Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:56
sizden01
Abone

Peygamber efendimiz ve vesvese hakkında(ayrı sorular)

Peygamber efendimiz ve vesvese hakkında(ayrı sorular)

Nfk
Hayırlı günler herkese.
Kafamda dinimizle ile ilgili oluşan soruları cevaplandırmak için yegane çözüm yeri olarak burayı gördüm.

İlk sorum; arkadaşlar vAllaha Resülullah a sevgimiz, saygımız sonsuz ama geçen gün birinin sorduğu soruyu cevaplayamadım. Hz.Aişe annemiz hakkındaydı. Hz.Aişe ve Peygamber Efendimizin evliliğini ve yaş durumlarını lütfen açıklar mısınız arkadaşlar ? İnternette her yerde farklı şeyler söylenmiş, hangisi doğru hangisi yanlış ayırt edemedim.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken yaşadığım şu olaylar gusüle engel olmuş mudur ? Bakar mısınız.

İkinci sorum ise, vesvese hakkında. Forumu takip etmeye başlamadan önce vesvesenin ne olduğunu bilmezdim pek. Vesveseden nasıl korunmalıyız ?


Cevap: Peygamber efendimiz ve vesvese hakkında(ayrı sorular)

ExplosiveAsln
Neden aradaki yaş farkını bu kadar kafaya takıyorlar biliyor musun? Amaçları farkli ve bu dönemle 1400 öncesi arasında dağlar kadar fark var. Hem bu evlilikler Allah’in emri. Sen 1 ay boyunca rüyanda Allah’ın sana şu kadinla evlenmeni emrettiğini görürsen emri uygulamaz mısın? Peygamberimiz (sav) 40, Hz. Aişe 25 yaşındaydı.

Okudunuz mu?  Sabun artığı gusle manimidir

Cevap: Peygamber efendimiz ve vesvese hakkında(ayrı sorular)

Nfk
Abi valla 6 diyen var 9 diyen var, bazı hadisler kaynak gösteriliyor. Bende kötü hissediyorum çok. Peygamberimize iftira değil mi bunlar ? Yıllarıyla bir izah yapabilir misiniz ?


ExplosiveAsln
COK OZUR DILIYORUM YANLIS BILGI KARISTIRMISIM. Kardeş sıcak ulkelerde ergenlige daha erken giriliyor yani hz aise cocuk yasta evlenmedi, ilk basta su bilinmeli. Ben de net olarak bilmiyorum ama sunu bil ki hz aise evlendiginde ergenlik cagindaydi. Burada 15 yaslarinda ergenlige girilirken arabistanda ve sicak ulkelerde 8 yasinda bile ergenlige giren var. Yas konusu için ozur dilerim. Net olarak bilmiyorum.

Okudunuz mu?  Bu zina sayılır mı ?

Buhari ve birkac alime gore hz aise’nin rivayetine gore 6-7 yaslarinda evlendi ve 9 yasinda gerdege girdi. Ancak bazi alimler de eskiden kizlarin yaslari ergenlige girince sayilirdi. Yani ornegin 10 yasinda ergenlige girdiyse 20 yasina geldiginde 10 yas sayilirdi.


qKn.
Yaşı niye takıyorsunuz ki anlamış değilim kaç yaşında evlendiğinin önemi nedir anlamış değilim Peygamber Efendimiz(sav) Hz.Aişe(r.anha) validemiz ile kaç yaşında evlenmiş olursa olsun çok mutlu huzurlu güzel bir evlilikleri olduğu belli Hz.Aişe(r.anha) validemiz de Peygamber Efendimiz(sav) çok seviyordu hatta ki yanlış hatırlamıyorsam Peygamber efendimiz(sav) Hz.Aişe(r.anha) validemizin kucağında vefat etmişti benim anlamadığım yaş konusuyla neye ulaşılmaya çalışıldığı söyleyin ona göre cevap vermeye çalışalım inşAllah.

Okudunuz mu?  Allah'tan bir şeyi öğrenmek için bir işaret - alamaet göstermesini istemek doğrumu ? Mümkünü ?

ExplosiveAsln
Flood için ozur diliyorum. vesveseden korunmak için her ogrendigin bilgiyi hemen doğru kabul etmeyeceksin ve kuran mealini acip Araf 201 oku net cevap orada yazili, telefondan yazmak zor oluyo kusura bakma. Aslinda hz aise konusu da seytanin vesvesesi ve fltnecilerin isi

Okudunuz mu?  Garip bir ses duymak

qKn.
İkinci soruna cevabı ExplosiveAsln vermiş benim ek olarak söylemek istediğim vesvese olduğunu anladıktan sonra kafaya takmamandır geldi mi takma kafaya yani kafaya takarsan vesveseyi büyür takmazsan küçülür gider.


Nfk
Abi doğru söylüyorsunuz da, bende biri sorduğunda evet Hz.Aişe annemiz 6 yaşındaydı mı demeliyim ? Yaş konusunu da kafama takıyorum istemeden de olsa. Vesvesedir ama günaha girmek de istemiyorum bir yandan. İlk evlendiğinde Peygamber Efendimiz ve Hz.Aişe kaç yaşlarındaydılar bunu merak ediyorum. Soran bir kaç gün önce oldu yine olacaktır. Onlara da açıklayabilmek için bana da bu şekilde izah edebilir misiniz ? Abi küfre giriyorsam da uyarın lütfen ama merak da ediyorum.

Okudunuz mu?  Farz namazlar için en hayırlı en faziletli vakit ne zamandır?

qKn.
Amaçlarının cinsel istismarla iftira etmek mi olduğunu sor o zaman onlara yaşla ilgili takıntıları neymiş.Peygamber Efendimiz(sav) ile Hz.Aişe(r.anha) validemizin bizlere örnek evlilikleri vardı Peygamber Efendimiz(sav) Hz.Aişe validemizin kucağında vefat etmiştir ve vefat ettiği yere Hz.Aişe(r.anha) validemizin odasına gömülmüştür.Onlara yaşla ilgili takıntılarını sor bakalım neymiş.

Okudunuz mu?  Döviz alım-satım'ının dinimizdeki yeri

Nfk
Evet istismar konusu herhalde varılmak istenen nokta. Ben söylemeye korkuyorum, onlara ne diyelim onu da bilmiyorum.

Bu kategoride yer alan Şüphe gidermek için Nikah başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamber efendimiz ve vesvese hakkında(ayrı sorular) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.