Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:58
sizden04
Abone

Kerahat Vaktinde Sabah Namazı Kıldım?

Kerahat Vaktinde Sabah Namazı Kıldım?

pars06
selamun aleyküm.Ben 6.23 gibi kalktım ve vakit çıkmamış olabilir deyip hemen abdest alıp namaz kıldım.bitirdiğimde saat 6.27 idi.ama güneş 6.22 de oluyormuş.ben güneş saatine bakamadım acelem olduğundan.şimdi kerahat vaktinde kıldığım için veya vaktinde kılmadığım için günah oldu mu ?

Okudunuz mu?  Haç işareti olan araba almak caiz mi

Cevap: Kerahat Vaktinde Sabah Namazı Kıldım?

umutlucan
normalde keharet vaktinde namaz kılmak tahrimen mekruhtur.

sunu demek isterim o vakitte bile bile namaz kılmak tahrimen mekruh bilmedigin için bişi olmaz heralde .

İkindi namazı kerahet vaktine kadar geciktirilmişse, namaz kazaya bırakılmaz, sünneti terkedilerek sadece farzı kılınır.

Okudunuz mu?  Cümle içinde Boşol kelimesinin kullanımı

Cevap: Kerahat Vaktinde Sabah Namazı Kıldım?

HAK.ISLAM
Namazın mekruh olarak olmuştur. vaktinde kılamadıgın için yani kazaya bıraktıgın için zaten günah oldu . tabiki mazeret olmadan kazaya kalmış ise günahtır. çünkü hadisi şeriflerde 80 yıl azap vardır 1 namazı kasten kazaya bırakana.


kerahat sabah kilma

Bu kategoride yer alan Kuran ayetlerinin iniş sebeplerini ve olayları anlatan kitap başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kerahat Vaktinde Sabah Namazı Kıldım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.