Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:13
sizden91
Abone

Din ile dalga geçmek ile ilgili sorular

Din ile dalga geçmek ile ilgili sorular

sual57
din ile dalga geçmek insanı imanı alır mı ?
İnternette gördüğümüz coğu zaman facebook vs. yerlerdeki İnci ve benzeri sayfaların paylaşımları benim dikkatimi çekiyor komik paylaşımlar yapıyorlar ama arada bir dozunu arrtırıyorlar.
Size sorum ben bunlara gülüce dinden çıkar mıyım ?
Bana neye gülersem dinden çıkarım ile ilgili bir örnek verirmisiniz ?


Cevap: DİN İLE DALGA GEÇMEK ile ilgili sorular

umutlucan
kardes dinle dalga gecilmez .

ALLAH korusun adamı imandan eder.
söyledigimiz sözlere dikkat etmemiz gerekir.

elfazı sözler söyleyen küfre düşer ve tevbe etmesi lazımdır.

Okudunuz mu?  Gece boşalmanın belirtileri

dini bir meseleyi hafife almak dalga gecmekte çok ama çok tehlikelidir aslaaaaaaaaaaaaaa gülünmez!!!!!!!!!!
ALLAH ın dinini alaya almak vb hareketlerde bulunmak asla caiz olmaz! tevbe et ve bir daha yapma….


Cevap: DİN İLE DALGA GEÇMEK ile ilgili sorular

SoruSoran
Dinle dalga geçmek adamı dinsiz yapar. Ama dini uygulayanlarla dalga geçmek aynı şey olmayabilir. Misal Cuma Namazı ya da başka bir vakit cemaatle kılınan namazın sonunda, camiden hızlı hızlı çıkışımız ben de hep bir tebessüm yaratır.


Cevap: DİN İLE DALGA GEÇMEK ile ilgili sorular

OxyGen`s
Bende bir ara bole bir konu gördüm gülmüştüm. Şimdi bende bir sorun olur mu ?

Okudunuz mu?  Öyle birine ata deki peygamber övgüsü almış olsun nedir?

OxyGen`s
Gülsek sorun oluyormu kardeslerim nutella varya adam onla basına ALLAH getirerek dalga gıbı bısı yazmıs bende gorüp gülmüştüm eskiden ama 1 sene felan oldu smdi imanıma zarar gelmis midir ?


silversoul
O tarz sitelere girmek dahi doğru değil. İnci gibi ahlaksız sitelere girmezsen böyle bir sorunla karşılaşmazsın.


umutlucan
zinhar böyle şeylere gülünmezzzzzzzzzzzzzzzzzz!


ResûlÖzlemi
Hatayi en basta yapmissin. Dini tîye alan sayfalari takip etmemelisin. Herseyin en iyisini Allah bilir. Hic farkinda olunmadan dinden cikilabilir Allah korusun. Yuce ALLAH’in ismi kullanilarak dalga gecilen birseye kasten gulmek dinden cikarabilir.

Okudunuz mu?  Tilavet secdesinden kalkarken ne denir?

OxyGen`s
Hocam birden komiğime geldi sonra gülmeyi kestim korktum zaten .


umutlucan
tevbe et ve kelime-işahadet oku ve birdaha da gülme kardesss.

kalbnde pişmanlık bile duyman aslında senin tövbe kapının acıldıgının göstergesi olabilirr.
fazlaca bunalıma girmeyin ALLAH biliyor herşeyii. senn niyetinide biliyor . neden güldügünüde biliyor.
ALLAH (c.c.) herşeyi hakkıyla bilendir
kalpleri en iyi ancak o bilir.
selematle……


OxyGen`s
Çok saolun


Kırlangıç.
Evet incisözlük’teki bazı paylaşımlara ben de gülüyorum ancak bir genç kız olarak hoşlanmadığım derece cinsiyetçi, ahlak yoksunu esprilerin de olduğu bir ortam.Ayrıca evet din ile dalga geçilmesi her türlü bıçak sırtı bir konu ve ben anlamıyorum espri yapılıp gülünecek yüzlerce konu varken neden en ciddi olmamız gereken yönümüz olan "dinimiz" hakkında böyle nahoş espriler yapılır? Ben bunun arkasında art niyet arıyorum açıkçası.

