

Kayıtsız Üye
Bende hamilelikte başladım daha çok dikkat etmem gerekirken kaşık kaşık çiğ kahve yiyorum ve gerçekten çok zevk alıyorum


sbl hlvc
Yıllardır yeme tiryakisiyim elimde değil kendime engel olamıyorum çok seviyorum kokusu ye beni diyor…evliyim iki oğlum var iki hamileligimde de yedim kesmedim kesemedim.ilk hamileligimde resmen aşerme kısmı cebine leblebi gibi kavrulmuş kahve koyup yerdim annem bir zenci dünyaya getircemi düşünüyordu ama tabuları ben yiktim oğlum bembeyaz.:)ben bir zararını gormedim üstelik selülit sıfır bugün 40 yasindayim annemi ve babamı kanserden kaybettim risk çok fazla ama çok sukur saglikliyim ayrıca çocuklarımda çok zeki ben kahveye bağlıyorum gwecxz arkadaşımı aydınlatmak istedim yanı hamilelikte de sonrasında da bir sorun yaşamadım slmlar

Okudunuz mu?  Askeri ve polis eğitimlerinde cuma namazına gitmemek

Kayıtsız Üye
Çok aşırı kuru kahve yiyorum yeni evligim acaba hamile kalmama gibi sorun olur mu


Şema
kuru kahve yemenin kan zayıflık belirtisidir
Kadın doğuma muayene olun ve kan değerinizi ölçün


Kayıtsız Üye
Idrar çok cikiyorum kahve yiyorum toz halide bundan olabilir mi


Kayıtsız Üye
Ya bende 32 haftalık hamileyim sürekli kuru kahve ve buz yiyorum acaba bebeğime zarar verirmi çok merak ediyor ve korkuyorum yemektende kendimi alikoyamiyorum elimde değil


Kayıtsız Üye
Ben de hamileyken çok buz yeme ihtiyacı hissediyordum. Gece kalkıp buz yerdim o derece. Kahve de canım istiyordu ama onu engellemeye çalışıyordum kafein var diye bildiğim kadarıyla küçük bir sütlü kahve içilebiliyo bir gün için. Ama buzun sakıncalı olduğunu sanmıyorun gerçi annem buz yeme sancılı olur doğumun diyodu ama napim sancısız doğum mu olur mecburen katlandık :))

Okudunuz mu?  Herkes üzdüğü kadar üzülür mü

Kayıtsız Üye
Kahve telvesi veya buz yeme isteği duyan kişilerin de demir eksikliği anemisinden şüphelenmesi gerektiğini dile getiren Cengiz Ceylan, Vücut isteyebilir ama kahve telvesi yemek anemiyi provoke edip hastalığın şiddetini arttırabilir dedi.

Demir eksikliği anemisinin immun sistemi etkilediğini ve hastalıklara karşı bağışıklığın azaldığını belirten Ceylan, kişinin birçok hastalığa daha çabuk yakalanabileceğini de aktardı.

Ceylan, demir eksikliği anemisinin bağırsak sistemi ve kadın hastalıkları habercisi olabileceğini de anlattı.


Kayıtsız Üye
Walla bende ayniym kasik kasik yiyorum kendimi durduramiyorum

bende kahveyi çok yiyorum uyuşturucu gibi bağımlılık yapıyo

Okudunuz mu?  Şahmeran duası: duayı tecrübe eden oldu mu özellikle satılmayan bir malın üzerine okunup satışı sağl

Kayıtsız Üye
Bnde çok yiyorum canım demir eksikliginden meydana geliyor hamileyken basladim kansizliktan ileri gittigini soyledi doktorum


Kayıtsız Üye
Kuru kahve yemekten kurtulmak için kuru kahveyi yerken içine limon sıkın kuru kahveyi yemeyi yemekten nefret edeceksiniz


Kayıtsız Üye
Aynen ben de çok sık tuvalete gidiyorum ve kahveye bağlıyorum 🙁 kahve bitince almayım diyorum bir iki gün sonra dayanamayıp alıyorum.


Tek bir dilek
Kuru kahve yeme arzum karşı konulamaz boyutta. Brezilya Filtre kahve yemekten müthiş bir haz duyuyorum. 3 ayda bir düzenli kan bağışçısıyım. Acaba demir eksikliği mi buna neden oluyor 🙁


Kayıtsız Üye
Gün geçtikçe kahve yeme isteğim artıyor. Aslında canım toprak istiyo ama sanki buna benzer tadı kahvede gördüğüm için yiyorum gibi. Genel cerraha gittiğimde kan değerlerim baya düşük çıktı dr bide dahiliyeye görün kapsamli hastanede başka şeylerde olabilir dedi ama daha gideceğim kısmet olursa.

Okudunuz mu?  Şafi hanefi nedir?

Mısafr
Bende çok yiyorum ya elimde değil zararı olmaz inşAllah


Kayıtsız Üye
bir kaç gün yememeye çalış sonradan tadı kötü geliyor inşAllah sende bırakırsın


Kayıtsız Üye
Kuru kahve ve buz yemeniz masum dursa da aneminin bu isteğinizde payı olabilir. Doktora görünürseniz sizin için daha iyi olabilir. Herşeyin fazlası zarar dememde de fayda var. İyi günler dilerim.


Kayıtsız Üye
Bu anlamda yanlız olmadığım için çok sevindim.36 yaşındayım, 3 çocuğum var ve çocukluğumdan beri kahve yerim.zaman zaman öğütülmemiş de cebimde taşıdığım oldu. Bir zararı var mı bilmiyorum. Bağımlılık yaptığını düşünüyorum. Durup dururken burnumda tütüyor. Kalkıp bir çay kaşığı atıyorum ağzıma . Günde 1-2 fincan da içtiğim oluyor ama yemenin verdiği haz paha biçilemez .

Okudunuz mu?  Hayırlı ve Bol Müşteri için Dua ve Zikir?

Kayıtsız Üye
Ben de kuru kahve yemeyi seviyorum. Bu garip alışkanlık bir tek bende yokmuş demek. Zararı varsa da şimdiye kadar hissetmedim. Sadece yeme isteğinin neden kaynaklandığını merak ediyorum, bir eksikliği mi gidermeye çalışıyorum.. Çocukken de toprak yemeyi severdim


kuru kahve yemek, kuru kahve yemenin zararları, kahve yemek

Bu kategoride yer alan Caminin minaresi hangi yönü gösterir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuru Kahve yemenin zararların Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.