Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:49
sizden01
Abone

Banyo yapmam yasak nasıl gusül alabilirim

Banyo yapmam yasak nasıl gusül alabilirim

gökhan123
Selamun Aleykum. Hayırlı Ramazanlar. Ben amelıyat oldum 1 hafta önce falan. Malesef oruc tutamıyorum. Bugun cıktım eve geldım. Doktor demıstıkı 10 gun falan banyo yapmayacaksın. Bende bıraz evde kestireyım dedım. Bı kalktım rüyalanmısım. Sımdı napıcam gercekten hıc bılmıyorum. 10 gun boyunca cunup mu gezıcem? Lutfen cevaplarsanız çok sevınırım.

Okudunuz mu?  Tehlil hatmesi nedir?

Cevap: Rüyalanma

SoruSoran
Vaktinde bir sahabi gece hava çok soğuk olduğundan gusül yerine teyemmüm almış. Sonra Peygambere "Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayın" ya da "Kendinizi öldürmeyin" (tam hatırlayamadım şimdi) ayetiyle amel edip bu işi yaptığını söylemiş. Hz. Muhammed(s.a.v)’de ona doğru yaptığını bildirmiş. Teyemmüm ya da normal abdestle durumu idare edebilirsiniz.

Bu kategoride yer alan Kahve falina bakanlar şirktemidir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Banyo yapmam yasak nasıl gusül alabilirim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.