Anasayfa
29 Mayıs 2021, 18:50

Fimo seramik hamuru nasıl yapılır

Fimo seramik hamuru nasıl yapılır

Kayıtsız Üye
Fimo seramik hamuru nasıl yapılır

Arkadaşlar bana fimo seramik hamurunun nasıl yapılacağını anlatan ayrıntılı bir yazı yanında bir video örneği paylaşabilir misiniz ?


Cevap: Fimo seramik hamuru nasıl yapılır

Üstad

Fimo oldukça yumuşak, ev fırınında sertleşen kolaylıkla şekillendirilebilen oyun hamuruna benzeyen bir modelleme malzemesidir. Kullanım alanlarının sınırsızlığı ve kullanım kolaylığı ile dikkat çeker. En Önemli özelliği, renklerinin birbirleriyle kolayca karışabilmesi, yeni renkler elde edilebilebilmesi, kalıp alma, yontma, oyma, boyama, parlatma ve baskı işlemlerinin yapılabilmesi ve zımparalanabilmesidir. Su içermediğinden kuruma, çatlama gibi sorunlar olmaz. Ev fırınında 130 derecede 30 Dk. pişirildiğinde sertleşmeye başlar. Metal, ahşap, cam, taş ve ısıya dayanıklı plastik yüzeyler kaplanabilir. Seramik gibi şekillendirilebildiği için takı ve biblo yapımında da rahatlıkla kullanılabilir. Bir fimo paketi 56 gr. ağırlığında ve 55 x 55 x 15 mm ebadındadır. 4 dosya kağıdı kadar yüzey rahatlıkla kaplanabilir. Fimo Soft ve Classic olmak üzere iki çeşittir. Opak, transparan, florasan, simli, metalik, mermer efektli olmak üzere 48 renkten oluşmaktadır.

Uzun zamandır fimo hamurunun nasıl bir malzeme olduğunu merak ediyordum. Kırtasiyelerden bulabileceğiniz bir hamur ( oyun hamuruna benziyor tanesi 2 YTL den satılıyor )



İstediniz şekilde renkleri birbirine karıştırıp yoğurabiliyorsunuz. Ayrıca stres atmak için de bire bir …
Yeşil beyaz ve sarı hamuru birbirine karıştırıp, küçük parçalar kestim.


Resimdeki gibi birbirine yapıştırdım.


Son olarakta renklerin birbirine homojen bir karışımı olması için yoğurdum.
Evde fırına dayanıklı cam kaselerden birinin üzerini tamamıyla hamurla kapladım ve 130 derece ısıda fırında 30 dakika beklettim…

Bu kategoride yer alan Fajita sosu nasıl yapılır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Fimo seramik hamuru nasıl yapılır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.