Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:47
Hadisler
Yönetici

Kelime-i şehadet ve onun dil ile söylemek ile ilgili hadisler

Kelime-i şehadet ve onun dil ile söylemek ile ilgili hadisler

@hmet
Kelime-i şehadet ve onun dil ile ikrarı ile ilgili hadisler

İbn-i Ömer (radıyAllahu anh) anlatıyor: Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Ben insanlar Allah’tan başka ilâhın olmadığına, Muhammed’in de Allah’ın elçisi olduğuna şehâdet edinceye, namaz kılıncaya, zekât verinceye kadar onlarla savaş etmekle emrolundum. Bunları yaptılar mı, kanlarını, mallarını bana karşı korumuş (emniyet altına almış) olurlar. İslâm’ın hakkı hâriç. Artık (samimi olup olmadıklarına dair) durumları Allah’a kalmıştır".

Okudunuz mu?  Sakal bırakmak

Buhârî, İmân 17; Müslim, İman 36, (22);

Müslim’deki rivayette "İslâm’ın hakkı hâriç" ibâresi mevcut değildir.

38 – Ubeydullah İbnr Adiy İbnu’l-Hıyâr (radıyAllahu anh) anlatıyor: Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) ashabıyla otururken bir adam gelerek gizlice bir şeyler fısıldadı. Ne gibi bir sır tevdi etmişti bilmiyorduk. Nihayet Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) onu açıkladı. Meğerse o zat, münafıklardan birini öldürmek için izin istiyormuş. Adama: "Peki o Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın elçisi bulunduğuna şehâdet etmiyor mu?" diye sordu. Adam: "Hayır o şehâdeti ikrâr etmiyor" dedi. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Namaz kılıyor mu?" diye sordu. Adam: "Hayır namaz da kılmıyor" deyince, Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm); "Allah’ın öldürmekten beni men ettiği kimseler işte böyleleri" buyurdu"

Okudunuz mu?  Ayakta Su İçmenin Hükmü

Muvatta, Kasru’s-Salât 84, (1, 171).

39 – Târik el-Eşca’î (radıyAllahu anh) Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)’ın şöyle söylediğini haber verdi:

"Kim Lâilâhe illAllah der ve Allah’tan başka mâbudları reddederse, Allah onun malını ve kanını haram kılar. (Samimî olup olmadığı meselesi Allah’a aittir.)

Okudunuz mu?  Cessase ve Deccâl kıssası

Müslim, İman, 37, (23).

Yine Müslim’in bir başka rivayeti "Kim Allah’ı birlerse" diye başlar ve yukarıdaki şekilde devam eder (38. hadis).

Bu kategoride yer alan İlimle amel etmek ile ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kelime-i şehadet ve onun dil ile söylemek ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.