Okudunuz mu?  Namazda diş kanaması namazı bozarmı

silversoul
Arkadaşı (olan şeytan) der ki: Ey Rabbimiz! Onu ben azdırmadım, fakat kendisi derin bir sapıklık içinde idi. (KAF 27)
Arkadaşınızı ortamınızı dikkatli seçiniz çünkü o gün rabbim beni o azdırdı. Espriyi o yaptı beni sürükledi demeniz fayda etmez.
Eğer dinle dalga geçilmesine gülüyorsanız. Din davası uğrunda işkence çeken insanları aklınıza getirin. Onlar bu dava uğrunda işkence, açlık, psikolojik baskı çektiler. Sizse davanızla dalga geçenlere gülüyorsunuz.
Şimdi siz bu söze (Kur’an’a) mı şaşıyorsunuz?(NECM 59)
Gülüyorsunuz da ağlamıyorsunuz!(NECM 60)
Ve siz gaflet içinde oyalanmaktasınız!(NECM 61)
Dinle dalga geçen insanları Allah böyle tanımlıyor. Öyleyse bu tarz insanlardan sitelerden ortamlardan yüz çevirin.

Okudunuz mu?  Jiletle traş olmak caiz degildir diyorlar?hükmü nedir?

prferen
Arkadaşlar pek dinle değil ama 10-11 yaşında iken kadir gecesiyle dalga geçmiştim okuldaydık çok pişmanım ne yapmam gerekiyor


vel Fecr
< Arkadaşlar pek dinle değil ama 10-11 yaşında iken kadir gecesiyle dalga geçmiştim okuldaydık çok pişmanım ne yapmam gerekiyor >
tövbe et. bidahada yapma. kadir gecesi Kuranı kerimin indirilmeye başlandığı gecedir.

Okudunuz mu?  3 Kere Cumaya Gitmedim !

Uğur5
Evet din bir kaledir Müslüman din kalesini en sağlam ilimlerle kuvvetli tutmalıdır fakat bende yaşımdan dolayı bazen bu boş şeylere rast gelip istemsiz güldüğüm olmuştur amaç dini hafife almak veya dalga gecmek değil tabiki ama insan bir anda gülebiliyor bunlardan sorun olurmu elinde olmadan gülerse ? Rabbim hepimize Rasulullah izinde ciddi olmayı Hz Ömer gibi dininde bütün ve ciddi olmayı nasip etsin İnşAllah.

Okudunuz mu?  Selam almamak kul hakkı mı?

Sametymz
Daha 15 yaşındayım ve şimdiden çok mağdurum. Ben günah işlemekten çok korkarım, ve günah işlememek için elimden geleni yapıyorum. Ama bugün ben istemeden dinle dalga geçen bir şeye güldüm,ve bunun yüzünden galiba küfre düştüm. Bende önce kelime-i şehadet getirdim ve sonra tevbe istiğfar duasını yaptım, sonra abdest aldım namazın farzını kıldım ve ondan sonrada tevbe namazı kıldım, ama o tevbe namazını kılınca birkaç tane hata yaptım, mesela secdede oturuyoruz ya, ben ayak topuğumun üstüne oturdum yani sürekli namazı tekrarlıyorum ama yine otomatik oluyor bu, namazda öyle oturduktan sonra aklıma geliyor. Ve sürekli yel hissi geliyor sürekli abdesti de tekrarladım o 2 rekat namaz için. Artık ne yaptıysam bitirdim namazı artık yanlış mı oldu bilmiyorum çünkü artık çok uzun sürüyordu, baya böyle bir 50 dakika sürdü ve annemde bana kızdı, uzun sürüyor diye. o namazdan sonra yine tevbe istiğfar duasını ettim. Ya ne yapacağımı bilmiyorum ya ben çok küçük hatalar yaptım o namazda ama elimde değil, sürekli oluyor, namaz kılmaktan soğuyorum. O hataları yapmıyacağım diyorum ama yine oluyor. Hem bu sadece bu 1kereliğine tevbe namazda değil, bazen farzda da oluyor hatalar, mesela dilim bazı yerlerde dönmüyor veya kekeliyorum mesela dua okurken bir harfi v-ve-ve diye kekeliyorum . Veya nefessiz kalırken harf yanlış veya yarım çıkabiliyor ağzımdan Ve bazen dinden çıkaracak hatalar da yapıyorum, mesela idrar damlaması veya yara akıntısı ama istemeden yapıyorum. lütfen cevap yazın lütfen. her gün tevbe etmekten bıktım. Tavsiyeniz var mı? Çok mağdur hissediyorum kendimi. Ama bu tevbem kabul olur mu?

Okudunuz mu?  Helekel âlemun illel âmilûn, helekel âmilûn illel âlimûn, helekel âlimûn illel muhlisin. El muhlisîne alâ hatarin azîm

turk1ye
Kardeşim eskiden bende senin gibiydim hep yel geliyormuş gibi olurdu.Fakat bunlara ehemmiyet vermezsen yani umursamazsan gerçekten vesveseden kaynaklandığını anlarsın.Fakat ben hoca değilim o yüzden biraz daha araştırmanı tavsiye ederim.


din ile dalga geçmek, küfre gülmek, dini gülme

Bu kategoride yer alan Kaza Namazları Nasıl Hesaplanır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Din ile dalga geçmek ile ilgili sorular Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.