Anasayfa
29 Haziran 2021, 21:24

Düz kontak nasıl yapılır

Düz kontak nasıl yapılır

Kayıtsız Üye
Düz kontak nasıl yapılır

Arkadaşlar bir araba içerisinde düz kontağın nasıl yapılacağını konu alan bir yazı örneği paylaşabilir misiniz ?


Cevap: Düz kontak nasıl yapılır

Üstad
Düz kontak nasıl yapılıyor ?
1-motor kapagini açin.
2-bobin telini bulun. kirmizi bir teldir. bobin telini bulmak için, bobin teline giden buji tellerini bulun. buji ve bobin telleri, çogu v-8 arabalarin motorlarinin arka tarafinda bulunur. kablolar, alti silindirli motorlarda, motorun sol tarafinda, orta kismin yaninda bulunur, dört silindirli motorlarda ise, motorun sag tarafinda orta kismin hemen yaninda yer alirlar.
3-akümülatörün + kutbu ile bobinin + ucunu ya da bobine giden kirmizi kabloyu bir tel ile birbirine baglayin. bu adim, arabanin alet tablosuna güç verir ve araba, çalistirilana kadar hareket etmez.
4-mars motorunun solenoidini bulun. çogu araçta solenoid mars motoru üzerindedir. bazi arabalarda da sol çamurluk tarafindadir. bunu bulmanin kolay yolu, akümülatörün + kutuplu kablosunu takip etmektir. küçük bir kablo ve akümülatörün + kablosunu bulacaksiniz. bu ikisini, bir tornavida ya da pense ile birbirine temaz ettirin. bu motoru çalistiracaktir.(elle yapiyorsaniz kablolarin plastik yerinden tutmaya özen gösterin)
5-eger araba düz vitesse, bosta oldugundan ve el freninin çekilioldugundan emin olun. eğer otomatik vitesse, vitesin park konumunda oldugundan emin olun.
6-düz uçlu bir tornavida kullanarak direksiyonun direksiyon kilidini açin. tornavidayi, direksiyonun mili ile direksiyon arasindaki bosluga sokun ve itin. somunu iterken güçlü bir sekilde bastirin… kesinlikle kirilmazböylelikle direksiyon kilidi sorunundan da kurtulmus olursunuz
alıntı

Okudunuz mu?  Aşure nasıl yapılır ümit usta

arabaya düz kontak nasıl yapılır, motor nasıl duz kontak olur, cg motor düz kontak nasıl yapılır

Bu kategoride yer alan Çam balı nasıl yapılır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Düz kontak nasıl yapılır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.