Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:06
missa01
Abone

Askeri ve polis eğitimlerinde cuma namazına gitmemek

Askeri ve polis eğitimlerinde cuma namazına gitmemek

Furkan 1453
Selamun aleykum polis veya askeri okulda egitim goren yani mesleğimizin bunlar olması için aldığımız eğitim yerlerinde cuma namazını kilamazsak hükmü nedir?


Yorum: Askeri ve polis eğitimlerinde cuma namazına gitmemek

mum
fıkıh kitaplarını okuyun, cuma namazından mazeret sayılabilecek maddeler şunlardır: Hastalık, kadın olmak, yolcu olmak felaket, hasta refakatçisi olmak.
Asker ve polisler için sadece nöbet sırasında tehlike anlarında cuma namazı kılmaya biriler
Eğitim safhası için hiçbirşey demiyorum. Vebal almak istemem.

Okudunuz mu?  Okul kitapları pahalı olduğu için kitapları fotokopi çektirdim günah mı

Yorum: Askeri ve polis eğitimlerinde cuma namazına gitmemek

Kayıtsız Üye
Hocam işimden dolayı gündüz vardiyası sebebiyle 3 haftadır gidemedim bubeni dindenmi çıkarır keza bugünde geceden çıktım niyetlendim gidicemdiye saat 11 ekadar çocuk baktım 2 saat bari kestireyim dedim 5 alarm kurdum eşimide uyardım yine uyuyakaldım 4hafta oldu

Okudunuz mu?  Gece aynaya baktım Arkamda Birşey Gördüm

Yorum: Askeri ve polis eğitimlerinde cuma namazına gitmemek

arifselim
Geçerli olan mazeretler bellidir bunlar dışında cuma namazını kılmamak dinden çıkarmasa da büyük bir günaha sokar. Diğer farz namazlar içinde durum aynıdır. Her ne kadar namazı terkeden kişiye kafir denmese de, kendisi ile küfür arasındaki perdeyi Allah korusun kaldırmış olur.

Bu kategoride yer alan Peygamber efendimizin güvenilir bir insan olmasını ayet ve hadislerle açıklaya bilir misiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Askeri ve polis eğitimlerinde cuma namazına gitmemek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.