Kayıtsız Üye
Fasulye turşusu nasıl yapılır oktay usta
Arkadaşlar Oktay ustadan bana fasulye turşusu nasıl yapılır Oktay ustadan fasulye turşusnda ne malzemeler kullanıldığını anlatan bir tarif yazar mısınız ?
yüzbin
Fasulye turşusu nasıl yapılır oktay usta
Fasülye Turşusu Tarifi
Malzemeleri:
1 kilo yeşil fasülye
4 diş sarmısak ( Tercihen konmayabilir )
1 çay bardağı sirke
2 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı şeker
Yapılışı
İlk olarak Fasulyeleri bol suda güzelce yıkayıp ayıklayın ardından bir tencereye su koyun ve kaynamaya başlayınca ayıklanmış fasulyeleri içerisine ilave edin.
Sadece 2 dakika fasulyenin rengi hafif dönünce içerisinde alıp, buzlu suyun içine atın ve hızlı bir şekilde soğumasına yardımcı olun.
Sarmısakları soyun ve 2 dişi her zaman olduğu gibi kavanozun dibine atın.
Tamamen soğuyan fasulyeleride hiç boşluk kalmayacak biçimde dizin.
Fasulyeler dolunca, sirkeyi kavanoza koyun ve ağzına kadar suyu ile doldurun.
Daha sonra bu suyu, kavanozun ağzına elinizi tutarak bir kaba boşaltın.
Suyun içine tuz ve şekeride ekleyip karıştırın ve tekrar turşunun üstüne dökün.
Ağzına temiz bir poşet kapatıp, kapağını sıkıca hiç hava almayacak şekilde kapatın.
Serin bir yerde 10 gün kadar bekletin.
Sumame
5 kilo yeşil fasülye koyuluır ve 5 diş sarımsak koyulur ve fasulye turşusu hazır hale gelir afyetle yenir
taze fasulye tursusu oktay usta, fasulye turşusu tarifi oktay usta, oktay ustadan fasulye turşusu
Fasulye turşusu nasıl yapılır oktay usta Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.