Anasayfa
15 Nisan 2022, 14:39
sizden92
Abone

Defalarca küfre giren tövbe edebilir mi?

Defalarca dinden çıkmak küfre girmenin sınırı var mıdır ?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar 1-2 kere küfre düştüm tevbe ettim ama şimdide acaba imanım var mı diye şüphe ettim tevbe ettip böyle sürekli oluyor acaba sürekli küfre düşen biri imanım var mı diye düşünürse imani giderse tevbe ederse geri gelir mi yani 10 kere küfre düşen biri 10 tevbe etse geri gelebilir mi?

Okudunuz mu?  Nimetullah Hoca Efendi hakkında ne dersiniz

——-

Bazı kaynaklar Nisa suresi 137. ayete dayanarak 3 kere dinden çıkanın tövbesinin kabul olmayacağını söylüyormuş. Defalarca dinden çıkan biri itikadını düzelterek İslam’ın şartlarını yerine getirirse tövbesi kabul olur mu ?
Hocam benim asıl merak ettiğim defalarca isteyerek veya istemeyerek dinden çıkarsak (bi daha dinden çıkmak gibi bir niyetim yok tabii ki ama kuluz sonuçta bir yanlış söze bakar) tövbe şansımız ölene kadar var mı ? Sevaplarımız sıfırlanıyor diye biliyorum ama büyük ihtimalle geçmişte defalarca (1 kez isteyerek defalarca farkında olmadan) dinden çıktım. Amelimizi düzeltirsek müslüman olarak ölürsek geçmişteki dinden çıkmalarımızın affı için umut vardır değil mi ?

Okudunuz mu?  Gusülde küpe delikleri ıslanmayan kişi ne yapmalıdır ?

Yorum: Defalarca küfre giren tövbe edebilir mi?

arifselim
Selamun aleykum. İmanın asla şakası yada hafife alınması mümkün değildir. Dünyaya geliş amacımız ile Ebedi hayatımızı ilgilendiren böyle önemli bir konuda çok dikkatli olmak zorundayız. Defalarca küfre düşen biri gerçekten tövbe ederek İslama dönse yinede müslüman olur. Nisa suresinde geçen bu ayeti kerime ise dili iman ettiğini söyleyerek kalbi ile iman etmeyen münafıklar hakkındadır.

Okudunuz mu?  Borçtan kurtulmak için yapılacak dua

Defalarcadindençıkmakvetövbe, defalarca küfre girmek, Allahu ekber

Bu kategoride yer alan Cünüplük bir kişiden bir kişiye bulaşır mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Defalarca küfre giren tövbe edebilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.